Registreer uw emailadres om onze nieuwsberichten te ontvangen:

KIDS TROPHY O2BIKERS - FINALE HOUFFALIZE

KIDS AAN HET FEEST IN HOUFFALIZE

Onder een stralende zon en knalblauwe hemel lag Houffalize te wachten op de honderden kids en aspiranten die op zaterdag 27 september verwacht werden voor de finaledag van de Kids Trophy O2Bikers. De plaatselijke club, Windose Houffalize, had zijn naam alle eer aangedaan. Zij hadden een omloop gebouwd die minstens een BK waardig was. De start- en aankomstzone lag helemaal bovenaan de 4X-piste en reikte tot aan de sporthal in het dorp. Technische afdalingen en steile klimmen waren er meer dan voldoende. En met de lange slopende klim vanuit het dorp naar het hoogste punt van Houffalize waren de aspiranten onder de indruk van de omloop. Zaterdag werd nogmaals duidelijk gemaakt dat Houffalize de MTB-hoofdstad van België is. Met het goede weer zaten alle hotels volgeboekt met bikers die met grote ogen kwamen kijken naar het parcours voor de kids. Velen volwassen recreanten moesten toegeven dat ze na één ronde al kapot zaten. En het mag gezegd worden: ook in de laatste ronde reden bijna alle aspiranten nog naar boven. Wie dit heeft gezien weet dat er heel wat talent onder de aspiranten schuilt. Wie er nog aan twijfelt: dit was mountainbike met een grote “M” !

Na de wedstrijden was er nog een gezamenlijke toertocht met alle deelnemertjes, ouders en sympathisanten … een ware MTB-overrompeling in Houffalize, maar dat zijn ze daar natuurlijk al lang gewend. Onder applaus van de toevallige bezoekers in het dorpscentrum werd nog een tocht van 15 kilometer gereden. Bij aankomst was het tijd om zich te verfrissen voor de pastafuif en huldiging van de ereplaatsen. De kids waren in de wolken met de vele naturaprijzen van de sponsors: Scott, Windose Houffalize, Bioracer, Radio Contact, Chimay, LU, sudpresse, … Ex-kampioenen van de Kids Trophy Bart DE VOCHT (nieuweling) en Jonas DE BACKER (junior) waren uitgenodigd om de prijzen te overhandigen aan de nieuwe kampioenen.

PODIA EINDKLASSEMENT KIDS TROPHY 2008

In 2008 werden twaalf wedstrijden gereden, maar enkel de ‘9 best results’ komen in aanmerking voor het eindklassement. Door de verschillende regelgeving in beide landsdelen waren er problemen met de toekenning van de punten voor de wedstrijd in Kessel. De organisatie beloofde dat er volgend jaar goede afspraken zullen worden gemaakt om een herhaling te voorkomen.
POUSSINS – Louis DECOSTER

Met zes overwinningen is Louis DECOSTER uit Knokke de verdiende eindoverwinnaar bij de allerjongsten. Het blijft mooi om zien hoe die jonge gastjes met volle overgave strijden voor de podiumplaatsen. Achteraf zijn het de beste maatjes, en zo hoort het ook. Op de tweede plaats stond Nathan MASSOZ uit Amonines met vier overwinningen op een rij op zijn palmares. Dries JANNSENS uit Putte ontving een bronzen medaille. Dries kende een zeer sterk seizoensbegin maar verloor kostbare punten in de maand september. Het hele seizoen verdeelden Louis, Nathan en Dries de podiumplaatsen onder hun drieën. Jason DE GRAEVE nam een abonnement op de vierde plaats. Maar liefst negen keer viel Jason net naast het podium.

Bij de meisjes ging Corinna SOKOLL uit Duitsland met de overwinning lopen.
PUPILLEN – Remi CARA

Remi CARA (Windose Houffalize) uit Houffalize reed een beresterk seizoen en mag met vijf overwinningen in het voorjaar terecht als leider van de pupillen worden beschouwd. Theo SCIUS (Sportclub Velocipedi) uit Bonnine mag tevreden terugblikken op het seizoen 2008. Met vier overwinningen en de overige ereplaatsen mocht Theo als tweede op het podium. Alexander BUNN (TV Roetgen) uit Duitsland won alle drie Vlaamse manches van de Kids Trophy. We zagen in 2008 heel wat spannende wedstrijden met Remi, Theo en Alexander in de hoofdrol. Ook in Houffalize was het wachten tot op een spannende eindsprint met hun drieën die werd gewonnen door Theo. Arthur BAUDE (Windose Houffalize) uit Bertrix viel bij de pupillen net naast het podium.

