Registreer uw emailadres om onze nieuwsberichten te ontvangen:

TJV - BEAURAING - #1/2009

De TJV (Trophée des Jeunes Vététistes) opende het nieuwe seizoen met de kidswedstrijden in BEAURAING, een kleine stad zo'n 20 kilometer ten zuiden van Dinant.

Een ideaal parcours om het seizoen te beginnen. Een snel parcours met weinig technische hoogstandjes. Met bijna net geen 50 deelnemers mag de organisatie tevreden zijn. En ook heel wat nieuwe gezichten aan de startlijn.

De winnaars op het podium van de eerste manche van de TJV 2009 in Beauraing


Bij de miniemen (13-14 jaar) liet Belgisch kampioen Augustin BRUYR (RVCO Blanc Gilets) onmiddellijk zien dat hij terug de te kloppen man zal worden in 2009. Maar ook Jeremy DUBOIS (Kangourou Vélo Trial Club), vorig week nog derde in Hofstade, liet een sterke indruk. Jeremy reed vijf snellere rondetijden dan Augustin, maar in de laatste ronde moest Jeremy te veel terrein prijsgeven. Op de derde plaats vinden we Remy MERTZ (Red Bikers) terug die zijn zinnen heeft gezet op het komende seizoen. Quentin STEPIEN (Red Bikers) werd vierde, en Scott SEYKENS (RVCO Blanc Gilets) werd vijfde en eerste dertienjarige.

Louis JAMIN (Superbikers) was de sterkste bij de benjamins (11-12 jaar), op een handvol seconden gevolgd door Andreas DALHAUG (RVCO Blanc Gilets). Derde werd Roman COQUELET (EC Fumacienne) op dertig seconden van de winnaar. Quentin DEBY (Ardennes Mountain Bike) werd vierde, gevolgd door Arthur BAUDE (Windose Houffalize) die de top vijf vervolledigde.

Vlaming Jens VERTONGEN (DCM Vorselaar) won met een geruststellende voorsprong de wedstrijd bij de pupillen (9-10 jaar). Jens reed vanaf de start aan kop en zou niemand meer in zijn buurt dulden en reed zeven ronden lang de snelste rondetijden. Heel knap ! Maar het werd een volledig Vlaams podium in Beauraing met Pieter JANSSENS (Superbikers) en Dries JANSSENS (Superbikers) op twee en drie. Gabriel COQUELET (EC Fumacienne) werd vierde, en Nathan MASSOZ (Ardennes Mountain bike) was vijfde.

Ook de poussins reden vijf rondjes op een aangepast parcours. Stef HUYGHE en Héloise DEGIVES, beiden lid van RVCO Blanc Gilets, kwamen als eerste aan.

Bij de meisjes wonnen Valerie DEMUYLDER (Overijse) bij de pupillen, Pauline REICHLING (Red Bikers) bij de benjamins en Clémence BAUDE (Windose Houffalize) bij de miniemen.

Voor foto's van Fred SEYKENS klik je hier