Registreer uw emailadres om onze nieuwsberichten te ontvangen:

IN HET WIEL VAN SVEN te AVERBODE


De eerste editie van het nieuwe project van Sven Nys onder de noemer "in het wiel van Sven" was een voltreffer. Het is vooral de bedoeling om het mountainbiken (en het cyclocross) te promoten met een initiatie.

In de vroege namiddag kwamen de allerjongsten aan de beurt en zij werden na een opwarmingsronde met Sven in twee groepen verdeeld. Ook twee uur later bij de oudere kids was er veel interesse en zagen we heel wat vergunninghouders en vertrouwde gezichten.

Iedereen kreeg praktische tips van de grootmeester zelf. Een enthousiaste Sven Nys gaf de jonge bikers van de eerste tot de laatste minuut individuele tips over het schakelen, klimmen en afdalen. Ook het snel op en af springen van de fiets kwam aan bod.


Bij coach Paul Van Den Bosch werd vooral de fietsbehendigheid op de proef gesteld. Het rijden over twee balken, tussen signalisatiekegeltjes en het voorwiel optillen was niet voor elke kid zo makkelijk.


De organisatie i.s.m. Nickelodeon viel bij iedereen in de smaak. Vlotte inschrijvingen, bewegwijzering en communicatie, voldoende begeleiders en een geschenkje voor iedere deelnemers. Na afloop van de initiatie waren er alleen maar glunderende gezichtjes te zien ...

En het was tegen de verwachtingen in, maar in Averbode waren de Vlaamse mountainbikers massaal aanwezig. Meer dan 95% van de kids waren met de mountainbike afgezakt. Het zoveelste bewijs dat het mountainbiken razend populair is bij de kids.



We zijn benieuwd hoeveel Vlaamse mountainbikers zaterdag de weg zullen vinden naar de wedstrijden van de MTB KIDS CHALLENGE. Over het parcours kunnen we kort zijn: snel, zanderig, vlak, bosrijke paden maar geen technische uitdagingen ...

Nog meer foto's (diareeks) volgen de eerstvolgende dagen ... check it out !

Volgende 'in het wiel van Sven' op 13 mei in Mol (Zilvermeer) en op 3 juni in Geraardsbergen (De Gavers).


Alle informatie en inschrijvingen op http://www.inhetwielvansven.be/