Registreer uw emailadres om onze nieuwsberichten te ontvangen:

KIDS TROPHY - DINANT #1/2009

In tegenstelling tot vorige jaren waren de weergoden de start van de Kids Trophy gunstig gezind. Ook in 2009 mocht Dinant de aftrap geven van het nieuwe seizoen. De Kids Trophy mocht opnieuw rekenen op de massale belangstelling (119) van de trouwe deelnemers, maar er waren ook vele nieuwe gezichten. In de sterkst bezette jeugdchallenge van België was het een eerste test voor de vele jonge mountainbikers die uit alle landsdelen en de buurlanden waren afgezakt naar het hoogste punt van Herbuchenne. En vele bikertjes rijden in het nieuwe seizoen in een hogere categorie. Voor sommigen is dit een grote aanpassing, want vorig jaar reden ze als oudsten meestal vooraan in de wedstrijd. In een hogere categorie is dit meestal niet meer het geval en dat is voor iedereen altijd even wennen.

MINIEMEN

De 37 deelnemers namen een razende start en nog voor halfweg de eerste ronde waren de koplopers al afgescheiden van de rest van het deelnemersveld. Na de eerste stenige lange afdaling begon het trio Augustin BRUYR (RVCO Blanc Gilets), Alexander LOQUET (Team SAECO) en Scott SEYKENS (RVCO Blanc Gilets) met een kleine voorsprong aan de eerste beklimming van de dag. Een tiental seconden later volgden Jay BYTEBIER (TREK-KMC) en Brecht BERGS (BAX MTB Team). Na de lekke band van Augustin kreeg Alexander LOQUET de koppositie in de schoot geworpen. Maar na een snelle bandenwissel kwam Augustin vlug terug in het spoor van Alexander. Scott reed op een kleine afstand onbedreigd op de derde plaats. Remy MERTZ (Red Bikers) en Quentin STEPIEN (Red Bikers) zaten op de zesde en zevende plaats. Na een zware val van Augustin kwam Alexander terug aan de leiding, maar Augustin liet zo maar niet begaan. Met een verbeten vechtlust en met de steun van ploegmaat Scott SEYKENS werd Alexander opnieuw bijgehaald. Na de vele tegenslagen won Augustin verdiend de wedstrijd. Scott werd tweede na een fel duel met Alexander die het podium vervolledigde. Jay BYTEBIER reed zich ook in Dinant in de kijker en eindigde op een knappe vierde plaats. Brecht BERGS werd vijfde. Mathieu DEHAEZE (Lingier-Versluys) nam een slechte start en werd opgehouden in de singletracks, maar reed een heel knappe inhaalrace en werd nog zesde. Bij de dertienjarigen zagen we een herboren Kenneth COOMANS (Trek-KMC) die tweede werd in zijn leeftijdscategorie, gevolgd door Nick VANPOL (BMX Zolder).

Bij de meisjes was de dertienjarige Clémence BAUDE (Windose Houffalize) opnieuw te sterk voor Sophie DANIELS (Superbikers) en Tamara MARAITE (Corractex-Reuter).

BENJAMINS

Arnaud BEECKMAN (MTB Dreamteam), de talentvolle biker uit het Oostvlaamse Oordegem, moest in december nog plotseling dringend op zoek naar een nieuw team. Maar in Dinant werden alle zorgen van tafel geveegd met een mooie overwinning tegen Jasper KNAEPS, nog zo’n talent uit Vlaanderen. Op drie en vier vinden we twee elfjarigen terug, Theo SCIUS (SC Velocipedi) en Alexander BUNN (Firebike Junior Team) uit Duitsland. Twee jongeren die ook vorig jaar meestal op het podium stonden. De twaalfjarige Niels DERVEAUX (Vanomobil MTB Cycling) reed een een heel sterke wedstrijd en vervolledigde de top vijf. Vincent VAN DE PERRE (Kempens Wielerverbond) en Ward JORIS (Racing Team SMOUT) werden negende en tiende. We noteerden ook de deelname van drie Franse kids. Beste Fransman werd Roman COQUELET (RC Fumay) die zevende werd.

Mieke MOMBAERTS (Lotto Olympia Tienen) kwam als eerste meisje over de streep op een 21e plaats (42 deelnemers). Heel knap ! Ook de 11-jarige Lize STRUYF (Kon. Hoboken) is goed op dreef en kwam als 29e binnen en mocht zo als tweede op het podium plaatsnemen. Pauline REICHLING (Red Bikers) werd derde.


PUPILLEN

Ook bij de negen- en tienjarigen vinden we heel wat Vlaams talent terug. Niet minder dan zes Vlamingen in de top tien! Jens VERTONGEN (DCM-GB Vorselaar), een talentrijke veldrijder uit Ruisbroek, en vaste waarde Arne VRACHTEN (Windose Houffalize) reden de ganse wedstrijd aan kop, maar in de voorlaatste ronde kon Jens een kloof maken, en moest Arne tevreden zijn met de tweede plaats. Brian DE GRAEVE (Cyclobike OVL) gaf het volle pond en werd beloond met een schitterende derde plaats. Louis DECOSTER reed vorig jaar bij de poussins een heleboel overwinningen bij elkaar, maar moest nu bij de grote jongens aan de slag. De negenjarige Louis wist als enige van zijn leeftijdsgenoten binnen de top tien te eindigen, en dan nog op een heel knappe vierde plaats. Pieter JANSSENS (Super Bikers) werd zesde, en Thibault VUYLSTEKE (Lingier-Versluys) achtste.

De eerste drie meisjes kwamen als 22e, 23e en 24e over de aankomst gereden. Emeline DETILLEUX (Super Bikers) won met een kleine voorsprong. Audrey PIRARD (Cyclobike OVL) uit Sint-Martens-Latem won de sprint voor de tweede plaats van Catherine FRENAY (Windose Houffalize).


POUSSINS

Negen deelnemers bij de allerkleinsten, waarvan zelfs vier meisjes. Robbe STRUYF (Kon. Hoboken) won met grote voorsprong voor Loris BROUNS (Super Bikers) en Benjamin BANTUELLE (Super Bikers). Laurence VUYLSTEKE (Lingier-Versluys) won voor Noémie KNOTT (Windose Houffalize).