Registreer uw emailadres om onze nieuwsberichten te ontvangen:

20.09.2008 - KIDS TROPHY - WINTERSLAG

De GP Roel Paulissen was de gastheer van de voorlaatste manche van de Kids Trophy. De mijnterril domineert het landschap van Winterslag en is een blijvende herinnering aan het woelige mijnverleden in de regio. Een terril is eigenlijk een enorme hoop stenen die samen met de steenkool naar boven werden gebracht. De stenen werden als kaf van het koren gescheiden van de steenkool en naast de mijnsite op een hoop gegooid. Zo groeide langzaam maar zeker een "berg" stenen.De jarenlange werken aan de mijnterril verplichten de organisatoren bijna elk jaar tot parcourswijzigingen. Naast Houffalize en het BK hoort de GP Roel Paulissen thuis in het rijtje van de "grote" wedstrijden in België. Het is voor de meeste mountainbikers de laatste belangrijke wedstrijd van het seizoen, een reden te meer waarom iedereen nog eens wil schitteren op de flanken van de terril.
Niet minder dan 90 jonge mountainbikers stonden aan de startlijn in Winterslag. De miniemen en aspiranten mogen de terril tot halverwege beklimmen, daarna volgt de afdaling naar het bos met de singletracks en nog enkele kuitenbijters. Na de steile afdaling rijden de renners op de dam richting aankomst waar nog een aantal pittige klimstroken en een leuke afdaling zijn voorzien. Een loodzwaar écht mountainbikeparcours in Vlaanderen, het bestaat dus ... !


POUSSINS - drie op een rij voor Nathan MASSOZ
De poussins moesten uiteraard niet de mijnterril beklimmen, maar konden zich toch uitleven op een paar klimmetjes en afdalingen. Het was alleszins zwaar genoeg en Nathan MASSOZ toonde zich vandaag opnieuw de sterkste, voor de derde keer op rij. Louis DECOSTER werd tweede en blijft leider in het tussenklassement en heeft nu uitzicht op de eindzege. Dries JANSSENS kwam als derde binnen. Jason DE GRAEVE is de regelmaat zelve: ook nu weer werd hij vierde, nu al voor de achtste maal. Misschien lukt het voor Jason om op de finaledag in Houffalize toch nog eens op het podium te kunnen staan. Jitse VAN THILLO, Tibaut BLEUS en Jordy MEERSCHAERT werden in die volgorde zevende, achtste en negende.

Bij de meisjes won zoals gewoonlijk Corinna SOKOLL uit Duitsland.


Nathan MASSOZ & Corinna SOKOLL op het podium in Winterslag



PUPILLEN - Alexander BUNN wint alle Vlaamse manches in 2008
Net als in Genk en Kessel zegeviert de tienjarige Alexander BUNN opnieuw in Vlaanderen. Alexander uit het Duitse Roetgen won dit seizoen alle Vlaamse wedstrijden van de Kids Trophy ! Hij liet er deze keer geen gras over groeien en van in de start ging hij er van door. Het parcours was blijkbaar op zijn lijf geschreven want zijn sterke tegenstanders Rémi CARA (Windose Houffalize) en Theo SCIUS (sportclub Velocipedi) kwamen geen meter dichterbij. Enkel in de voorlaatste ronde kregen zij de koploper in het vizier maar konden niet meer aansluiten. Het werd een spannende sprint voor de tweede plaats die knap werd afgerond door Rémi CARA, op één meter gevolgd door Theo SCIUS op de derde plaats. Nieuwkomer Cedric BECK (Kon. Hoboken) uit Vrasene was meteen goed voor een knappe vierde plaats. Op de vijfde plaats volgde de negenjarige Arne VRACHTEN uit Geel. Jarne DRIESEN werd zesde en Cedric VAN DEN EYNDE achtste.

Ophélie HOYAUX van de Red Bikers won de wedstrijd bij de meisjes. Cathérine FRENAY moest tevreden zijn met de tweede plek.

Alexander BUNN uit het Duitse Roetgen won alle Vlaamse manches van de Kids Trophy

Alexander BUNN & Ophélie HOUYAUX op het hoogste schavotje op het podium

BENJAMINS

Scott SEYKENS (B12) en Jasper KNAEPS (B11) rijden makkelijk naar de zege
Wie er nog zou aan twijfelen: Scott SEYKENS (Blanc-Gilets) is heer en meester bij de benjamins en zal volgend jaar het goede weer mogen gaan maken bij de miniemen. Toch staat Scott niet aan de leiding van het klassement omdat hij een aantal wedstrijden moest laten schieten. In Sankt-Vith was Scott er bijvoorbeeld niet bij omdat op hetzelfde moment het provinciaal kampioenschap op de weg werd gereden. Als wegrenner was Scott verplicht om daar deel te nemen en ... Scott werd provinciaal kampioen op de weg. Ook in Winterslag was Scott veruit de sterkste! Nick VANPOL (Sport en Steun) voelde zich thuis op de terril van Winterslag en werd heel knap tweede, gevolgd door Cyril DETILLEUX (Super Bikers). Sébastien LAURENT viel net naast het podium. Niels VANPOL, de tweelingbroer van Nick, kon de top vijf afsluiten. In de tussenstand komt Cyril DETILLEUX terug aan de leiding na opnieuw tegenslag voor Kenneth COOMANS die in Houffalize zijn tweede plaats zal moeten verdedigen tegen François FRENAY.

