Registreer uw emailadres om onze nieuwsberichten te ontvangen:

KIDS TROPHY VAN START IN DINANT

Het startschot voor de Kids Trophy O2bikers wordt al jaren in Dinant gegeven, en ook dit jaar was het niet anders. Vele bekende gezichten maar ook vele nieuwe gezichten die hun weg gevonden hebben naar hét mountainbikegebeuren bij onze waalse vrienden. We informeerden bij een glunderende Jacques Ninane over de inschrijvingen en hij meldde ons trots dat er 137 kids zouden deelnemen.

De omloop bleek ongewijzigd en net zoals andere jaren kan het kidsparcours als vrij zwaar worden bestempeld. De vele singletracks, in combinatie met de beklimmingen over de rotspartijen, zijn een echte scheidsrechter in deze wedstrijd. Volledige officiële uitslagen zijn nog niet ter beschikking, mede door de afwezigheid van Chronorace.

MINIEMEN - Gianni Van Donink pakt derde zege op rij

Het aantreden van Belgisch kampioen Gianni Van Donink (DCM Vorselaar) beloofde een spannende strijd met Waals kampioen Scott Seykens (RVCO Blanc Gilets). De startprocedure verliep niet zoals het hoort en Scott liep al vlug tientallen seconden uit. Gianni volgde op een zevende stek en had twee ronden nodig om na een helse achtervolging bij Scott te komen. Ze bleven welgeteld één ronde samen waarna Gianni het hazenpad koos. Gianni won de wedstrijd met meer dan een minuut voorsprong voor een ontgoochelde Scott die tweede werd. De rest van het deelnemersveld was op enkele renners na gedubbeld. Gianni maakte al een geweldige indruk in de Vlaamse wedstrijden, maar etaleerde zijn wielertalent nu ook nog eens in een volgens sommigen 'échte mountainbikewedstrijd'. De beloftevolle Nederlander Rick Janssens mocht als derde mee op het podium. Sebastien Laurent werd vierde en Arnaud Beeckman vijfde, beiden aangesloten bij RVCO Blanc Gilets.


Bij de meisjes stond er als vanouds geen maat op Clémence Baude (Windose Houffalize), gevolgd door Tamara Maraite (Corratec) en Léonie Mertz (Red Bikers)

BENJAMINS - Jarne Driesen zegeviert voor Théo Scius

Ook Jarne Driesen kon de goede lijn van de Vlaamse wedstrijden doortrekken in Dinant. Na de zege in Dessel mocht Jarne nu ook het zegegebaar maken in een sterk bezet deelnemersveld. Theo Scius won vorige jaren verschillende wedstrijden, maar moest in Dinant zijn meerdere erkennen in Jarne. Ook Alexander Bunn (Fire Bike) uit Duitsland is een renner die aanspraak kan maken op de zege en werd knap derde. De één jaar jongere Jens Vertongen (DCM Vorselaar) werd mooi vierde, gevolgd door Arthur Baude (Windose Houffalize) op een vijfde plek.


Bij de meisjes geen echte verrassing. Winst voor Lize Struyf die deze winter aansloot bij RVCO Blanc Gilets. Moline Reischling en Emeline Detilleux flankeerden Lize op het podium. Ophélie Hoyaux (Red Bikers) en Julie Hyon werden vierde en vijfde.

PUPILLEN - andermaal winst voor Louis Decoster

Louis Decoster behaalde in Dinant zijn eerste seizoenszege. Na de tweede plaatsen in Hamme en Dessel een knap seizoensbegin. Nathan Massoz werd tweede, gevolgd door François Hyon. Maxime Dauw en Théo Semal sloten de top vijf af.

Bij de meisjes won Valérie Demuylder die op het podium vergezeld werd door Héloise Degisves en Laurence Vuylsteke. Laetitia Haux en Noémie Knott werden vier en vijf.


POUSSINS - Arnoud Delie is de sterkste

De jongste categorie brengt elk jaar nieuw leven in huis ! Vandaar de benaming van de reeks: 'poussins'. In deze reeks heel veel nieuwe gezichten en in Dinant was Arnaud Delie de sterkste. Aubry Lilo en Konstantin Rex kwamen als tweede en derde over de streep gebold. William Lecerf en Malot Pignol kwamen als vierde en vijfde op het wedstrijdblad.

Bij de meisjes won Delya Seykens voor Maëlle Michotte.


Voor meer foto's (Scotty) kan je terecht op http://gallery.atpic.com/33997