Registreer uw emailadres om onze nieuwsberichten te ontvangen:

TJV - MERIDA BENELUX CUP BERTRIX

De jeugdwedstrijden in het kader van de Merida Benelux Cup in Bertrix haalden niet de verhoopte opkomst. Slechts 44 deelnemers aan de start van een prachtig parcours. De afwezigen hadden deze keer zeker ongelijk en in de prachtige omgeving lag een parcours met mooie afdalingen, beklimmingen en zeer technische zones. De weinige aanwezige Vlaamse bikertjes hebben alvast ervaring opgedaan op een échte MTB-wedstrijd in de Ardennen.

MINIEMEN - opnieuw winst voor Remy MERTZ & Clémence BAUDE


Alle Waalse toppers stonden aan de startlijn, vergezeld van enige Vlaming Alexander LOQUET (Team SAECO). Scott SEYKENS (RVCO Blanc Gilets) nam in de eerste ronde het voortouw van de kopgroep, maar moest in de tweede ronde Augustin BRUYR (RVCO Blanc Gilets) en Remy MERTZ (Red Bikers) lossen. Voor de tweede keer dit seizoen slaagde Remy er in om Belgisch Kampioen Augustin te verslaan. Ook Jérémy DUBOIS kon de inspanningen van de eerste ronde niet verteren en zakte weg naar uiteindelijk een zesde plaats. Quentin STEPIEN (Red Bikers) won de strijd voor de vierde plaats tegen Alexander LOQUET die de top vijf afsloot.

Foto: Remy MERTZ wint in Bertrix zijn tweede wedstrijd van het seizoen

Bij de meisjes won Clémence BAUDE die momenteel onklopbaar is.

BENJAMINS - Niels Derveaux en Lize Struyf steken overwinning op zak

Na de tweede plaatsen in Thieusies en Mont de l'Enclus wist Niels DERVEAUX (VanoMobil) in Bertrix met de overwinning te gaan lopen voor Théo SCIUS en Arnaud BEECKMAN (MTB Dreamteam). Na een paar ronden in elkaars gezelschap versnelde Niels en de twee anderen hadden geen antwoord klaar. Niels won verdiend zijn eerste wedstrijd van het seizoen. Arthur BAUDE en Quentin DEBY werden vierde en vijfde.

Podium Benjamins

Lize STRUYF won in Bertrix voor Pauline REICHLING en Léonie MERTZ

Winnaars bij de Benjamins: Lize STRUYF en Niels DERVEAUX

PUPILLEN

François HYON uit Frankrijk was de beste bij de pupillen. Nathan MASSOZ legde beslag op de tweede plaats, gevolgd door Axel DE LIE. Audrey PIRARD uit Sint-Martens-Latem heeft de smaak van de overwinning te pakken gekregen in Mont de L'Enclus en won opnieuw in Bertrix.

Vlaamse Girl Power in Bertrix: winnaars Lize STRUYF en Audrey PIRARD

POUSSINS
Wie anders dan onze Vlaamse Robbe STRUYF ? Robbe wint zo goed als alle wedstrijden waar hij aan de start komt ! "Een product van de Waasland MTB School", vertelde een fiere Patrick Meersschaert ons in de namiddag. Philippe GOERGEN werd tweede, gevolgd door Thomas Charlier.