Registreer uw emailadres om onze nieuwsberichten te ontvangen:

30.08.2008 - KIDSTROPHY O2BIKERS – CERFONTAINE

Op het einde van de zomervakantie mochten de kids nog eens de bike van stal halen voor de negende manche van de Kids Trophy in de omgeving van de Lacs de l’Eau d’Heure. Deze watermeren op het grondgebeid van Cerfontaine zijn één van de belangrijke toeristische trekpleisters in Wallonïe.

Een gebied van 1800 hectaren, waarvan 600 hectaren uit watervlakken bestaat. Vijf meren die samen de grootste watersportruimte van het land vormen met een ruime waaier aan ontspanningsmogelijk-heden op en rond het water. De site ligt in een fraai en mooi bewaard natuurgebied met een schitterend netwerk van voetpaden, ruiterpaden en routes voor mountainbikes.

De Superbikers hadden een schitterend technisch parcours uitgestippeld dat zowel door rennertjes en toeschouwers werd gesmaakt. Lange wortelstroken door een dennenbos én spectaculaire doortochten door smalle beekjes waren de spreekwoordelijke kers op de taart.

Sommige Vlaamse bikers hadden gekozen voor de wedstrijd in Langdorp van het Vlaams Kampioenschap. Maar met iets meer dan honderd deelnemers aan de start waren de organisatoren zeker tevreden.

Vooraleer de trofeeën uit te reiken werd één minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van de heer Johan Vanooteghem (Voorzitter Vlaamse Commissie MTB én lid van de Raad van Bestuur WBV) die deze week onverwacht op 46-jarige leeftijd is overleden.



POUSSINS – Nathan MASSOZ wint overtuigend

Louis DECOSTER en Dries JANSSENS die tot nu toe de overwinningen tussen elkaar verdeelden moesten nu toekijken hoe Nathan MASSOZ uit Amonines als eerste over de streep reed. François HYON uit Frankrijk, winnaar in de eerste manche te Dinant, wist als tweede te eindigen, gevolgd door Dries JANSSENS. Louis DECOSTER stond in Cerfontaine eens niet op het podium. Dat was wel wat wennen voor Louis want dat was geleden van de eerste manche in Dinant. Daarna won Louis vijf wedstrijden. Met nog drie wedstrijden te gaan kan het toch nog spannend worden voor de eerste plaats in het eindklassement. Jason DE GRAEVE uit Eeklo werd achtste.

Bij de meisjes won Corinna SOKOLL uit Roetgen opnieuw voor Laurence VUYLSTEKE uit Oostende en Delya SEYKENS.

Winnaars Poussins: Nathan MASSOZ & Corinna SOKOLL (foto: PACO)


PUPILLEN – eindelijk opnieuw winst voor Theo SCIUS


Ook bij de pupillen bekende namen vooraan in de wedstrijd. Vanaf de start stormden Théo SCIUS, Alexander BUNN en Rémi CARA de singletracks in. Théo SCIUS kon een kleine kloof slaan op Alexander BUNN en dat bleek voldoende voor eindwinst. Een handvol minuten later werd Alexander BUNN tweede, gevolgd door Rémi CARA op drie. De twee Windose Houffalize boy’s Arthur BAUDE en Arne VRACHTEN werden vier en vijf. Pieter JANSSENS uit Putte kwam iets later binnen op een zesde plaats. Cedric VAN DEN EYNDE uit Poederlee moest genoegen nemen met een elfde plaats, gevolgd door Thibault VUYLSTEKE op nummer twaalf. Brian DE GRAEVE kwam pas als vijftiende over de aankomstlijn gebold.

Bij de meisjes won Pauline REICHLING, voor Ophélie HOYAUX en Amandine DECOUX.

Podium Pupillen: Alexander BUNN – Theo SCIUS – Rémi CARA (foto: PACO)

BENJAMINS – Scott SEYKENS: nieuwe superman ?

Scott SEYKENS (Blanc-Gilets) liet andermaal zijn klasse bewonderen op het nochtans technisch en superlastige parcours. We hoorden langs het parcours iemand opmerken: “is dit de nieuwe superman ?” Scott werd deze zomer Belgisch kampioen tijdrijden op de weg en Belgisch kampioen mountainbike. Ook op beide Waalse kampioenschappen (zowel op de weg als MTB) was Scott de beste. Het etiket ‘superman’ is niet eens overdreven … Cyril DETILLEUX (Super Bikers) was dus zeker tevreden met zijn tweede plaats na de ongrijpbare Scott SEYKENS. Quentin DEBY uit Blegny werd knap derde. Een tot tranen bewogen Louis JAMIN kon zijn ontgoocheling niet wegsteken en werd vierde. Arnaud BEECKMAN (VanoMobil) uit Oordegem werd vijfde, gevolgd door Jasper KNAEPS. Kenneth COOMANS werd achtste en Niels DERVEAUX kwam als tiende binnen.

Bij de meisjes ging de winst naar Tamara MARAITE (Eifel Biker), gevolgd door Mieke MOMBAERTS op de tweede plaats.

Belgisch Kampioen SCOTT SEYKENS (Blanc-Gilets) (Foto: PACO)

MINIEMEN - Boris CARA terug op het hoogste schavotje

Na de ontgoocheling op het Belgisch Kampioenschap kon Boris CARA (Windose Houffalize) ook de Waalse titel niet op zak steken. Een lekke band weerhield Boris deze keer van een nieuwe titel. De kampioenschappen werden dit jaar voor Boris een maat voor niets, maar in de Kids Trophy bewees een beresterke Boris opnieuw dat hij de onbetwiste leider is. Enkel Florian TRIGO (Super Bikers) en Augustin BRUYR (Blanc Gilets) konden een paar ronden in het spoor blijven van Boris. Negenvoudig Belgisch kampioen BMX Yorben VAN TICHELT uit Oostmalle had na zijn eerste wedstrijd in Kessel blijkbaar de smaak toch te pakken. Nu kwam Yorben eens testen op een écht MTB-parcours tegen een volwaardig deelnemersveld. En ook nu demonstreerde Yorben zijn uitmuntende klasse. Gestart als laatste van de 28 deelnemers wist Yorben op te rukken naar de vierde plaats op een technisch en lastig parcours. Kersvers Waals kampioen Geoffrey HOYAUX (Red Bikers) uit Bastogne had halfweg koers materiaalpech en moest genoegen nemen met de vijfde plaats. Kevin PANHUYZEN (Trek-KMC) had ook al af te rekenen met een lekke band en kon nog sterk terug komen opzetten. Jay BYTEBIER (Trek-KMC) kon de sterke lijn van in Kessel verder zetten en reed steevast op de tweede plaats bij de dertienjarigen, gevolgd door Mathieu DEHAEZE (Lingier-Versluys) en Brecht BERGS (Reigerlo). Brecht is bezig aan een sterke zomerreeks. Alexander LOQUET (Team SAECO) kende een slechte dag en moest op ruime afstand vrede nemen met de vijfde plaats bij de dertienjarigen.

Bij de meisjes kon Caroline SOUSSIGNE (Super Bikers) in extremis nog Annelies DERVEAUX (VanoMobil) kloppen. Zoals gewoonlijk werd Sophie DANIELS (Super Bikers) derde.

Vlnr: Annelies DERVEAUX, Florian TRIGO, Boris CARA, Caroline SOUSSIGNE, Sophie DANIELS & Augustin BRUYR (foto: PACO)