Registreer uw emailadres om onze nieuwsberichten te ontvangen:

06.09.2008 - KIDSTROPHY O2BIKERS - BLEGNY

De tiende manche van de Kids Trophy vond plaats op en rond het domein van het fort van BARCHON in Blegny. Het Fort Barchon was één van de 12 Belgische forten van de ring van forten rond Luik. Het fort werd zowel in de Eerste Wereldoorlog als in de Tweede Wereldoorlog gebruikt. Het fort ligt op een heuvel op de rechteroever van de Maas en ongeveer 6,5 km ten noordoosten van de binnenstad van Luik.

Het parcours slingerde zich letterlijk op en rond het fort. Het korte snelle parcours met twee afdalingen had niet veel bijzonders te bieden. Heel weinig technische hoogstandjes maar het groot aantal ronden en de hoge snelheid deden in elke reeks het deelnemersveld uiteen spatten. Toch kwamen zoals meestal de sterke renners naar voren en noteerden we geen échte verassingen.

Na Blegny staan nog twee wedstrijden op het programma voor 2008: de zware omloop op en rond de mijnterril te Winterslag én de eindhappening in het mekka van de Belgische mountainbikewereld: Houffalize, een organisatie van Windose Houffalize. Voor de bikertjes die in aanmerking komen voor de ereplaatsen zijn de komende twee wedstrijden belangrijk om punten te sprokkelen. Hier en daar kunnen er zeker nog verschuivingen gebeuren wat de spankracht alleen maar ten goede kan komen.

POUSSINS – opnieuw Nathan MASSOZ
Nathan MASSOZ heeft na de overwinning in Cerfontaine de smaak blijkbaar te pakken. Ook in Blegny wist Nathan als eerste aan te komen. Op een snel en droog parcours had hij nochtans af te rekenen met een aanklampende Louis DECOSTER uit Knokke die tweede werd. Dries JANSSENS vervolledigde het podium. Jason DE GRAEVE heeft blijkbaar een abonnement op de vierde plaats en valt ook nu weer net naast het podium. In de tussenstand staat Louis DECOSTER comfortabel aan de leiding maar mag in de resterende twee wedstrijden geen steken laten vallen. Het blijft dus zeker spannend voor de eindoverwinning.

Bij de meisjes kwam enkel Delya SEYKENS, het kleine zusje van Scott, aan de start.

Podium Poussins: Louis DECOSTER – Nathan MASSOZ – Dries JANSSENS

PUPILLEN – Theo SCIUS voor Rémi CARA en Arthur BAUDE
Na Cerfontaine wist Theo SCIUS ook in Blegny de overwinning te pakken. Lange tijd reden Theo SCIUS, Rémi CARA (Windose Houffalize) en Arne VRACHTEN (Windose Houffalize) samen aan de leiding. Maar de door kettingproblemen geplaagde Arne VRACHTEN moest vooraan noodgedwongen afhaken. Ondertussen kwam Arthur BAUDE (Windose Houffalize) sterk opzetten. Rémi CARA moest de winst laten aan Theo. Arthur BAUDE kwam als derde over de aankomstlijn gereden, gevolgd door Pieter JANSSENS op vier. Cedric VAN DEN EYNDE uit Poederlee reed een sterke wedstrijd en kon zijn beste prestatie van het seizoen laten noteren: een vijfde plaats. Arne Vrachten kon nog een zevende plaats uit de brand slepen. Jarne DRIESSEN was tevreden met de achtste plaats. Brian DE GRAEVE en Lennert VAN DE VOORDE kwamen als tiende en elfde binnen. In de tussenstand heeft Rémi CARA uitzicht op de eindzege als hij in de resterende wedstrijden binnen de top vijf kan rijden.

Bij de meisjes kwam enkel Cathérine FRENAY opdagen.

