Registreer uw emailadres om onze nieuwsberichten te ontvangen:

MTB KIDS CHALLENGE 2010 - ROESELARE

Vandaag stond de vierde wedstrijd in het Westvlaamse Roeselare op het programma.  Wie een supersnel parcours verwachtte werd op zijn wenken bediend.   Wielerbond afdeling West-Vlaanderen had wel een mooie passage van singletracks in een bosje ingelast om de snelheid te breken.  En er was een klein hoogteverschil waar de bikertjes toch even van de grote plateau af moesten.

Aspiranten 14 jaar - Wout Alleman zegeviert als provinciaal kampioen

Door de afwezigheid van Gianni Van Donink (op training in het buitenland) waren alle ogen op Thomas Van De Velde gericht.  Het werd uitkijken hoe Thomas zijn favorietenrol zou waarmaken.  Na de start zorgde het bosje met singletracks al meteen voor een eerste breuk in het peleton.  Wout Alleman, Jelle Schuermans en Thomas Van De Velde hadden al een kleine kloof geslagen op Kenneth Coomans en Nick Vanpol.

Thomas moest alle zeilen bijzetten om de twee koplopers te volgen. Ook voor Nick ging het veel te snel  en moest Kenneth laten rijden.  Nick kreeg het gezelschap van Laslo Feys. Vooraan wisselden Jelle en Wout regelmatig van koppositie en bleven de moordende snelheid opvoeren.  In de zesde van de zeven af te leggen ronden kreeg Jelle het vooraan moeilijk. Thomas kwam stilaan op kruissnelheid en kon Jelle van de tweede plaats houden, maar kon toch niet beletten dat een ontketende Wout Alleman met de zege ging lopen. Thomas werd voor de vierde maal op rij tweede, gevolgd door Jelle die knap derde werd.  Kenneth die gans de wedstrijd op achtervolgen aangewezen was werd vierde en Nick die Laslo van zich kon afschudden werd nog vijfde.  Thomas pakte genoeg punten om de leidersplaats van Gianni af te snoepen.

Aspiranten 13-jaar - Vincent Van De Perre pakt de zege !

Bij de 13 jarigen was het uitkijken naar Jasper Knaeps die in Bambrugge de overwinning aan Stijn Siemons moest laten.  Ook in deze categorie was er een razendsnelle start en werd er regelmatig van koppositie gewisseld tot in de derde van zes af te leggen ronden een verrassende maar sterke Vincent Van de Perre aan de leiding kwam en deze niet meer afstond . Niels Derveaux die de gehele wedstrijd op enkele meters van Vincent reed,  maar geen meter dichter kon komen, zag zijn tweede plaats beloond met de provinciale titel. Jasper Knaeps mocht net als in Bambrugge als derde mee op het podium.  Jasper blijft wel stevig aan de leiding in de tussenstand.  Stijn Siemons, nog de primus in de vorige manche, viel net naast het podium.  West-Vlaming Stefano Museeuw werd vijfde.  Met drie winnaars op vier wedstrijden verwachten we de komende wedstrijden nog spannende momenten.


Aspiranten 12 jaar - Jarne Driesen opnieuw op het hoogste schavotje

Bij de 12-jarigen werd het een beklijvende wedstrijd waarin Jarne Driesen opnieuw op het hoogste schavotje mocht staan. Na de slechte dag in Bambrugge zet Jarne knoopt hij hiermee terug aan met de winst.  Leider Tijl Pauwels werd tweede voor Stef Claes.  In de tussenstand voor het Vlaams Kampioenschap staan Tijl en Jarne zij aan zij aan de leiding.  Met slechts één puntje voorsprong voor Tijl wordt het uitkijken naar de wedstrijd in Antwerpen.  Mathijs Wuyts werd vierde, gevolgd Cedric Beck als vijfde.  Bij de meisjes kwam Lotte Van Thillo opnieuw als enige meisje aan de start.


Miniemen - winst voor Louis Decoster (10-11 jaar) & Lukas Malezsewski  (8-9 jaar)
Net als verleden week Louis Decoster op het hoogste schavotje.  Ook Timo Kielich terug op nummer twee voor Jonas Smet.  Wouter Pijpers op vier en Jason Degraeve werd vijfde. Ook hier slechts één meisje aan de start:  Sara Siemons mocht de jongens vergezellen op het podium.

Bij de 8-9 jarigen behaalde Lukas Malezsewski zijn eerste overwinning in de challenge. Joran Wyseure en benjamin Sander Kielich stonden als tweede en derde op het podium.  Wout Van Ghelewe en Ibe Delbaere maakten de top vijf vol. Bij de meisjes winst voor Jennifer Du Moulin voor Aurélie Van Nuffelen.