Registreer uw emailadres om onze nieuwsberichten te ontvangen:

KIDS MTB CHALLENGE - KESSEL - #11/2009

Het domein op en rond het oninneembaar gewaande fort van Kessel, dat deel uitmaakte van de verdedigingsgordel rond de stad Antwerpen, is al enkele jaren het decor van een manche van de Flanders Cup.

Net zoals vorig jaar waren de kids er te gast op zaterdag. De Kids Trophy liet het parcours dit jaar links liggen zodat de MTB Kids Challenge er nu zijn elfde manche organiseerde. Het onaantrekkelijke bochtige parcours vormt voor de meeste kids geen uitdaging. Maar anderzijds mag de snelle omloop ook niet onderschat worden. Wel jammer dat de aspiranten met vergunning verstoken bleven van enkele interessante passages.

In totaal kwamen in Kessel meer dan 100 bikertjes opdagen. Een mooi aantal in een periode met veel vakantiegangers.


Aspiranten 14 jaar - winst voor Mathieu DEHAEZE

Zoals gewoonlijk een lage opkomst bij de veertienjarigen, maar de meeste Vlaamse tenoren waren nu toch wel aanwezig. Op het snelle parcours nam thuisrijder Jochen DE VOCHT (Team SAECO) uit Emblem de wedstrijd in handen. Jochen probeerde reeds in de eerste ronde het verschil te maken met als gevolg dat enkel nog Mathieu DEHAEZE (Lingier-Versluys) en teammaatje Alexander LOQUET (Team SAECO) nog in het spoor van Jochen reden. Jochen kende tegenslag toen zijn ketting vastraakte en was noodgedwongen op achtervolgen aangewezen. Na een tweetal ronden kwam Jochen terug aansluiten bij het leidersduo. In de laatste ronde kon Mathieu een tiental meter voorsprong nemen. Jochen en Alexander waren niet bij machte om deze kleine kloof te dichten zodat zij voor de tweede plaats moesten sprinten. Net zoals in de vorige manches werd het terug een spannende ontknoping. Nu in het voordeel van Jochen. Jay BYTEBIER (Trek-KMC) had de hele tijd het kopwerk gedaan in de achtervolging en kon ei zo na de aansluiting forceren. Jay werd vierde en ploegmaat Jarno WEEMAES (TREK-KMC) werd vijfde.


Aspiranten 13 jaar - tweede winst op rij voor Thomas VAN DE VELDE

Thomas VAN DE VELDE (Isorex Cycling) lijkt net op tijd klaar voor het Belgisch Kampioenschap. De laatste weken is Thomas uit Hamme de onbetwiste leider bij de dertienjarigen en won nu opnieuw in Kessel. Met deze overwinning wipt hij over de afwezige Gianni VAN DONINK (Hageland Cycling) en wordt dus de nieuwe leider in de tussenstand voor het Vlaams Kampioenschap. Stijn CALUWE (Kon. Hoboken) moest al in de eerste meters zijn meerdere erkennen in Thomas en zag zijn tweede plaats nooit bedreigd. Een strijdvaardige Elias VAN HECKE (Rudyco Cycling) eindigde derde en mocht eindelijk eens mee op het podium met zijn boezemvriend Thomas. Het leverde mooie beelden op. En Elias had de derde plaats zeker niet cadeau gekregen. Tot op de laatste lijn waren drie renners in de running voor de laatste podiumplaats. Maar Elias haalde het in een spannende sprint van Niels VANPOL en Thomas COUDERE.


Aspiranten 12 jaar - Stijn SIEMONS is de sterkste in Kessel

Stijn SIEMONS kwam nooit in de problemen en behaalde vlot de overwinning. Na een paar tweede plaatsen kon Stijn eindelijk op de hoogste trede van het podium gaan staan. Vincent VAN DE PERRE reed opnieuw een sterke wedstrijd en werd tweede, gevolgd door Joris WARD die de sterkste bleek van een achtervolgend groepje. Yordy LEAERTS werd knap vierde en Cedric LUYCKX reed een verdienstelijke wedstrijd en werd vijfde. De afwezige Remco VAN DER KEMP blijft wel leider in de tussenstand.


VLAAMS KAMPIOENSCHAP

Bij de veertienjarigen staat Alexander LOQUET (Team SAECO) uit Lochristi nog altijd comfortabel aan de leiding, maar hij mag zeker niet op zijn lauweren gaan rusten want teammaatje Jochen DE VOCHT ligt nog steeds op de loer. Het is nu wel duidelijk dat de Vlaamse trui aan één van die twee bikers zal worden overhandigd. Jay BYTEBIER (TREK-KMC) staat op ruime afstand op de derde plaats gevolgd door Brecht BERGS (BAX MTB Team).

De 13-jarige Thomas VAN DE VELDE (Isorex Cycling) reed de afgelopen manches heel wat punten bijeen met als uitschieters de overwinningen in Kessel en Eksel. Gianni VAN DONINK (Hageland Cycling) moest door vakantie en TJFV-verplichtingen een aantal manches laten vallen zodat Thomas VAN DE VELDE nu aan de leiding komt in de tussenstand. WBV had dit blijkbaar niet voorzien want er was in Kessel geen nieuwe leiderstrui aanwezig voor Thomas. Maar dat komt ongetwijfeld in orde tegen de volgende manche in Langdorp.


Bij de twaalfjarigen blijft Remco VAN DER KEMP aan de leiding. Stef VAN GESTEL staat momenteel op een tweede plaats, gevolgd door Arnaud BEECKMAN op een derde plaats. Yordy LEAERTS staat vierde en Stijn SIEMONS rukt op naar de vijfde plaats.


Bij deze tussenstanden moet men wel rekening houden dat de drie slechtste resultaten bij het eindklassement niet meetellen. Hier en daar brengt dat wel wat verschuivingen met zich mee.

MINIEMEN

De snelsten bij de miniemen met vergunning waren Benjamin BANTUELLE (8j), Dries JANSSENS (9j), Lisa SMET (9j), Pieter JANSSENS (10j) en Cedric BECK (11j).

DIKKEBANDENRACES

Met meer dan 45 deelnemers bij de dikkebandenraces waren de promowedstrijden weer een succes bij de niet-vergunninghouders. In elke provincie komen er dus heel wat niet-vergunninghouders kennismaken met de mountainbikesport. Een heel belangrijke vaststelling !