Registreer uw emailadres om onze nieuwsberichten te ontvangen:

KIDS TROPHY - CUESMES #5/2009

Het nieuwe parcours voor de kids op de ‘terril de l’Héribus’ in Cuesmes, ten oosten van Mons, was net als in Mont de l’Enclus een verrijking voor de Kids Trophy. Een zeer goede organisatie met op de gevaarlijke plaatsen een toezichter om de kids een handje te helpen indien nodig. Een honderdtal rennertjes kwamen aan de start van de vijfde manche van de sterkst bezette kidschallenge De Kids Trophy blijft de enige challenge waar de bikers uit alle landsdelen samen aan de start komen. Met zelfs deelnemers uit de buurlanden ! MINIEMEN - Remy MERTZ en Clémence BAUDE zijn opnieuw de beste

Bij de 14-jarigen is het niet Belgisch kampioen Augustin BRUYR (RVCO Blanc Gilets), maar Remy MERTZ (Red Bikers) uit Arlon die momenteel de sterkste van het peloton mag worden genoemd. Met vijf overwinningen in 2009 zit Remy duidelijk in het winnende kamp. Ook in Cuesmes reed Remy van start tot einde onbedreigd aan de leiding. Niemand die hem een strobreed in de weg kon leggen. De 13-jarige Scott SEYKENS (RVCO Blanc Gilets) wist opnieuw de toeschouwers te imponeren met een tweede plaats. Augustin BRUYR werd in de finale nog gepasseerd door Alexander LOQUET (Team SAECO). Maar Alexander moest in de slotronde te voet verder na opnieuw materiaalpech. Hij werd nog bijgehaald door Augustin die na aankomst spontaan zijn podiumplaats afstond aan Alexander. Een knappe sportieve geste ! Quentin STEPIEN (Red Bikers) werd vijfde. De tweelingbroers Niels en Nick VANPOL zijn bezig aan een sterk seizoen en eindigen als tweede en derde 13-jarige op een tiende en elfde plaats in de scratch. Bij de meisjes won Clémence BAUDE (Windose Houffalize) die dit seizoen nog ongeslagen is. Tamara MARAITE (Corractec-Reuter) werd tweede, gevolgd door Sophie DANIELS (Super Bikers).
BENJAMINS - Arnaud BEEKCMAN en Lize STRUYF zegevieren in Cuesmes

Bij de 12-jarigen woedt een hevige strijd tussen drie Vlaamse bikers. Deze keer trok Arnaud BEECKMAN (MTB Dreamteam) aan het langste eind. Arnaud reed een indrukwekkende race en dwong de anderen reeds in de eerste ronde tot achtervolgen. Niels DERVEAUX (VanoMobil) reed zo goed als de ganse wedstrijd in tweede stelling, maar moest even Jasper KNAEPS (Kempens Wierlverbond) laten aansluiten. In de laatste ronde kon Niels definitief beslag leggen op de tweede plaats gevolgd door Jasper. Louis JAMIN (Super Bikers) was de beste Waalse leerling van de klas en werd vierde, gevolgd door Quentin DEBY (Ardennes Mountainbikers) op een vijfde plaats. Alexander BUNN (Firebike Junior Team) uit Duitsland werd eerste 11-jarige op een zesde plaats in de scratch.De 11-jarige Lize STRUYF (Kon. Hoboken) was opnieuw de sterkste bij de meisjes. De 12-jarige Mieke MOMBAERTS (Lotto Olympia Tienen) werd tweede en Léonie MERTZ (Red Bikers) vervolledigde het podium.
PUPILLEN - vlotte winst voor Jens VERTONGEN en Audrey PIRARD

Enkel Jens VERTONGEN (DCM-GB Vorselaar) kon zijn favorietenrol waarmaken op het parcours in CUESMES. Ook Jens reed van start tot einde op de eerste plaats. Laurenz REX (RSK Eupen) en Thibault VUYLSTEKE (Lingier-Versluys) waren super op de mijnterril. Ze namen een razende start en zouden de podiumplaatsen niet meer afstaan. Laurenz werd tweede en Thibault derde. Pieter JANSSENS (Super Bikers) werd vierde. En broer Dries JANSSENS (Super Bikers) werd eerste 9-jarige op een vijfde plaats in de scratch.Audrey PIRARD (Cyclobike Oost-Vlaanderen) is momenteel de sterkste bij de meisjes. Op afstand gevolgd door Emeline DETILLEUX (Super Bikers) en Catherine FRENAY (Windose Houffalize).
POUSSINS - Loris BROUNS en Laurence VUYLSTEKE

Het was bij de poussins uitkijken naar een nieuwe winnaar omdat leider Robbe STRUYF langs de kant moest toekijken met een armbreuk opgelopen tijdens een schoolkamp in de Paasvakantie. We wensen Robbe een goed herstel toe en zien hem zeker terug aan de startlijn in La Reid. Niet Benjamin BANTUELLE (Super Bikers) maar teammaatje Loris BROUNS ging met de zege aan de haal. Benjamin reed een knappe inhaalrace maar strandde dus op de tweede plaats, gevolgd door Philippe GOERGEN (Red Bikers).Het was geen verrassing dat Laurence VUYLSTEKE (Lingier-Versluys) opnieuw de beste was bij de meisjes. Tweede werd Noémie KNOTT (Windose Houffalize) en Lisa SMET (Cyclobike Oost-Vlaanderen) vervolledigde het podium.