Bij de meisjes stond Catherine FRENAY (Windose Houffalize) uit Vaux-sur-Sûre op het hoogste schavotje, gevolgd door Ophélie HOYAUX (Red Bikers) en Pauline REICHLING (Red Bikers) beiden uit Bastogne.
BENJAMINS 11 jaar – Arnaud BEECKMAN

Bij de elfjarigen wist Arnaud BEECKMAN (VanoMobil) uit Oordegem zijn favorietenrol waar te maken. Nochtans had Arnaud af te rekenen met heel wat talentvolle tegenstanders. Het ziet er naar uit dat het volgend jaar spannend zal worden in deze categorie. Op de tweede trede stond Jasper KNAEPS (Kempens Wielerverbond) uit Beerse die een heel knap seizoen heeft gereden. Een naam om volgende jaren zeker in het oog te houden! Ook Louis JAMIN (Super Bikers) uit Walcourt kon zijn seizoen afsluiten met een bronzen medaille. Quentin DEBY (Ardennes MTB) uit Blegny kwam in de laatste wedstrijden sterk opzetten, maar had te veel punten verloren in het voorjaar zodat hij naast het podium viel.

Bij de meisjes stond er geen maat op Clémence BAUDE (Windose Houffalize) uit Bertrix die meer dan eens bewees dat ze zeker haar mannetje kan staan tussen de jongens. Een dame om te volgen ! Op de tweede plaats een verdienstelijke Tamara MARAITE (Eifel Biker Bütgenbach) uit Amel. En op de derde plaats vinden we Mieke MOMBAERTS (Lotto Olympia Tienen) uit Huldenberg.
BENJAMINS 12 JAAR – Cyril DETILLIEUX

In het voorjaar moest Cyril DETILLEUX (Super Bikers) uit Villers-Deux-Eglises de eerste plaats tijdelijk afstaan aan Kenneth COOMANS (Kon. Balen B.C.) uit Diest. Maar een door tegenslagen geplaagde Kenneth moest in Winterslag de leiding terug afstaan aan Cyril die in Houffalize de eerste plaats wist te behouden. Kenneth COOMANS werd dus tweede, gevolgd door François FRENAY (Windose Houffalize) uit Vaux-sur-Sûre. Frederic ROZEIN werd vierde. Belgisch Kampioen Scott SEYKENS (Blanc-Gilets) is uiteraard de sterkste van het pak en won de zeven wedstrijden van de Kids Trophy waaraan hij deelnam. Maar hij liet, soms noodgedwongen, te veel wedstrijden links liggen zodat hij niet in aanmerking kon komen voor een eindprijs. We noteren ook nog de goede prestaties van Wout ALLEMAN (VanoMobil) uit Otegem die zevende werd. Ook Nick VANPOL (Sport en Steun) uit Paal liet een zeer goede indruk achter. Zowel in Winterslag als in Houffalize kwam Nick heel sterk voor de dag en kan volgend jaar zeker een rol van betekenis gaan spelen.
MINIEMEN 13 JAAR – Augustin BRUYR