Podium PUPILLES: Rémi CARA – Théo SCIUS – Arthur BAUDE

BENJAMINS – andermaal Scott SEYKENS
Scott SEYKENS (Blanc-Gilets) is telkens de te kloppen man bij de benjamins. Maar niemand die in staat is om maar één strobreed in de weg te leggen. Dus reed Scott in Blegny opnieuw vlot naar de overwinning. In de achterhoede kon thuisrijder Quintin DEBY de tweede plaats vasthouden. Arnaud BEECKMAN (VanoMobil) wist Louis JAMIN achter zich te houden voor de derde plaats. Niels DERVEAUX (VanoMobil) reeds zich in de kijker met zijn zevende plaats. Niels VANPOL werd knap negende, zijn broer Nick viel met zijn elfde plaats net buiten de top tien. Soren ALLEMAN (VanoMobil) werd dertiende, Kenneth COOMANS vijftiende en Wout ALLEMAN zestiende. In de tussenstand staat Kenneth COOMANS (B12) nog steeds aan de leiding. Ook Arnaud BEECKMAN (B11) verstevigt zijn leidersplaats.
Bij de meisjes ging de winst naar de sterkste dame uit het pak: Clémence BAUDE (Windose Houffalize), gevolgd op twee door Tamara MARAITE (Eifel Biker) en Mieke MOMBAERTS op drie.


MINIEMEN - Jens VAN ROMPAEY schittert in zijn tricolore trui
Vandaag stond Jens VAN ROMPAEY (4Bikes) met de tricolore trui voor het eerst na het BK aan de startlijn in de Kids Trophy. Na de aanloopronde reden Boris CARA (Windose Houffalize) en Jens VAN ROMPAEY al weg van de dertig andere deelnemers. Maar door het kat-en-muis-spelletje van de twee kemphanen kon Florian TRIGO (Super Bikers) de twee koplopers bijbenen. Een tiental meters verderop volgde de dertienjarige Belgische Kampioen Augustin BRUYR (Blanc-Gilets), die verwoede pogingen ondernam om vooraan te geraken. Na vijftien (!) ronden kon Jens VAN ROMPAEY in een afdaling een kleine voorsprong uitbouwen op Boris CARA en Florian TRIGO. Deze voorsprong wist Jens met brio vast te houden tot aan de finish. Knappe race en niemand die nu nog twijfelt aan de klasse van deze bescheiden renner uit Eindhout. Een sportieve Boris kwam Jens achteraf feliciteren met zijn overwinning. Florian TRIGO moest Boris laten voorgaan voor de tweede plaats. Augustin BRUYR werd vierde en kwam dus als eerste dertienjarige over de streep gebold. Jasper MAES uit Reet kon zich volledig uitleven op het parcours in Blegny en legde beslag op een zeer knappe vijfde plaats, gevolgd door Kevin PANHUYZEN die zich deze week blesseerde op training. Ook Brecht THAENS is bezig aan een sterke periode maar moest in de laatste ronden wat gas terug nemen. Een mooie zevende plaats dus voor de sympathieke Brecht die vorige week nog ontgoocheld was in Cerfontaine. Brecht BERGS (Reigerlo) is de man in vorm en bewees dit ook vandaag bij de dertienjarigen. Lange tijd moest hij Alexander LOQUET (Team SAECO) in zijn spoor dulden, maar in de laatste twee ronden kon Brecht BERGS afstand nemen. Brecht kwam verdiend als tweede dertienjarige over de streep gebold, wat later gevolgd door Alexander LOQUET op de derde plaats. Jay BYTEBIER (TREK-KMC) moest op het snelle parcours al vlug terrein prijsgeven, maar kon heel knap standhouden op een vierde plaats bij de dertienjarigen. Mathieu DEHAEZE kwam vandaag geen meter vooruit en kon de schade beperken met een zesde plaats. In de tussenstand blijven uiteraard Boris CARA (M14) en Augustin BRUYR (M13) onbedreigd aan de leiding staan.

Bij de meisjes won Belgisch Kampioen Annelies DERVEAUX (VanoMobil) en kon de nummer twee Caroline SOUSSIGNE (Super Bikers) op één ronde achterstand rijden. Derde werd de dertienjarige Sophie DANIELS (Super Bikers)

Volgende wedstrijd: 11e manche Kids Trophy O2Bikers

zaterdag 20 september te WINTERSLAG (GP Roel Paulissen)