Registreer uw emailadres om onze nieuwsberichten te ontvangen:

Nationale XCO-training in Eupen

Het is eerder uitzonderlijk dat het MTB circuit zich naar de Duitstalige regio verplaatst. Het doel van de nationale trainingen is net dit probleem te verhelpen en een volwaardige opleiding in ieders buurt aan te bieden.

De warme ontvangst van Guido Heuschen, de lokale coördinator die deze trainingssessie organiseerde, zorgde direct voor de juiste stemming.

Met 29 gemotiveerde bikers was deze nationale training opnieuw een groot succes. Op een flank werden verschillende tracks uitgestippeld met de bedoeling de behendigheid van de deelnemers op de proef te stellen. Het objectief van deze sessie bestond erin de jongeren de limieten van hun evenwichtsgevoel tijdens de afdalingen en het bochtige circuit te verhogen. Iedereen had snel begrepen dat het technisch aspect primordiaal was, wetende dat het niet eenvoudig was om alle passages probleemloos door te geraken. Elke deelnemer heeft zeker iets opgestoken uit deze sessie en dat is nog altijd de essentie van de nationale trainingen.
In Eupen waren jongeren van de drie taalgemeenschappen (nederlandstaligen, franstaligen en duitstaligen) verenigd rond hun favoriete sport. Dergelijke initiatieven zijn een stimulans voor de algemene vorming en persoonlijkheid van elke renner.