Registreer uw emailadres om onze nieuwsberichten te ontvangen:

NATIONALE TRAINING DINANT

De nationale trainingen hebben veel jongeren gemotiveerd om sterker te worden in hun discipline, en een kwalificatie voor de TJFV af te dwingen.

"Na drie maanden heb ik een goed idee van het niveau van de deelnemers, en de betrokkenheid van de renners die niet aarzelen om vele kilometers af te leggen om een training bij te wonen" sprak Laurent SAUBLENS.

"Op basis van deze vaststellingen zal een TFJV-selectie (met verplichte aanwezigheid!) gemaakt worden, die in aanvulling op de nationale bijeenkomsten, een specifieke TFJV-training zal volgen. Alleen deze renners zullen kunnen deelnemen aan de TJFV te Montgenèvre (FR)" wist de nationale jeugdcoach MTB nog te vertellen.

De TFJV-sessies zullen vooral de focus leggen op de technische vaardigheden, maar vooral ook om de teamgeest aan te wakkeren want de TFJV is vooral een ploegkoers !

Op de training in Dinant hebben de kids kunnen werken aan hun vaardigheden via verschillende workshops. Daarna werd het parcours van de eerste manche van de Kids Trophy (14.03.2009) verkend. Op de meest technische plekken op het parcours werden meerdere oefeningen gedaan.

Eerstkomende nationale training: woensdag 18 maart in Spa
TFJV-training (op uitnodiging): woensdag 25 maart te Grez-Doiceau (orientatietraining)