Registreer uw emailadres om onze nieuwsberichten te ontvangen:

30.08.2008 - KIDS MTB CHALLENGE - LANGDORP

Op een deel van het parcours van de Flanders Cup in Langdorp werd de achtste manche van het Kampioenschap van Vlaanderen betwist. Deze wedstrijd gold eveneens als Provinciaal Kampioenschap Vlaams-Brabant.

Nogal wat Vlaamse aspiranten gaven de voorkeur aan een wedstrijd van de Kids Trophy in Cerfontaine die op dezelfde dag was voorzien. Jammer, want het vernieuwde bosrijke parcours werd gesmaakt door alle aanwezigen.

Bij de 12-jarigen was Gianni VAN DONINCK deze keer te sterk voor Thomas VAN DE VELDE en Jens TEIRLINCK. Thomas blijft wel leider in de Kids Challenge en Jens veroverde de trui van Brabants Kampioen. Opmerkelijke prestatie van Jens TEIRLINCK: in 2008 wordt hij Provinciaal Kampioen in vier disciplines (cross, weg, piste, mountainbike).
Gianni VAN DONINCK wint in Langdorp

Bij de 13-jarigen nam een debuterende Brent CLE een snelle start, maar halfweg koers nam Jochen DE VOCHT het commando over. Brent werd nog tweede en Wouter VAN ENGELAND vervolledigde het podium. Brent CLE werd Provinciaal Kampioen. Jochen DE VOCHT verstevigt ondertussen zijn leidersplaats in de tussenstand van het Vlaams Kampioenschap.

Bij de 14-jarigen werd de wedstrijd beslist in een spannende spurt die werd gewonnen door Matthias VAN DE VELDE, voor Belgisch kampioen Jens VAN ROMPAEY. Jelto VEROFT was goed voor de derde plaats. In deze categorie werd Yelle LEAERTS als Provinciaal Kampioen gekroond. Matthias VAN DE VELDE staat nu onbedreigd aan de leiding in de tussenstand van het Vlaams Kampioenschap.