Registreer uw emailadres om onze nieuwsberichten te ontvangen:

TJV - Malonne

De laatste wedstrijd van de TJV-challenge vond plaats in Malonne, 8km van Namen. Op dezelfde plek werd begin maart het seizoen op gang geschoten met een voorbereidingswedstrijd van de Blanc-Gilets. Heel wat kids hadden regen en wind getrotseerd. Het parcours was al bij al nog goed berijdbaar, hoewel sommige afdalingen er spekglad bij lagen. Maar met de stuurkunst van de kids zit alles goed, dus geen zware valpartijen.

Bij de benjamins wist Scott SEYKENS opnieuw te winnen en kan vol vertrouwen uitkijken naar volgend seizoen. Cyril DETILLEUX, winnaar van de Kids Trophy, werd op ruime afstand van Scott tweede en kan terugblikken op een mooi seizoen. Op de derde plaats reed Andreas DALHAUG zich in de kijker, gevolgd door Séba LAURENT.

Bij de miniemen won Boris CARA die in 2008 vele malen op het hoogste schavotje stond. Boris mag zich de beste biker bij de miniemen noemen. Het resulteert in een eerste plaats bij de Granny Awards en Boris moet zich geen zorgen maken bij de prijsuitreiking. Hij is nu al zeker van die eerste plaats. Waals kampioen Geoffrey HOYAUX volgde op de tweede plaats die hij niet in de schoot kreeg geworpen. Tot de laatste ronde moest Geoffrey het gezelschap dulden van Florian TRIGO en Augustin BRUYR. Een boze Jens VAN ROMPAEY werd naar eigen zeggen van de sokken gereden en kwam ten val. Hierdoor kon Jens geen rol van betekenis meer spelen in de voorste gelederen en kwam als vijfde binnen. Augustin BRUYR kwam uiteraard als eerste dertienjarige over de streep. Remy MERTZ reed in de eerste ronde al lek en moest de wedstrijd staken. Alexander LOQUET en Jay BYTEBIER reden lange tijd samen voor de tweede plaats bij de dertienjarigen, maar een valpartij door een roekeloze toeschouwer doorkruiste de plannen van Jay. Zo kwam Alexander een handvol minuten na Augustin binnen als tweede dertienjarige. Wat later kwam Jay als derde binnen.

Malonne was de laatste wedstrijd waar de aspiranten punten konden verzamelen voor de Granny Awards. De nominaties liggen nu vast.

Fotoreportage kan je bekijken http://gallery.atpic.com/23002