Registreer uw emailadres om onze nieuwsberichten te ontvangen:

VLAAMSE GIRL POWER IN HET MOUNTAINBIKE

Jonge dames die mountainbiken zijn een grote zeldzaamheid en daarom wil MTB KIDS BLOG de MTB-meisjes eens in het zonnetje plaatsen. Want meestal wordt de verslaggeving van de meisjes wat stiefmoederlijk behandeld ... en jawel, sommigen kunnen wel degelijk hun mannetje staan en eindigen in de scratch midden het pak jongens. Heel knap !

De 10-jarige Audrey PIRARD uit Sint-Martens-Latem stond zowel in Hofstade als in Zolder aan de start. Ze deed het voortreffelijk in Hofstade (7/10) en iets minder in Zolder. Een vriendelijke jonge dame !


Bij de 11-jarigen vinden we Lize STRUYF terug die in Zolder tiende werd in de scratch op 18 deelnemers. Een sterke prestatie. Ook Lotte VAN THILLO deed in Zolder beter dan in Hofstade. Lieve DANGERAU kwam aan de start in Hofstade.

Bij de allerkleinsten kwamen in Hofstade Jennifer DUMOULIN, Tessa ZWAENEPOEL en Valerie DEMUYLDER uit Overijse hun rijvaardigheid uittesten. Valerie was dit weekend aan de slag in de eerste manche van de TJV in Beauraing.

In het Vlaams Kampioenschap voor aspiranten moet Mieke MOMBAERTS uit Huldenberg het voorlopig moederziel alleen opnemen tegen de 12-jarige jongens. Maar Mieke doet dat met brio en veel inzet. Proficiat !

Nogmaals een oproep aan alle andere meisjes die graag fietsen om ook te komen mountainbiken in de MTB KIDS CHALLENGE. Iedereen is welkom, zowel vergunninghouders als niet-vergunninghouders !