Registreer uw emailadres om onze nieuwsberichten te ontvangen:

03.05.2008 KIDSTROPHY O2BIKERS - EUPEN



vijfde manche

De Radsport Klub Eupen (RSK Eupen) was afgelopen weekend de gastheer van de VOR Kids Trophy (Verbandes Ostbelgischer Radsportler), de Kids Trophy O2 Bikers en de VISA Wallonia Cup. In het Koning Boudewijn Stadion (KMILO) dat perfect onderhouden wordt door de Belgische strijdmachten werden alle deelnemers enthousiast onthaald door onze Duitstalige landgenoten.

Naast de Vlaamse en Waalse bikertjes waren nu uiteraard ook veel Duitstalige bikertjes afgezakt. Niet minder dan 148 inschrijvingen werden genoteerd door de organisatoren. Een ongezien aantal inschrijvingen … week na week stijgen de deelnemersaantallen wat het beste laat vermoeden voor de komende kampioenschappen ! Slachtoffer van het succes worden de mensen die al die inschrijvingen moeten verwerken. Het resulteerde net als in Houffalize in lange wachtrijen. Op piekmomenten moest men bijna driekwartier aanschuiven.

Ook het niveau mag gezien worden … bekende Vlamingen Lucien en Geert Wellens kwamen op zaterdag een kijkje nemen en waren onder de indruk over de techniek en snelheid van onze jonge bikertjes. Geert zelf reed zondag als derde over de streep bij de elite in zijn eerste MTB-wedstrijd.

De stralende zon had voor het eerst dit jaar gezorgd voor een droog, hard en snel parcours. Het valt op dat door deze gewijzigde parcoursomstandigheden in alle categorieën andere winnaars op de hoogste trede van het podium stonden. Een aantal onklopbaar gewaande rennertjes moesten in Eupen toch hun meerdere erkennen in één of meerdere concurrenten. Het kan de spankracht alleen maar verhogen …



POUSSINS – eindelijk winst voor Dries JANSSENS Na drie tweede plaatsen was het vandaag eindelijk prijs voor Dries JANSSENS (Super Bikers) uit Putte. De vorige wedstrijden moest hij steeds zijn meerdere erkennen in seizoensrevelatie Louis DECOSTER. Maar vandaag kon Dries in de tweede ronde al wat afstand nemen van zijn naaste achtervolgers. Louis en Nathan MASSOZ probeerden nog aan te dringen, maar Dries wist dertig seconden vroeger dan Nathan over de aankomstlijn te rijden. Louis moest vandaag vrede nemen met de derde plaats, maar mocht wel de leiderstrui in ontvangst nemen. Jason DEGRAEVE uit Eeklo valt voor de vierde keer nipt naast het podium. Robbe DEBRUYNE uit Schuiferskapelle (Reigerlo) werd zestiende. Bij de meisjes won Corinna SOKOLL voor Thea HERMANNS.



PUPILLEN – Rémi CARA verhindert Duits feestje
Alexander BUNN uit Duitsland reed als het ware een thuiswedstrijd. Op een steenworp van zijn woonplaats Roetgen waren zijn verwachtingen hoog gespannen. Maar Rémi CARA uit Houffalize ontpopt zich stilaan tot de leider van het peloton pupillen. Maar bij afwezigheid van Theo SCIUS wisten de kenners dat het een mooie strijd zou worden tussen Rémi en Alexander. In het begin reden ze samen zelfs rondjes onder de vier minuten. Maar in de derde en voorlaatste ronde moest Alexander toch een tiental seconden prijsgeven zodat het Duitse feestje niet kon doorgaan. Jammer voor de Duitse supporters, maar Rémi toonde nogmaals dat hij de voetsporen van zijn grote broer Boris aan het volgen is. Pieter JANSSENS keek toe van op de derde rij. Lennert VAN DE VOORDE en Jarne DRIESEN werden vijfde en zesde. Uiteraard mocht Rémi CARA de leiderstrui in ontvangst nemen. Bij de meisjes won Pauline REICHLING.



BENJAMINS – Cyril DETILLEUX in een glansrol
Bij afwezigheid van Scott SEYKENS was het koffiedik kijken wie als favoriet aan de start kwam. Meer dan vijftig inschrijvingen ! Alle rennertjes waren supergemotiveerd om vandaag te winnen. Maar Cyril DETILLEUX (Super Bikers) uit Villers-Deux-Eglises nam een razendsnelle start en reed als enige in de startronde onder de vijf minuten. Ook in de tweede ronde zette Cyril een snelle tijd neer. Louis JAMIN wist zich enige tijd op de tweede plaats te handhaven, gevolgd door Arnaud BEECKMAN uit Oordegem. Ondertussen wist Gianni VAN DONINK uit Herentals zich naar voor te knokken en reed in de vijfde ronde een supersnelle ronde waardoor hij Cyril in het vizier kreeg. Met nog een ronde te gaan leek het er op dat Gianni de wedstrijd alsnog zou winnen. Maar in de laatste ronde moest Gianni toch gas terugnemen en perste Cyril er toch nog een snelle ronde uit. Een verdiende overwinning voor Cyril die tevens de leiderstrui mocht aantrekken. Arnaud BEECKMAN werd zesde en blijft leider bij de elfjarigen. Jasper KNAEPS uit Beerse werd knap vijfde, Kenneth COOMANS kende een mindere dag en moest vrede nemen met de zevende plaats. Niels DERVEAUX en Wout ALLEMAN werden negende en elfde. Bij de meisjes is Clémence BAUDE uit Bertrix zonder enige twijfel de sterkste en kan zelfs haar mannetje staan tussen de grote jongens, achtste in de scratch !

MINIEMEN - Nikolaï IMBRECHT haalt het van Boris CARA
Wie dacht dat Boris CARA onklopbaar is moet zijn mening na Eupen herzien. Boris blijft uiteraard superfavoriet voor de eindoverwinning in het algemeen klassement, maar in Eupen bewees Nikolaï IMBRECHT (Super Bikers) dat Boris op de kampioenschappen toch best met hem rekening zal houden. In Thieussies kon Boris Nikolaï nog net van de winst houden, maar in Eupen reed Nikolaï in de zesde ronde en voorlaatste ronde weg van Boris. Kevin PANHUYZEN (Trek-KMC) fietste zijn ontgoocheling van Houffalize weg met een knappe derde plaats. Het was voor Kevin een opsteker dat hij vijf ronden lang in het wiel kon blijven van Boris en Nikolaï. Boris blijft in de tussenstand uiteraard de autoritaire leider. Florian TRIGO en Nicolas DANIELS werden vierde en vijfde.

Bij de dertienjarigen doorkruiste een spectaculaire val de plannen van Augustin BRUYR (Blanc-Gilets). Zo kon Mathieu DEHAEZE (Lingier-Versluys) in de eerste ronde aansluiten bij Augustin. Maar al vlug moest Mathieu toch nog zijn meerdere erkennen in Augustin en kon Mathieu zijn tweede plaats bij de dertienjarigen makkelijk vasthouden. Alexander LOQUET (SAECO) knokte zich voorbij zijn concurrenten naar een derde plaats, op afstand gevolgd door Remy MERTZ, Julien KAISE, Jochen DE VOCHT, Jéremy DUBOIS en Jay BYTEBIER. Augustin BRUYR mocht het leiderstruitje passen.



Bij de meisjes staat er momenteel geen maat op Annelies DERVEAUX die in de scratch midden het pak over de streep bolde. Naar goede gewoonte werd Caroline SOUSSIGNE tweede en Sophie DANIELS derde.



Volledige uitslagen op www.chronorace.be