Augustin BRUYR (Les Blanc-Gilets) uit Dion-Valmont was dit seizoen heer en meester bij de dertienjarigen. Augustin won alle wedstrijden met uitzondering van deze in Winterslag. Daar had hij nog te kampen met ziekteverschijnselen en kon een sterke Remi MERTZ (Windose Houffalize) uit Arlon met de winst gaan lopen. Maar de tweevoudig Belgisch kampioen is van uitzonderlijke klasse, zowel op als naast het parcours. Hij wist dit jaar als enige dertienjarige ook soms de strijd aan te gaan met de veertienjarige miniemen. Op het loodzware parcours in Houffalize wist Augustin zelfs als derde te eindigen in de scratch. Wie gaat Augustin in godsnaam volgend jaar kunnen kloppen ? vraag iedereen zich af. Gelukkig bestaan er in de sport geen wetmatigheden en moet alles eerst nog gereden worden. Op de tweede plaats vinden we Alexander LOQUET (Team SAECO) uit Lochristi die een grote regelmaat aan de dag legt. Alexander weet meestal in de top vijf te finishen. De winst in Kessel en de tweede plaats in Genk en een aantal derde plaatsen waren voldoende om met het zilver aan de haal te gaan. Brecht BERGS (Velosport Reigerlo Beernem) uit Assebroek had een slechte seizoensstart maar was vanaf de maand juli niet meer te stoppen. Dankzij de knappe ereplaatsen kon Brecht de kloof dichten op Mathieu DEHAEZE (Lingier-Versluys) uit Rekkem die de superbenen te veel afwisselde met tegenvallende resultaten en zo een podiumplaats zag verloren gaan en vierde eindigde. Jay BYTEBIER (TREK-KMC) had het bij aanvang van het seizoen heel moeilijk om gelijke tred te houden met de grote jongens, maar na het BK kwam Jay sterk voor de dag. In de resterende wedstrijden liet Jay zijn mountainbiketalent zien en viel net naast de top vijf.
MINIEMEN 14 JAAR – Boris CARA

Een talentrijke grote groep veertienjarigen namen in Houffalize afscheid van de Kids Trophy en mogen volgend jaar het goede weer gaan maken bij de nieuwelingen. Boris CARA (Windose Houffalize) uit Houffalize behaalde negen overwinningen op twaalf wedstrijden. Dit zijn cijfers die boekdelen spreken ! Maar in de kampioenschappen ging het grondig mis voor Boris. Een slechte dag op het BK en materiaalpech op het Waals Kampioenschap staken stokken in de wielen. Toch mag Boris met veel vertrouwen de overstap maken naar de nieuwelingen. Belgisch kampioen Jens VAN ROMPAEY uit Eindhout liet een aantal wedstrijden in de Kids Trophy vallen en kon dus niet meedingen naar een podiumplaats in deze challenge. Jens wist wel in Blegny de overwinning te pakken voor de aanstormende Boris. Het was één van de mooiste duels van het afgelopen seizoen. Florian TRIGO (Super Bikers) uit Cerfontaine bleek over het ganse seizoen de tweede beste van het pak te zijn. Kevin PANHUYZEN (Trek-KMC) had genoeg aan een fantastische seizoensstart om de derde plek te veroveren. Maar we mogen zeker niet nog een paar andere renners vergeten te vermelden die de wedstrijden hebben gekleurd. We denken dan aan de kleine maar vinnige Nicolas DANIELS (Super Bikers) die ook in de trialwedstrijden zijn mannetje kan staan. Ook Waals kampioen Geoffrey HOYAUX (Red Bikers) zal van zich laten spreken bij de nieuwelingen. Nikolaï IMBRECHT (Super Bikers) blesseerde zich eind juli op training en zag zo zijn kansen verspeeld op een meer dan waarschijnlijke podiumplaats. Ook Jasper MAES (Kon. WC Steeds Vooruit) uit Reet kwam niet altijd aan de start, maar liet een sterke indruk achter. Brecht THAENS uit Hechtel-Eksel kon in sommige wedstrijden een heel goede prestatie neerzetten. Kevin BONGAERTS (Sport en Steun) uit Hasselt reed in Houffalize zijn beste wedstrijd van het seizoen. We wensen alle renners heel veel succes bij de overstap naar de nieuwelingen !Annelies DERVEAUX (VanoMobil) uit Otegem was meestal de beste bij de meisjes. Ook op het Belgisch kampioenschap loste Annelies de verwachtingen in en werd verdiend Belgisch Kampioen. Caroline SOUSSIGNE (Super Bikers) uit Cerfontaine werd tweede en Elisabeth FRENAY (Windose Houffalize) uit Vaux-sur-Sûre werd derde. Ook de meisjes maken volgend jaar de overstap naar de Dames Jeugd. We wensen ook hen veel succes toe !