Registreer uw emailadres om onze nieuwsberichten te ontvangen:

17.04.2008 KIDS PROMORACE O2BIKERS - HOUFFALIZE



In Houffalize mogen de kids elk jaar de hoogmis van het mountainbiken op gang schieten. Dit jaar kwamen niet minder dan 127 jonge bikertjes naar Houffalize om op en rond het wereldbekerparcours enkele rondjes te rijden. We juichen dit initiatief van de organisatie zeker toe. Het kan alleen maar bijdragen tot de stijgende populariteit van het mountainbiken bij de jeugd.
In Houffalize mochten alle leeftijdscategorieën, van 8 tot 14, afzonderlijk starten en werd een rangschikking opgemaakt per leeftijd. Daarom uitzonderlijk een verslag per leeftijd.

De buitenlandse concurrentie liet het een beetje afweten, want bij elke categorie vinden we vooraan de namen terug van de vaste waarden uit de Kids Trophy van O2Bikers.

8-jarigen – wie anders dan Louis DECOSTER
Zestien enthousiaste jonge bikertjes aan de startlijn. Louis DECOSTER wist net als vorige weken beslag te leggen op de eerste plaats. Dries JANSSENS kon in de eerste ronde nog volgen, maar moest al vlug afhaken. Op de derde plaats ook een bekend gezicht, Nathan MASSOZ uit Amonines die ook meestal op het podium mag plaatsnemen. Op de vierde plaats volgde Jason DE GRAEVE uit Eeklo. Jorgen VERCAMMEN en Ewout VERHULST eindigden op een knappe zesde en zevende plaats.

9-jarigen – Pieter JANSSENS op één
Bij de negenjarigen mochten drie Vlaamse bikertjes het podium op. Het werd een ware nek-aan-nek race tussen Pieter JANNSENS en Jens VERTONGEN. Slechts met twee seconden verschil wist Pieter als eerste over de aankomstlijn te rijden. Brian DE GRAEVE mocht als derde mee op het podium van Houffalize. Arne VRACHTEN en Thibault VUYLSTEKE moesten verrassend vrede nemen met een vijfde en zesde plaats. Bij de meisjes won Emeline DETILLEUX.

10-jarigen – Rémi CARA wint in zijn Houffalize
Thuisrijder Rémi CARA (van de organiserende club Windose Houffalize) kent uiteraard het parcours als zijn broekzak. Maar als topfavoriet kon hij zijn rol volledig waarmaken, tot jolijt van de plaatselijke supporters. Alexander BUNN moest slechts negen seconden prijs geven en eindigde verdiend op de tweede plaats, gevolgd door Arthur BAUDE uit Bertrix. Twee Nederlandse renners op vier en vijf. Lennert VAN DE VOORDE, Bert VAN ASSCHE en Emile VERHULST vervolledigden de top tien.

11-jarigen – Lars VAN BERGEN uit Nederland
Bij de elfjarigen wist Lars VAN BERGEN uit Nederland de Belgen het nakijken te geven. Met twintig seconden voorsprong op Louis JAMIN wist Lars overtuigend te winnen. Niels DERVEAUX uit Otegem reed een beresterke werdstrijd en mocht als derde mee op het podium. Remco VAN DER KEMP uit Sint-Gillis-Waas volgde op plaats vier. Op plaats vijf en zes nog meer internationaal gezelschap, Roman COQUELET uit Frankrijk en ARNAU Fernandez Ros uit Spanje (Girona). Soren ALLEMAN was tevreden met zijn zevende plaats. Lore DE VET uit Brasschaat was het enige meisje.

12-jarigen – Scott SEYKENS zegeviert ook in Houffalize
Het wordt stilaan de vraag wie Scott SEYKENS (Blanc Gilets) dit seizoen bij de twaalfjarigen van de zege kan houden. Overal start Scott als favoriet voor de winst en weet dit elke maal ook te bevestigen. De tweede plaats was voor François FRENAY uit Vaux-sur-Sûre, maar die volgde al op één minuut en zesendertig seconden. Sébastien LAURENT uit Saintes vervolledigde het podium. Bij de meisjes was Clémence BAUDE andermaal de beste en wist zelfs bij de jongens een vierde plaats te halen. Knap ! Rik JANSEN uit Nederland en Jens TEIRLINCK uit Affligem volgden op plaatsen vijf en zes.

13-jarigen – andermaal winst voor Augustin BRUYR
Met 22 renners vertrokken de 13-jarigen voor vier lastige rondjes. Met een asfaltklim naar het hoogste punt van Houffalize en een glibberige afdaling kregen de aspirantjes een volwaardig parcours onder de wielen geschoven. Net als Scott wist Augustin BRUYR (Blanc Gilets) zijn favorietenrol volledig op te eisen. Augustin bewees nogmaals zijn uitzonderlijke vorm en mocht oververdiend de armen in de lucht Ardense lucht steken. Maar verassing van de dag kwam van Remy MERTZ die in Houffalize boven zichzelf steeg en heel knap op een tweede plaats eindigde. Mathieu DEHAEZE wist zijn ontgoocheling van Profondeville weg te fietsen door in Houffalize zijn concurrenten voor het podium af te schudden. Alexander LOQUET (team SAECO) moest na materiaalpech tevreden zijn met zijn vierde stek na een sprintje tegen rivaal Julien KAISE (Sprint 2000 Charleroi). Brecht BERGS (REIGERLO) uit Assebroek maakt elke wedstrijd vorderingen en mocht als zesde over de streep rijden, gevolgd door Quentin BENOIT en Jeremy DUBOIS. Jay BYTEBIER (TREK-KMC) kon in de beginfase vooraan aanklampen maar moest dan toch wat gas terugnemen. Jay moest vrede nemen met een negende plaats. Voor Jochen DE VOCHT duurde de wedstrijd niet lang genoeg, want meestal komt Jochen in de laatste ronden nog fel opzetten. Deze keer zat er niet meer in dan een tiende plaats. Bij de meisjes won Nederlands kampioene Julia SCHROODER.

14-jarigen – ook Boris CARA wint zijn thuiswedstrijd
Na broer Rémi wist ook Boris CARA de hooggespannen verwachtingen van de plaatselijke supporters in te lossen. Boris CARA was in de eerste ronde terug weg voor een solotochtje en niemand die in de buurt van Boris kwam. Nikolaï IMBRECHT werd zoals reeds enkele weken in de Kids Trophy tweede, gevolgd door Nicolas DANIELS. Geoffrey HOYAUX, de enige die Boris dit jaar kon verslaan, werd vierde. Op plaats vijf, zes en zeven vinden we drie Vlamingen terug. Jasper MAES uit Reet wist in Houffalize beslag te leggen op de zesde plaats, gevolgd op zeven door Kevin PANHUYZEN. Jens VAN ROMPAEY werd zevende. Brecht THAENS uit Hechtel sloot de top tien af. Aron DE KETELE uit Wortegem-Petegem werd twaalfde. Op plaats zestien en zeventien vinden we Glenn MAES uit Maarkedal en Kevin BONGAERTS uit Hasselt.
Bij de meisjes won Caroline SOUSSIGNE en wist deze keer Annelies DERVEAUX te verschalken in de laatste ronde. Elisabeth FRENAY vervolledigde het podium.

PROFICIAT AAN ALLE BIKERTJES !!!