Registreer uw emailadres om onze nieuwsberichten te ontvangen:

KIDS MTB CHALLENGE - HERENTALS - #3/2009

De dubbele boeking met de wedstrijd in Dinant van de Kids Trophy was uiteraard een aderlating voor de derde manche van het Vlaams Kampioenschap. Heel wat tenoren van de voorbije twee wedstrijden kozen immers voor de sterk bezette challenge van de Kids Trophy O2Bikers. En toeval of niet, de organisatie van de derde manche was in niets te vergelijken met deze van de voorgaande keren. Hopelijk blijft het bij die ene uitschuiver ...

De Vlaamse Wielerschool lanceerde zaterdag met steun van het provinciebestuur de actie: Wielersport, 1 en al sportiviteit. Peter van de actie is Erwin Vervecken die ook aanwezig was bij de huldiging.

In de voormiddag reden de aspiranten een tijdrit over de omloop. Remco VAN DER KEMP (12j), Gianni VAN DONINK (13j) en Mathias VAN GOMPEL (14j) waren de snelste mountainbikers. In de namiddag stond de XCO-wedstrijd op het programma.


VLAAMS KAMPIOENSCHAP ASPIRANTEN

14 jaar

Jochen DE VOCHT (Team SAECO) nam de kopstart en reed samen met Mathias VAN GOMPEL (Balen BC) de ganse wedstrijd aan kop. Inzet was de leidersplaats omdat leider Brecht BERGS (BAX MTB Team) en naaste rivaal Alexander LOQUET (Team SAECO) naar Dinant waren. Na een foutje van Jochen kon Mathias een twintigtal meter voorsprong nemen. Jochen kon net niet meer de kloof dichten en zo wordt Mathias VAN GOMPEL de nieuwe leider in het tussenklassement. Brent Clé kwam als derde over de aankomststreep, gevolgd door Ward VANLAER en Yves COOLEN.

13 jaar

Net als in de tijdrit etaleerde Gianni VAN DONINK (Hageland Cycling Team) zijn grote klasse. Met een grote voorsprong won hij de wedstrijd voor Thomas VAN DE VELDE (Isorex Cycling) en Stijn CALUWE. Laszlo FEYS werd vierde. Elias VAN HECKE (Rudyco Cycling) sloot de top vijf af.

12 jaar

Bij de twaalfjarigen profiteerde Remco VAN DER KEMP maximaal van de afwezigheid van Jasper KNAEPS en Arnoud BEECKMAN die ook hun tenten in Dinant hadden opgeslagen. Een verdiende overwinning voor Remco. Stef VAN GESTEL werd tweede, gevolgd door Stijn SIEMONS en Yordy LEAERTS. Cedric HAYEN werd vijfde.

De volgende wedstrijd op 28 maart wordt gereden op een deel van de omloop van de Flanders Cup in Bambrugge, de 1e Memorial Johan VAN OOTEGHEM. De voormalige en veel te vroeg overleden Vlaams MTB-voorzitter Johan Vanooteghem was oprichter van de MTB Kids Challenge !

Podium 14-jarigen geflankeerd door Erwin VERVECKEN