Registreer uw emailadres om onze nieuwsberichten te ontvangen:

LMTB 2009 #3 - REPPEL

Vandaag stond al de derde wedstrijd van de LMTB op het programma. De renners waren opnieuw te gast in Reppel omdat de manche in Zolder zat opgezadeld met een dubbele boeking.

Iedereen terug naar Reppel om op een aangepast parcours in tegenovergestelde richting te rijden in prima weersomstandigheden. De organisatoren van de LMTB werden beloond voor de jarenlange volgehouden inspanningen voor de jeugd. Bij de aspiranten kwamen nu al een 17-tal rennertjes aan de start. Er zijn ook nieuwe namen bij en dit komt de spanning in de jeugdwedstrijden alleen maar ten goede. De LMTB bewees al voorgaande jaren een kweekvijver te zijn voor de vorming van jonge bikers. Succes mannen !

De 14-jarigen kregen zes ronden onder de wielen geschoven. Na één ronde versnelden Erno McCrae (Scott Goeman) en Jesse GEERTS. De andere rennertjes zagen het met lede ogen aan, maar niemand was bij machte om te reageren. De goede samenwerking tussen Erno en Jesse leverde hen een mooie voorsprong op. In het achtervolgend trio nam Naud VAN DEN BERG het initiatief om de twee koplopers in te lopen, maar hij kwam geen meter dichter. Na twee ronden was het al duidelijk dat de strijd om winst vandaag tussen Erno en Jesse zou gaan. In de voorlaatste ronde versnelde Jesse nog even zodat hij met enkele meters verschil deze wedstrijd won. De strijd om de derde plaats ging er iets spannender aan toe want Naud werd in de spurt letterlijk op de meet geklopt door Maikel DEWIT. Wim REYNAERTS en Erik BOLLEN eindigden respectievelijk als vijfde en zesde.

De 13-jarigen gingen een vijftiental seconden later van start voor vijf ronden. Een ontketende Nick VANPOL nam de renners op sleeptouw, maar toen bleek dat niemand zijn verschroeiend tempo kon volgen ging hij op zoek naar de 14-jarigen. Nick behaalt drie op drie in de LMTB en werd deze week ook terecht genomineerd voor de Granny Awards! Ondertussen had in het achtervolgend groepje Kenneth COOMANS de rol moeten lossen door een pijnlijke rug. De strijd voor de tweede plaats zou tussen Niels VANPL en Willem PEETERS gaan. Willem komt sterk voor de dag in de LMTB maar moest de duimen leggen voor Niels.

Bij de 12-jarigen die vier ronden moesten rijden vertrok LMTB-nieuwkomer Timo KIELICH als een komeet, maar al in de eerste ronde stelde Sander CRIJNS orde op zaken en reed in zijn eentje weg. Het achtervolgend duo Timo en Yordy LEAERTS deed er alles aan om hem bij te benen, maar konden niet beletten dat Sander zijn tweede opeenvolgende overwinning zou binnen rijven. De sprint voor de tweede plaats werd gewonnen door Timo. Yordy werd derde en ook de strijd om de vierde plaats werd een hevig sprintduel dat gewonnen werd door Jan REYNAERTS voor Cedric HAYEN.

Alle uitslagen en informatie op http://www.lmtb.eu/

Volgende wedstrijd in Eksel op de terreinen van de Flanders Cup !