Bij de elfjarigen reed Jasper KNAEPS (Kempens Wielerverbond) zich weeral eens in de kijker. Jasper is bezig aan een heel sterk seizoen en kan volgend jaar een gooi doen naar de eindoverwinning. Maar Jasper krijgt dan zeker opnieuw af te rekenen met de sterke Arnaud BEECKMAN (VanoMobil) die in Winterslag derde werd, en in Houffalize zo goed als zeker de eindwinst op zak kan steken. Quentin DEBY werd na twee opeenvolgende overwinningen tweede in Winterslag. Niels DERVEAUX (VanoMobil) strandde voor de zevende maal dit seizoen op een vierde plaats. Vincent VAN DE PERRE (Kempens Wielerverbond) en Soren ALLEMAN (VanoMobil) werden zesde en zevende.

Bij de meisjes wonnen Mieke MOMBAERTS (B11) en Clémence BAUDE (B12).

Jasper KNAEPS - Scott SEYKENS - Clémence BAUDE - Quentin DEBY


MINIEMEN - winst voor Boris CARA (M14) en Remy MERTZ (M13)
Geoffrey HOYAUX (Red Bikers) en Boris CARA (Windose Houffalize) reden al in de eerste ronde weg van de achtervolgers. Nicolas DANIELS en Florian TRIGO van de Super Bikers volgden al op een vijftigtal meters. Jasper MAES (Kon. WC Steeds Vooruit) was terug goed weg en kwam in de eerste ronde als vijfde door. Jasper MAES reed een beresterke wedstrijd maar zag een ereplaats in rook opgaan toen hij verkeerd reed. De afbakening van het parcours vertoonde hier en daar hiaten, want ook in de andere reeksen werden de renners soms de verkeerde laan ingestuurd. Toch slaagde Jasper MAES er in om zesde en beste Vlaamse veertienjarige te worden. Jens VAN ROMPAEY reed in de eerste ronde halverwege de mijnterril lek en was na een wielwissel als allerlaatste op achtervolgen aangewezen. De Belgisch kampioen deed dat met brio en werd nog negende na een onwaarschijnlijke inhaalrace. Lekke banden horen nu eenmaal bij het mountainbiken en Jens heeft getoond dat hij karakter heeft en kan terugvechten. Ook dat is een belangrijke eigenschap van de regerende Belgisch kampioen. Zelfs Roel PAULISSEN had zijn remonte opgemerkt en sprak vol lof over de Belgisch kampioen bij de veertienjarigen:"ik was verbaasd over de snelheid van die jonge gastjes toen wij achter hen reden tijdens onze verkenning van het parcours" vertrouwde Roel ons toe. Boris CARA won opnieuw en was duidelijk de sterkste in Winterslag. De Waalse kampioen Geoffey HOYAUX werd knap tweede, gevolgd door Nicolas DANIELS op een derde plaats. Florian TRIGO volgde op enige afstand en werd vierde. Ook Brecht THAENS liet zich in Winterslag opmerken en reed een knappe race. Brecht was de sterkste van een vierkoppig groepje in de aanvangsronden en kwam als zevende over de streep, gevolgd door Kevin PANHUYZEN die achtste werd. Op de tiende plaats vinden we Kevin BONGAERTS terug. Yelle LEAERTS moest de wedstrijd in de laatste ronde staken met hevige rugpijnen. Boris CARA heeft voldoende voorsprong in het eindklassement en is zeker van eindwinst. In zijn thuishaven Houffalize kan Boris nog eens schitteren voor eigen publiek !
Geoffrey HOYAUX - Boris CARA - Nicolas DANIELS

Bij de dertienjarigen noteerden we het gedwongen forfait van een zieke Mathieu DEHAEZE (Lingier-Versluys). Ook Augustin BRUYR (Blanc-Gilets) had nog te kampen met ziekteverschijnselen maar kon de schade beperken. De Belgisch kampioen kon in de eerste wedstrijdhelft vooraan goed stand houden, maar kwam in de voorlaatste ronde op het zware circuit kracht te kort om een sterk voor de dag komende Remy MERTZ voor te blijven. Remy MERTZ pakte zijn eerste overwinning van het seizoen. Augustin werd een halve minuut later tweede. Jéremy DUBOIS (Cycle Dynamic Team) en Alexander LOQUET (Team SAECO) streden de hele race voor de derde plaats. In de voorlaatste ronde moest Alexander de rol lossen en vrede nemen met een vierde plaats. Vlaams kampioen Jochen DE VOCHT (Cycling99) kwam zoals gewoonlijk sterk opzetten in de laatste ronden en werd vijfde, gevolgd door Brecht BERGS (Reigerlo) en Jay BYTEBIER (Trek-KMC) op een zesde en achtste plaats. Augustin BRUYR blijft uiteraard leider in de tussenstand en is zo goed als zeker van de eindwinst.

Annelies DERVEAUX (M14) en Sophie Daniels (M13) waren de enige deelneemsters bij de meisjes.
iedereen kreeg een drinkbus van 3Action en een pet van Vredestein