Registreer uw emailadres om onze nieuwsberichten te ontvangen:

KIDS MTB CHALLENGE - ZOLDER - #2/2009

CIRCUIT ZOLDER GASTHEER VAN TWEEDE SUCCESVOLLE MTB KIDS CHALLENGE


Na het succes vorige week in Hofstade waren de verwachtingen hoog gespannen. Maar het team van Marc Wauters, WBV afdeling Limburg, zorgde voor een hartelijke ontvangst en een razendsnel parcours in het heuvelachtig bosje recht tegenover het magnifieke BMX-parcours. Een parcours met weinig technische hoogstandjes of afdalingen, maar heel veel bochtenwerk en een héél leuke omloop en locatie …

En opnieuw waren de kids talrijk aanwezig ! Met meer dan 90 deelnemers was ook de tweede manche op dat vlak zeker geslaagd. En de zon was ook terug van de partij met een knalblauwe hemel.

ASPIRANTEN

Na de eerste test in Hofstade stonden alle aspiranten met vergunning terug aan de start. Sommigen waren gebrand op een betere uitslag dan vorige week. En er waren inderdaad wat verschuivingen in de uitslag vast te stellen. Elk parcours heeft zijn moeilijkheidsgraad en dat was in Zolder zeker niet anders. Vooral de toeschouwers werden deze keer rijkelijk beloond met een fantastisch overzicht over het grootste deel van het parcours.

14 jaar

Net als vorige week in Hofstade nestelden de favorieten zich netjes bij elkaar in een kopgroep die ronde na ronde bij elkaar bleef. Sterkhouders Brecht BERGS (BAX MTB Team) en Alexander LOQUET (Team SAECO) namen tot halfweg koers de touwtjes stevig in handen. Maar het tempo stokte zodat de één minuut later gestarte 13-jarige koploper Gianni VAN DONINK kwam aansluiten. En Gianni nam na een paar lengtes zelfs onmiddellijk de leiding. Toen Alexander LOQUET in één van de s-bochtjes even een voet aan de grond moest zetten, kon Gianni en Brecht een voorsprong bijeen fietsen die gaandeweg tot een onoverbrugbare kloof zou uitgroeien. Zo won Brecht voor de tweede maal op rij de wedstrijd bij de 14-jarigen. In de achterhoede werd een felle strijd geleverd tussen Mathias VAN GOMPEL (Balen BC), Jay BYTEBIER (Trek-KMC) en Alexander LOQUET voor de dichtste ereplaatsen. Toen Jay dwars kwam te staan na een slipper op één van de vele dennenappels op de omloop, moest Alexander bruusk in de remmen om een aanrijding te voorkomen. Mathias VAN GOMPEL kreeg zo enkele tientallen meters voorsprong in de schoot geworpen . Alexander was niet meer bij machte om de kloof te dichten. Mathias VAN GOMPEL werd knap tweede, gevold op drie door Alexander LOQUET. Jay BYTEBIER werd vierde en Jochen DE VOCHT (Team SAECO) vervolledigde de top vijf.

13 jaar

Een superieure Gianni VAN DONINK (Hageland Cycling Team) demonstreerde in Zolder zijn veldrijderskwaliteiten ! Na een ongeziene inhaalrace op de vroeger gestarte 14-jarigen liet Gianni halfweg koers zijn één jaar oudere tegenstanders ter plaatse. Enkel Brecht BERGS kon aanpikken en Gianni volgen tot de voorlaatste ronde. Gianni was de man van de dag in Zolder en dat zullen zijn tegenstanders geweten hebben. Hij won voor de tweede maal op rij. Maar ook Thomas VAN DE VELDE, nog zo’n talenrijke veldrijder, kwam in het vaarwater van de 14-jarigen terecht en wist daar telkens maar plaatsjes op te schuiven. Thomas werd na een heel knappe race verdiend tweede. Lange tijd daarna kwam Nick VANPOL (BMX Zolder) binnen als derde, gevolgd op een vierde plaats door Elias VAN HECKE (Rudyco Cycling Team). Laszlo FEYS kwam net als vorige week binnen op de vijfde plaats.

12 jaar

Vooraan een spannende tweestrijd tussen Jasper KNAEPS (Kempens Wielerverbond Turnhout) en Arnaud BEECKMAN (VanoMobil). Het was soms haasje-over spelen, maar na halfweg koers versnelde Arnaud en het leek er op dat Jasper geen verhaal had. Maar Jasper liet Arnaud niet begaan en zette binnen dezelfde ronde al orde op zaken. Met een geruststellende voorsprong won ook Jasper voor de tweede keer op rij. Arnaud werd knap tweede. Quentin DEBY (Ardennes Mountainbike) werd op enige afstand derde, gevolgd door Remco VAN DER KEMP en Seppe WILLEMS.

Bij de meisjes noteerden we de deelname van Mieke MOMBAERTS (Lotto Olympia) uit Huldenberg die terug als enig meisje aan de start. Een dringende oproep aan alle meisjes om in Herentals wat weerwerk te komen bieden!


KLASSEMENT VLAAMS KAMPIOENSCHAP

Opvallende vaststelling in Zolder: ALLE leiders, dus de winnaars van vorige week, wonnen opnieuw hun wedstrijd in Zolder. Dus geen nieuwe gezichten met een leiderstrui. Allen verstevigen ze hun leiderspositie in het tussenklassement: Jasper KNAEPS (12j) – Mieke MOMBAERTS (12j) – Gianni VAN DONINK (13j) – Brecht BERGS (14j).

Top VIJF van het tussenklassement

12 jaar:

Jasper KNAEPS – Arnaud BEECKMAN – Remco VAN DER KEMP – Stef VAN GESTEL – Maxim PIRARD & Seppe WILLEMS

13 jaar:

Gianni VAN DONINK – Thomas VAN DE VELDE – Elias VAN HECKE – Nick VANPOL – Jordi DE GREEF

14 jaar:
Brecht BERGS – Alexander LOQUET – Mathias VAN GOMPEL – Jay BYTEBIER – Jochen DEVOCHT


MINIEMEN & DIKKEBANDENRACES

De wielerproeven bij de miniemen waren een grandioos succes en mochten op heel wat deelnemers rekenen. Er worden in overeenstemming met de geldende Vlaamse wetgeving geen officiële uitslagen opgemaakt. Na de technische proeven wordt er wel een wedstrijdje gereden en daarin waren Arne VRACHTEN (Windose Houffalize), Alex COLMAN (Hudiko Wielerteam Waasland) en Louis DECOSTER (Kon. Brugse Velosport) en Audrey PIRARD de besten.

Ook bij de dikkebandenraces voor niet-vergunninghouders kwamen er in Limburg terug heel wat jonge bikers proeven van de mountainbikesport.

Foto's van XZITEMEDIA

Volgende manche: zaterdag 14 maart in Herentals