Registreer uw emailadres om onze nieuwsberichten te ontvangen:

KIDS MTB CHALLENGE - PAAL - #9/2009

De Klitsbergbikers hadden kosten noch moeite gespaard om de negende manche van de MTB KIDS CHALLENGE te promoten. En de verwachtingen werden ruimschoots ingelost. De ploeg rond Stefan VANPOL mag met veel voldoening terugblikken op deze eerste editie. De Klitsberg heeft alles in huis om een vaste waarde te worden in het wedstrijdcircuit. Alle mountainbike ingrediënten waren aanwezig. De omloop kan de vergelijking met veel Ardennenparcours moeiteloos doorstaan. De kids kregen veel klimwerk onder de wielen geschoven, maar er zaten ook heel leuke afdalingen in. De omloop is het beste wat we tot nu toe te zien kregen in Vlaanderen ! En het draaiboek van de organisatoren mag zeker als voorbeeld worden gesteld. En ook aan de veiligheid bij technische of gevaarlijke passages werd voldoende aandacht besteed.

Aspiranten 14 jaar

De titelstrijd voor de Vlaamse kampioenentrui wordt betwist door de twee SAECO-renners. Vorige week wist leider Alexander LOQUET nog nipt te winnen van Jochen DE VOCHT. In Paal waren de rollen net andersom. In de laatste klim kon Jochen versnellen en Alexander kon de kloof van een paar tiental meter niet meer dichtrijden. Alexander gaf achteraf toe dat teammaatje Jochen vandaag gewoon sterker was. Jarno WEEMAES kon in het begin de twee tenoren volgen, maar moest nadien gas terugnemen en tevreden zijn met een derde plaats.

Aspiranten 13 jaar

Bij afwezigheid van leider Gianni VAN DONINK was het uitkijken wie vandaag met de winst zou gaan lopen. Niet de verwachte Stijn CALUWE maar thuisrijder Nick VANPOL zette een sterke prestatie neer. Maar ook Thomas COUDERE was vandaag duidelijk in zijn sas op dit zware parcours en werd heel knap tweede. De derde plaats werd in beslag genomen door Thomas VAN DE VELDE uit Hamme. Stijn CALUWE werd vierde, gevolgd door Kenneth COOMANS die de top vijf afsloot.

Aspiranten 12 jaar

Vincent VAN DE PERRE is bezig aan een heel regelmatig seizoen en werd vandaag beloond met de dagzege. Ook Stijn SIEMONS is een vaste klant op het podium en werd tweede. Ward JASPERS volgde op de derde plaats. Yordy LEAERTS werd vierde en Bjarne BAMELIS kwam binnen als vijfde.



TOP DRIE TUSSENSTAND VLAAMS KAMPIOENSCHAP

14 jaar: 1. Alexander LOQUET 2. Jochen DE VOCHT 3. Jay BYTBIER
13 jaar: 1. Gianni VAN DONINK 2. Stijn CALUWE 3. Elias VAN HECKE
12 jaar: 1. Remco VAN DER KEMP 2. Stef VAN GESTEL 3. Arnaud BEECKMAN


Miniemen

De snelsten bij de wielerproeven voor miniemen met vergunning waren Remon DELNOIJE en Tessa ZWAENEPOEL (8-jaar); Axel OLIVIER (9 jaar); Timo KIELICH (10 jaar); Cedric BECK en Lotte VAN THILLO(11 jaar).


Voor het eerst noteerden we twintig deelnemers bij de nieuwelingen-junioren zonder vergunning. Daar was Rob CARMANS de snelste van het pak. Wouter PIJPERS was de beste bij de miniemen zonder vergunning.