Registreer uw emailadres om onze nieuwsberichten te ontvangen:

Kids Trophy #4 - Cuesmes

De vierde manche van de Kids Trophy was te gast op de mijnterril Heribus in Cuesmes, een stadje in het hart van de Borinage. Wat weinigen weten is dat de Heribus een 'vulkaan' is. Zijn zuidflank rookt bij vochtig weer ! En als je er een putje in graaft van een halve meter diep kan je naar verluidt een eitje koken. Net als in Winterslag zie je de terril al van kilometers ver liggen. Een ideale locatie voor een prachtige omloop. En de organisatie mag gezien zijn: de mensen van het GO-D Racing Team deden er alles aan om het iedereen naar zijn zin te maken. De aanwezige zonnestralen deden de rest.

Miniemen - Scott Seykens zegeviert voor een sterke Nick Vanpol

Net als in Burdinne ging Scott Seykens terug met de zege aan de haal. En niemand die hem een strobreed in de weg kon leggen. Nick Vanpol en Séba Laurent reden vier ronden lang in elkaars buurt en maakten vruchteloos jacht op Scott. In de vijfde ronde vond Nick het welletjes en ging alleen op pad. Nick vond in Cuesmes, net als in Burdinne, een parkoers om zijn lijf geschreven en werd ook vandaag verdiend tweede. Séba Laurent komt dit seizoen ook heel sterk voor de dag en mocht mee op het podium.

De dertienjarigen Arnaud Beeckman en Westvlaams kampioen Niels Derveaux waren ook vandaag elkaars schaduw. In een pittige eindsprint won Arnaud het van Niels. Provinciaal kampioen Wout Alleman werd zesde, gevolgd door Louis Jamin. Niels Vanpol, Luca Buschmans en François Frenay sloten de top tien af. Pechvogel van de dag was Kenneth Coomans uit Diest die het grootste slachtoffer werd van de valpartij in de startzone: lekke band en einde wedstrijd !

Bij de meisjes stond andermaal geen maat op Clémence Baude uit Bertrix. Léonie Mertz en Tamara Maraite werden tweede en derde.

Benjamins - Alexander Bunn uit Duitsland opnieuw de sterkste

Jarne Driesen en Alexander Bunn reden meteen aan de leiding van de wedstrijd. In de derde ronde koos Alexander het hazenpad en Jarne kon enkel nog zijn tweede plaats veilig stellen. De kleine Alexander uit Duitsland won dus opnieuw een manche van de Kids Trophy. Arthur Baude werd derde, gevolgd door de elfjarige Jens Vertongen, Laurenz Rex en Pieter Janssens. Op de zevende plaats volgde Adrien Houbben, op acht Timo Kielich en op negen Thor Geluykens. Maxime Van Wuynsberghe sloot de top tien af.

Bij de meisjes noteren we opnieuw een overwinning voor Lize Struyf die zich elke wedstrijd in de strijd gooit met de jongens. Ook nu kwam Lize knap als vijftiende in de scratch over de finishlijn. Audrey Pirard en Emeline Detilleux flankeerden Lize op het podium.

PUPILLEN - Louis Decoster maakt opnieuw het zegegebaar

Ook vandaag wist Louis Decoster uit Knokke het laken naar zich toe te halen. Van start tot finish reed Louis naar een nieuwe overwinning ! Een sterke Nathan Massoz werd op veertig seconden een verdiende tweede. Dries Janssens vervolledigde het podium. Mathis Gilson werd vierde, gevolgd door Jason De Graeve die de top vijf afsloot. De eerste negenjarige werd Robbe Struyf op een elfde plek.

Bij de meisjes won Laurence Vuylsteke. Héloise Degives en Noémie Knott waren haar eredames op het podium ...

POUSSINS - Arnaud De Lie pakt de zege

Opnieuw een zege voor Arnaud De Lie. Sander Kielich rijdt zich elke wedstrijd in de kijker en werd vandaag tweede. Konstantin Rex mocht als derde mee op het podium. William Jr Lecerf en Xavie Huez sloten de top vijf af. Het enige meisje Delya Seykens werd twaalfde.



MTB KIDS BLOG had drie fotografen in Mons.
De foto's van Eric kan je bekijken op http://www.eric-dominicus.fotopic.net/c1842025_25.html
De foto's van Fred en Paco volgen in de komende dagen.