Registreer uw emailadres om onze nieuwsberichten te ontvangen:

29.03.2008 Kids Trophy O2Bikers - THIEUSIES

Mathieu Dehaeze uit Rekkem

Op en rond het domein van de abdij van Saint-Denis werd de derde manche van de Kidstrophy georganiseerd. Vorig jaar was het domein de gastheer van een manche van de Wallonia Cup zodat de kids een omloop te wachten stond met vele hoogtemeters, afdalingen en singletracks. Ook de weergoden waren goedgezind en lieten de ganse dag de zon schijnen. Na de vele regen van de voorbije dagen was dit een welgekomen afwisseling voor bikers en toeschouwers. Ook in Thieusies een grote opkomst (87 inschrijvingen) van zowel Vlaamse als Waalse jeugd. Dit vertaalt zich uiteraard in spannende wedstrijden.



POUSSINS - opnieuw winst voor Louis DECOSTER

Er wordt druk gespeculeerd hoe dit nu in het Nederlands moet vertaald worden. Letterlijk betekent het 'kuikentjes', maar in Vlaanderen houden wij het liever op 'duiveltjes'. Deze zeven- en achtjarigen geven elke wedstrijd het beste van zichzelf. De revelatie van het seizoen, Louis DECOSTER uit Knokke, wist net als in Genk opnieuw de wedstrijd te winnen voor Dries JANSSENS uit Putte. Jason DE GRAEVE uit Eeklo wist als snelste te starten en kon dit zelfs een ronde volhouden. Toen moest Jason echter gas terug nemen en kwamen de favorieten snel in zijn spoor. Jason werd in de sprint voor de derde plaats geklopt door Nathan MASSOZ. Een dikke proficiat aan de allerkleinsten om op het loodzware parcours de wedstrijd uit te rijden. Iedereen ontving een medaille en dat was zeker verdiend. De eerste drie mochten naar goede gewoonte het podium op.


PUPILLEN – eindelijk winst voor Theo SCIUS


Spannende races bij de pupillen waar een vijftal renners onder elkaar uitmaken wie met de bloemen mag zwaaien op het podium. Vandaag wist Theo SCIUS uit Boninne eindelijk met winst over de streep te rijden, na een derde plaats in Dinant en een tweede in Genk. Rémi CARA, broer van Boris en winnaar in Dinant, moest vandaag vrede nemen met de tweede plek. Alexander BUNN, winnaar in Genk, kon zich vandaag niet mengen in de strijd voor de zege en eindigde als derde. Zo zijn de ereplaatsen onder deze drie renners mooi verdeeld. Benieuwd wie de volgende keer als eerste zal finishen.

BENJAMINS – andermaal winst voor Scott SEYKENS

Topfavoriet voor het eindklassement Scott SEYKENS (Blanc-Gilets) liet in Genk verstek gaan voor de wedstrijd. In Thieusies maakte Scott onmiddellijk duidelijk dat hij de onbetwiste leider is van het peloton bij de 11- & 12-jarigen. Kopstart van Scott en dan weet elke kenner al genoeg. Niemand die dan nog het talentvolle Waaltje nog kan bedreigen. Toch reed Cyril DETILLEUX slechts twintig seconden later over de streep. De elfjarige Arnaud BEECKMAN (Vano-Mobil) uit Oordegem moest halfweg koers de twee leiders laten gaan. Kenneth COOMANS uit Diest kon Arnaud voor de derde plaats niet meer bedreigen. Clémence BAUDE (Windose Houffalize) uit Bertrix reed vandaag terug onbedreigd aan de leiding bij de meisjes en eindigde in de scratch zelfs op een meer dan verdienstelijke negende plaats tussen de jongens.

MINIEMEN - Boris CARA

Na winst in Genk wist Boris CARA opnieuw het laken naar zich toe te halen. Maar deze keer niet zonder slag of stoot. Nikolaï IMBRECHT (Superbikers) wist deze keer in het spoor te blijven van Boris en reed een bijzonder knappe wedstrijd. Slechts negen seconden verschil tussen de eerste en tweede plaats! Kevin PANHUYZEN (Trek-KMC) uit Peer reed een beresterke wedstrijd. Het zat er aan te komen en nu lukte het Kevin om voor het eerst dit jaar op het podium te staan in de Kids Trophy. Hierdoor kon Kevin de hegemonie van de Waalse feestjes op het podium doorbreken. Jens VAN ROMPAEY volgde op de vierde plaats en is bezig aan een sterk seizoen. Bij de 13-jarigen reed Mathieu DEHAEZE (Lingier-Versluys) zich opnieuw in de kijker. Even leek het erop dat Mathieu Belgisch Kampioen Augustin BRUYR (Blanc-Gilets) achter zich zou laten, maar in de laatste klim moest Mathieu gas terug nemen en zich tevreden stellen met de achtste plaats in de scratch. Quentin BENOIT, Julien KAISE en Alexander LOQUET vervolledigden het klassement.

Bij de meisjes won Annelies DERVEAUX (VanoMobil) opnieuw en verstevigt hiermee de koppositie in het algemeen klassement. Tweede werd Caroline SOUSSINE (Superbikers), gevolgd door Sophie DANIELS (Superbikers)


Volledige uitslagen op http://www.chronorace.be/
Volgende wedstrijd: 4e manche Kids Trophy O2Bikers op zaterdag 12 april te Profondeville