Registreer uw emailadres om onze nieuwsberichten te ontvangen:

12.04.2008 KIDSTROPHY O2BIKERS - PROFONDEVILLE

vierde manche

De vierde manche van de Kids Trophy vond plaats op een heuvel in Profondeville, gelegen aan een bocht van de Maas in de provincie Namen. Terug een grote opkomst: 119 bikertjes. Net als vorige keer in Thieussies was de zon opnieuw van de partij. Voor de tijdsregistratie werd nu gekozen voor een nieuw systeem: twee rechthoekige witte dunne geperforeerde plaatjes die onder de schoenzool van elke voet moeten worden geplaatst. Nadien bleek dat niet iedereen het nieuwe systeem genegen is. Ook de registratie zelf verliep niet feilloos waardoor de officiële resultaten langer dan gewoonlijk op zich lieten wachten. Vandaar ook het wat late verslag.



POUSSINS - driemaal winst op een rij voor Louis DECOSTER
Het blijft mooi om te zien hoe de kleinsten zich uitleven op het parcours. Ook in Profondeville kon Louis DECOSTER de wedstrijd volledig naar zijn hand zetten. Geen kopstart voor Louis, maar dat kon hem niet deren. Eénmaal vooraan is er momenteel geen enkele poussins die Louis maar één strobreed in de weg kan leggen. Het sympathieke ventje uit Knokke mocht dus voor de derde maal op het hoogste schavot staan glunderen. Dries JANSSENS hield gelijke tred tot aan de finish, maar moest Louis laten voorgaan, en eindigde heel knap op de tweede plaats. Louis zal met Dries rekening moeten houden. Naar goede gewoonte kon Nathan MASSOZ de top drie vervolledigen, op twee seconden gevolgd door Jason DE GRAEVE die tot in de laatste ronde podiumzeker was en toch nog door Nathan in de sprint werd geklopt.



PUPILLEN – Rémi CARA aan het feest
Net zoals in de vorige wedstrijden waren het dezelfde drie die vooraan het mooie weer maakten bij de pupillen. Toch moest Alexander BUNN uit Duitsland al in de tweede ronde Theo SCIUS en Rémi CARA laten rijden. Maar Theo en Rémi reden een ware thriller en lieten elkaar geen duimbreed toe. Ronde na ronde wisselden ze van positie en een tot tranen toe bewogen Theo SCIUS moest in de sprint Rémi één seconde voorsprong toestaan. Spontaan applaus van alle toeschouwers ! Wat een wedstrijd … Pieter JANSSENS uit Putte wist als eerste negenjarige de aankomst te bereiken op een vijfde plaats in de scratch. Lennert VAN DE VOORDE en Jens VERTONGEN volgden op plaats 7 en 8. Jarne DRIESEN uit Poederlee en Brian DE GRAEVE waren tevreden met plaatsen 10 en 12.



BENJAMINS – Scott SEYKENS in favorietenrol
Wie anders dan Scott SEYKENS (foto hieronder) van de VC Blanc Gilets ? Vorig jaar wist Scott als eerstejaars al vooraan te eindigen tussen de twaalfjarige benjamins en wist er zelfs zilver te halen op het Beneluxkampioenschap. Een geboren talent dus ! Kopstart voor Kenneth COOMANS uit Diest, maar lang zou het feestje niet duren. Nog voor de eerste ronde zat Scott SEYKENS al comfortabel aan de leiding. Cyril DETILLEUX (Super Bikers) deed nochtans zijn uiterste best om aan te klampen, maar tevergeefs. Cyril moest vrede nemen met een tweede plaats, gevolgd door Kenneth COOMANS die derde werd. Arnaud BEECKMAN werd vierde in de scratch, maar werd zoals verwacht eerste bij de elfjarigen. Clémence BAUDE (Windose Houffalize) kan haar mannetje staan en werd zesde tussen de jongens ! Jasper KNAEPS en Niels DERVEAUX kwamen als 7 en 8 binnen. Stef VAN GESTEL werd achttiende.



MINIEMEN - andermaal winst voor Boris CARA
Boris CARA (WINDOSE Houffalize) is momenteel in bloedvorm en de concurrenten zullen het geweten hebben. Van meet af aan kan niemand de tempoversnellingen van Boris volgen en al op het einde van de eerste ronde slaat Boris een gat van een twintigtal seconden. Nikolaï IMBRECHT (Superbikers) mocht weeral eens op het tweede schavotje plaatsnemen. Twee minuten later kwam Kevin PANHUYZEN (Trek-KMC) als derde over de streep gebold. Augustus BRUYR (Blanc Gilets) moest vier ronden lang Martial ROBEET voor zich laten rijden, maar in de voorlaatste ronde kon Augustin een moegestreden Martial passeren. Zo won Augustin zijn derde wedstrijd bij de 13-jarigen en werd vierde in de scratch. Jens VAN ROMPAEY zat deze keer niet helemaal vooraan en eindigde op een achtste plaats. Alexander LOQUET (SAECO) zat tot halfweg koers met alle 13-jarigen samen. Brecht BERGS kwam verrassend aansluiten bij het groepje en nam meteen het kopwerk voor zijn rekening. Ronde na ronde werd het groepje uitgedund tot Alexander en Brecht alleen op pad gingen. In een afdaling maakte een valpartij van Brecht de weg vrij voor Alexander om knap naar een tiende plaats te rijden in de scratch. De derde plaats bij de 13-jarigen was meer dan voldoende voor Alexander om de leiding te nemen in de tussenstand. Brecht BERGS (Reigerlo Beernem) werd verdienstelijk twaalfde, gevolgd op dertien door Mathieu DEHAEZE die vandaag een mindere dag had. Jay BYTEBIER (Trek-KMC) en Jochen DE VOCHT (Cycling 99) reden als vijftiende en zestiende over de aankomstlijn. Leider Julien KAISE die ook in het groepje zat, moest ontgoocheld vrede nemen met de twintigste plaats in de scratch.

Bij de dames hetzelfde podium als in Thieusies. Annelies DERVEAUX uit Oordegem won opnieuw, voor Caroline SOUSSIGNE en Sophie DANIELS.