Registreer uw emailadres om onze nieuwsberichten te ontvangen:

CITY TEAM CHALLENGE - GENT Zuidpark


Stad Gent was op de autoloze zondag gastheer van de tweede en laatste manche van de CITY TEAM CHALLENGE. De challenge heeft zeker een plaats in het mountainbikegebeuren en we zijn er van overtuigd dat deze formule jaar na jaar aan populariteit zal winnen. En de burgemeester van Gent, Daniël TERMONT, beloofde om volgend jaar deel te nemen aan een BV-race ... we zijn benieuwd!

Onder een stralende zon mochten de kids een twintigtal minuten onder begeleiding op het parcours rijden. De kids beleefden veel plezier aan de kunstmatige hindernissen. Vooral de waterbak viel in de smaak. En met dit warme nazomerweer was het een welkome verfrissing. De beelden spreken voor zich ...





In de duorace over vijftig minuten wisten de nummers één en twee van het Vlaams kampioenschap, Jochen DE VOCHT en Alexander LOQUET (beiden Team SAECO), beslag te leggen op een knappe vijfde plaats op 38 teams.


Het TEAM SAECO YOUNGSTERS, met Jochen DE VOCHT en Alexander LOQUET (beiden 14 jaar), moest van op de laatste rij starten tussen de grote jongens. Maar ronde per ronde kwamen ze, na goede aflosbeurten, dichter bij de top tien.

In de tweede wedstrijdhelft zaten veel teams door hun beste krachten en de youngsters bleven knappe rondetijden rijden. In de laatste ronde reden ze de één na snelste tijd. Een mooie afsluiter voor de twee SAECO-bikers die nu een rustperiode inlassen en in de komende maanden het veld induiken om te cyclocrossen.