Registreer uw emailadres om onze nieuwsberichten te ontvangen:

13.09.2008 - KIDS MTB CHALLENGE - MAASMECHELEN

De voorlaatste manche van de KIDS MTB CHALLENGE, een organisatie van Wielerbond Vlaanderen, vond plaats op het Duivelbergscircuit te Maasmechelen. De aspiranten mochten bijna het volledige parcours van de Flanders Cup rijden. Maar spijtig genoeg werd de enige klim en de leuke lange zandafdaling uit het parcours geweerd. Een gemiste kans om de Vlaamse aspiranten te laten klimmen en afdalen … Achteraf verklaarde de organisatie dat ze niet op de hoogte was van het hoge niveau van de aanwezige vergunninghouders. Dus beloofde de organisatie dat de vergunninghouders volgend jaar zeker zullen mogen klimmen en afdalen! Zo horen we het graag … De enthousiaste jonge organisatoren verdienen zeker en vast een pluim voor hun inzet én mogen terugblikken op een geslaagde namiddag. Enkel de opkomst van de Vlaamse vergunninghouders kan nog iets beter, maar het is normaal dat de Kids MTB Challenge in zijn eerste jaar nog wat groeipijnen kent. De Kids MTB Challenge voor aspiranten kan nochtans rekenen op een trouw deelnemersveld. Uiteraard steekt de Vlaamse kampioenentrui in elke leeftijdscategorie daar voor iets tussen. Maar met nog één manche te gaan in Moerzeke-Kastel is alle spankracht voor de Vlaamse trui verdwenen. De Vlaamse MTB-kampioenen bij de aspiranten zijn dus gekend: Thomas VAN DE VELDE (12 jaar) – Jochen DE VOCHT (13 jaar) – Matthias VAN DE VELDE (14 jaar)

Aspiranten 12 jaar
Thomas VAN DE VELDE uit Hamme was reeds voor aanvang van de wedstrijd zeker van eindwinst in het klassement. Thomas heeft voldoende voorsprong opgebouwd zodat zijn achtervolgers die minder wedstrijden reden de kloof niet meer kunnen dichten. In Moerzeke-Kastel, een deelgemeente van Hamme, zal Thomas in zijn thuiswedstrijd de Vlaamse Kampioenentrui mogen aantrekken. Maar Gianni VAN DONINK liet zich niet imponeren en knalde op het rallycircuit zoals nooit tevoren. In de eerste ronden kon Thomas nog wat aanklampen maar zag al vlug in dat er vandaag geen kruid gewassen was tegen een beresterke Gianni VAN DONINK. Na winst in Overijse en Langdorp mag Gianni net als Thomas pronken met drie overwinningen. We mogen in Moerzeke nog een prestigieus duel verwachten want zowel Gianni als Thomas zullen graag uitpakken met het meest aantal overwinningen … Jarvid LEMMENS is bezig aan een sterke reeks wedstrijden en wist in Maasmechelen knap als derde te finishen. Elias VAN HECKE blijft tweede in de tussenstand maar Gianni VAN DONINK kan in Moerzeke de tweede plek nog veroveren.

Podium 12 jaar, vlnr.: Thomas VAN DE VELDE – Gianni VAN DONINK – Jarvid LEMMENS (foto: PACO)

Aspiranten 13 jaar
Ook in Maasmechelen mochten Jochen DE VOCHT (Cycling 99), Brecht BERGS (Reigerlo) en Alexander LOQUET (Team SAECO) de podiumplaatsen onder hun drieën verdelen. De vorige drie keer was Alexander LOQUET steeds de sterkste van het drietal, maar deze keer moest Alexander in Maasmechelen zijn meerdere erkennen in zowel Jochen als Brecht. Brecht BERGS is zoals gewoonlijk een raket in de start, maar moest na een ronde terug het gezelschap dulden van Jochen DE VOCHT, Alexander LOQUET en enkele veertienjarigen. Samen reden ze een viertal ronden op het circuit rond. In de voorlaatste ronde versnelde een in bloedvorm verkerende Brecht BERGS en enkel Jochen kon nog volgen. Het werd een spannende sprint waarin Brecht zich de sterkste toonde. Eindelijk winst voor Brecht BERGS en dat zat er eigenlijk al weken aan te komen. Na Maasmechelen is Jochen DE VOCHT nu zeker van de Vlaamse titel en zal in Moerzeke willen afsluiten met een overwinning.

Podium 13 jaar, vlnr.: Jochen DE VOCHT – Brecht BERGS – Alexander LOQUET (foto: PACO)

Aspiranten 14 jaar
Alle Vlaamse toppers waren present in Maasmechelen en de kenners wisten dat het voor vuurwerk zou zorgen. In de eerste ronden vormden Kevin PANHUYZEN, Belgisch kampioen Jens VAN ROMPAEY, Jasper MAES en Matthias VAN DE VELDE de kopgroep. Vooral Jens en Matthias probeerden de wedstrijd hard te maken. Weinig technische hoogstandjes in Maasmechelen zodat de snelle jongens zeker voordeel hadden. Na een viertal ronden duwde Matthias het gaspedaal volledig in en kon zo afstand nemen van zijn medebikers. Jens VAN ROMPAEY probeerde nog aan te pikken maar zag dat Matthias was gaan vliegen. Met acht overwinningen op negen wedstrijden kroont Matthias zich tot de fiere Vlaamse kampioen. Voor de tweede plek kan het nog spannend worden in Moerzeke. Zowel Jasper MAES als Jens VAN ROMPAEY maken nog aanspraak op het zilver.
Podium 14 jaar, vlnr.: Jens VAN ROMPAEY – Matthias VAN DE VELDE – Jasper MAES (foto: PACO)