Registreer uw emailadres om onze nieuwsberichten te ontvangen:

MTB KIDS CHALLENGE - ZILLEBEKE - #5/2009

De WTC Sint-Pietersvrienden mochten op Paasmaandag de enige manche van de MTB KIDS CHALLENGE in West-Vlaanderen organiseren. En dat ze goed zijn in organiseren hadden ze al bewezen met vorige organisaties als de VISA-chronorace, de jaarlijkse VTT en de dikkebandenraces. En ook nu was er niets aan te merken op de organisatie. Het veld met de appelbomen in volle bloesem vormde een prachtig decor. Met de volop schijnende zon en de Westvlaamse gemoedelijkheid werd het een prachtige namiddag.

Enkel het weinig uitdagende parcours was een minpunt, maar achteraf bleek het parcours toch zwaar genoeg om in elke wedstrijd voor afscheiding te zorgen. Het zijn toch weer telkens dezelfde bikers die het mooie weer maken, of het nu vlak, heuvelachtig of technisch is. En voor de Westvlaamse renners stond de provinciale MTB-titel op het spel.

Aspiranten 14 jaar

Weinig vaste waarden aan de start, maar wel een paar talentrijke Westvlaamse renners die het gemunt hadden op de provinciale titel. Alexander LOQUET (Team SAECO), Jay BYTEBIER (Trek-KMC) en Floris THORE (Cycling Team Wervik) reden een tiental ronden samen aan kop. Al in de eerste ronde had het trio zich kunnen afscheiden door een valpartij in de kopgroep van Gianni COLPAERT (Cycling Team Wervik) die alsnog vierde werd. Jay BYTEBIER moest in de slotronde de twee andere kemphanen laten gaan en werd beloond met de derde podiumplaats. Er werd een felle strijd opgevoerd voor de overwinning waarin Alexander LOQUET toch de sterkste bleek te zijn. De tweede plaats van Floris THORE was meteen goed voor de provinciale titel.

Aspiranten 13 jaar

Bij afwezigheid van Gianni VAN DONINK was het uitkijken wie in Zillebeke het roer zou overnemen. Stijn CALUWE reed in Zillebeke van begin tot einde aan de leiding en won met ruime voorsprong op zijn achtervolgers. Nick VANPOL (BMX Zolder) kan ook op een snel parcours zijn mannetje staan en werd tweede, gevolgd door Elias VAN HECKE (Rudyco). Thomas COUDERE uit Wallonië werd vierde. Laszlo FEYS veroverde nog met een vijfde plaats de provinciale titel. Bij de meisjes werd Saartje VANDENBROUCKE provinciaal kampioen.

Stijn CALUWE was absoluut de beste in Zillebeke


Aspiranten 12 jaar

Niels DERVEAUX (VanoMobil) is bezig aan een sterk seizoen en liet favoriet Jasper KNAEPS (Kempens Wielerverb.) niet zomaar naar de overwinning rijden. Tot in de laatste ronde kon Niels het wiel van Jasper volgen. Maar de overwinning was te hoog gegrepen voor Niels, maar met een knappe tweede plaats werd Niels wel provinciaal kampioen. Remco VAN DER KEMP vervolledigde het podium met een derde plaats. Joren ALLEMAN (VanoMobil) en Thomas VERHEYEN werden vierde en vijfde. Bij de meisjes werd Chenise VERHOYE provinciaal kampioen.

MINIEMEN

Bij de miniemenproeven waren volgende rennertjes de sterkhouders: Joran WYSEURE, Louis DECOSTER, Jens VERTONGEN en Alex COLMAN. De proeven voor de miniemen waren goed voorbereid door een paar studenten die de wedstrijd als eindwerk hadden voor hun opleiding als Trainer B. Met de drie verschillende proeven en de ludieke benamingen zoals 'Klim L’Alpe d’Huez' en 'Grote Wielerprijs Zillebeke' waren de kids in de wolken.




Er kwamen ook een zeventiental niet-vergunninghouders kennis maken met de MTB-sport.