Registreer uw emailadres om onze nieuwsberichten te ontvangen:

31.05.2008 - KIDS MTB CHALLENGE - OVERIJSE

Op zaterdag 31 mei was de sportdienst van Overijse de gastheer van de derde manche van de Kids MTB Challenge. Een initiatief van Wielerbond Vlaanderen dat zeker de steun verdiend van elke Vlaamse club, bikers, sponsors en verantwoordelijken. Niettemin lijkt het regelmatigheidscriterium moeizaam te starten. In Zottegem werd een valse start genomen, in Ronse kwamen al heel wat jonge bikertjes opdagen, maar in Overijse kwamen toch minder renners naar de start als verwacht. De vierde manche in Moerbeke (OVL) brengt misschien beterschap … Nochtans wordt aan de eindwinnaar de Vlaamse kampioenentrui overhandigd. Een hebbeding waar elke aspirant fier mag op zijn …



De reeksen worden ingedeeld per leeftijdscategorie zodat er een klassement en podium wordt gehouden voor de twaalfjarigen, de dertienjarigen en tenslotte de veertienjarigen.

Aspiranten 12 jaar
In Ronse moest Gianni VAN DONINCK uit Herentals nog de winst laten aan het Waalse goudhaantje Scott SEYKENS, maar in Overijse etaleerde Gianni VAN DONINCK nogmaals zijn kunnen. Gianni werd afgescheiden eerste voor Thomas VAN DE VELDE uit Hamme. Nick VAN POL uit Paal wist beslag te leggen op een derde plaats, gevolgd door Jarvid LEMMENS op een vierde plaats. In de tussenstand blijft Thomas VAN DE VELDE, met een wedstrijd meer gereden, stevig aan de leiding staan. Op de tweede plaats prijkt nu Gianni VAN DONINCK.


podium 12-jarigen: Thomas VAN DE VELDE (Hamme) – Gianni VAN DONINCK (Herentals) – Nick VAN POL (Paal)

Aspiranten 13 jaar
Bij afwezigheid van een aantal renners moesten Jochen DE VOCHT, Alexander LOQUET en Brecht BERGS de podiumplaatsen onder hun drie verdelen. Alexander en Brecht wisten al snel in het spoor van de veertienjarigen vooraan in koers te blijven. Jochen daarentegen moest snel afhaken en moest dus vrede nemen met de derde stek. Maar vooraan was het spannend tot op het einde. Alexander en Brecht gaven elkaar geen duimbreed toe en streden in de Druivenstreek voor elke meter grond. Na zes ronden en wisselende posities kon Alexander LOQUET nipt de overwinning in de sprint pakken, op enkele tientallen centimeters gevolgd door Brecht. In de tussenstand blijft Jochen DE VOCHT, met drie gereden wedstrijden, uiteraard op de eerste plaats, gevolgd door Alexander LOQUET en Mathieu DEHAEZE die elk maar één wedstrijd hebben gereden.



podium 13-jarigen: Brecht BERGS (Brugge) – Alexander LOQUET (Lochristi) – Jochen DE VOCHT (Emblem)

Aspiranten 14 jaar
Heel wat sterke mannen aan de start bij de veertienjarigen. Nicolas SCHEIRE (Lochristi) is bezig aan een sterk seizoen, maar moest in de tweede ronde noodgedwongen uit de wedstrijd stappen door een losgekomen bout van de achterste schijfrem. Zo lag de weg open voor Matthias VAN DE VELDE (Hamme) om de tweede zege in de challenge te pakken. Niemand die Matthias van de zege kon houden. Kevin PANHUYZEN leek een tijd lang op weg naar de tweede plaats, maar een sterk terug gekomen Jens VAN ROMPAEY wist Kevin in de laatste ronden toch nog voorbij te snellen. Jens op twee, Kevin op drie. Jasper MAES wist de eerste ronden nog in het spoor te blijven, maar moest halfweg koers toch gas terugnemen. Jasper eindigde als vierde en viel dus net naast het podium. Brecht THAENS en Yelle LEAERTS werden respectievelijk vijfde en zesde. In de tussenstand vergroot Matthias VAN DE VELDE zijn voorsprong op Nicolas SCHEIRE.



podium 14-jarigen: Jens VAN ROMPAEY (Eindhout) – Matthias VAN DE VELDE (Hamme) – Kevin PANHUYZEN (Peer)