Registreer uw emailadres om onze nieuwsberichten te ontvangen:

Nationale training in Ottignies

Op zondag 25 januari verzamelde de MTB-jeugd in het Bois des Rêves voor een nationale training. De sessie kon terug rekenen op heel veel deelnemers. Met veertig deelnemers zijn de regelmatige nationale trainingen zeker gerechtvaardigd. Eén ding is zeker, de locatie in Ottignies met zijn verschillende tracks vallen in de smaak van alle deelnemers. Zoals gewoonlijk kwamen de bikers uit alle hoeken van het land zoals o.m. uit Sprimont, Marche, Gent, Antwerpen en zelfs Philippeville...

Na de opwarming van een vijftiental minuten stonden verschillende afdalingen en technische passages op het programma. Alle bikers waren gemotiveerd om hun technische capaciteiten te tonen. Het Bois des Rêves is uitstekend geschikt voor veel spektakel. Veel ouders waren getuige van de behendigheid van de toekomstige kampioenen.

Het doel van de trainingen is een selectie maken voor de komende TFJV in augustus te Montgenèvre. Daarom ligt de nadruk vooral op het technische aspect van het mountainbiken. De staff had vooral oog voor het niveau van de training. De afwezigen zullen een inspanning moeten doen om hun plaats in de selectie af te dwingen.

Na afloop van de training noteerden we volgende commentaren van de ouders: "het Bois des Rêves is zeer speels en de kids amuseren zich hier. De zanderige bodem is ideaal want op het einde van de dag zijn de bike en zelfs de kledij niet vuil. Het zijn vooral de mama’s die tevreden zullen zijn!"

De twee sessies per maand tot einde juni zorgen er voor dat diegenen die zullen geselecteerd worden minder intensief zullen moeten trainen in de maand juli.

Aanwezige renners:
Brieuc Larose, Vincent Vandeperre, Jasper Knaeps, Jordan Maquet, Jeremy Dubois, Scott Seykens, Andreas Dalhaug, Ruben Servranckx, Axel Anris, Grégoire Van Emelen, Lou Piront, Florian Trigo, Cédric Decoux, Caroline Soussigne, Louis Decoster, Fabrice Mels, Kevin Panhuyzen, Dylan Beeckman, Arnaud Beeckman, Augustin Bruyr, Sébastien Blacks, Lorenzo Sandri, Martin Bulteel, Théo Semal, Lucas Degives, Pierre Meulemans, Louis Jamin, Martin Maes, Tom Maes, Loris Bassi, Elisabeth Mottet, Sébastien Laurent, Maya De Backer