Registreer uw emailadres om onze nieuwsberichten te ontvangen:

FINALE Kids MTB Challenge in Moerzeke-Kastel

Het landelijke Moerzeke-Kastel was de gastheer van de finale van de Kids MTB Challenge 2008. De organisatoren hadden alles in het werk gesteld om het de deelnemers zo aangenaam mogelijk te maken. Parcours helemaal door linten omzoomt, een hindernissenparcours op het binnenplein en een gevulde rugzak voor iedere deelnemer.

In het Waasland mag je uiteraard geen écht MTB-parcours verwachten. Maar op zo een snelle omloop, met vele korte spurtjes en steeds maar knokken om op kop in de bocht te zitten, worden dan weer net die andere kwaliteiten ontwikkeld om een complete renner te worden.

Zoals verwacht kwamen er weinig licentiehouders afgezakt naar Moerzeke. Dit heeft alles te maken met de slechte timing van de MTB-kalender. Het is jammer dat de renners meermaals voor een keuze worden gesteld op sommige wedstrijddagen. Hopelijk kunnen de verantwoordelijken van alle kidschallenges in 2009 hun kalenders in de mate van het mogelijke op elkaar afstemmen. Daar is iedereen bij gebaat, maar vooral de rennertjes zelf !

Bij de 12-jarigen was Gianni VAN DONINK weeral eens sterker dan Thomas VAN DE VELDE. Vlaams kampioen Jochen DE VOCHT was de sterkste bij de 13-jarigen en Matthias VAN DE VELDE won andermaal overtuigend bij de 14-jarigen en bewees hiermee klaar te zijn voor het komende veldritseizoen. Bijna één minuut later klopte Belgisch Kampioen Jens VAN ROMPAEY seizoensrevelatie Jasper MAES voor de tweede plaats. Yelle LEAERTS werd vierde.