Registreer uw emailadres om onze nieuwsberichten te ontvangen:

MTB KIDS CHALLENGE - AVERBODE - #6/2009


De zesde manche van de MTB Kids Challenge is één van de vele wedstrijden op het programma van de Belgacom MTB Official Benelux Champs.

Op zaterdag 9 en zondag 10 mei vindt in het Recreatiepark De Vijvers in Averbode het Benelux Kampioenschap MTB plaats, een manche van de Merida Benelux Cup. Vandaag werd het evenement voorgesteld op een persconferentie in aanwezigheid van Sven NYS.

En zeer goed nieuws voor alle mountainbikeliefhebbers: naast regerend olympisch kampioen Julien Absalon komen ook Sven Nys, Roel Paulissen en Bart Brentjens aan de start. En er komen nog vele nationale en internationale toppers aan de start. Ook de top van het veldrijden maakt zich klaar om deel te nemen in Averbode. Een niet te missen mountainbikeweekend !

Met Julien Absalon komt de regerend olympisch kampioen naar Averbode. Julien Absalon pakte in augustus vorig jaar nog goud op de Olympische Spelen van Peking. Ook vier jaar eerder in Athene belandde de Fransman al op het hoogste schavotje. Absalon werd vorig jaar Frans kampioen en schreef de wereldbeker op zijn naam na zeges in liefst vijf van de negen manches. In totaal kroonde hij zich al zesmaal tot Frans, eenmaal tot Europees en viermaal tot wereldkampioen. Vier keer pakte hij de eindzege in de Wereldbeker.

Het wordt het meest prestigieuze MTB-evenement dat ooit in België werd georganiseerd én dat voor het eerst LIVE op de buis komt (Sporza). En dat is geen toeval, want Golazo sports NV en Sportinez VZW staan in voor de organisatie, in samenwerking met de KBWB, KNWU en WBV.

Meer informatie kan je vinden op http://www.belgacommountainbike.be/


Programma

Zaterdag 9 mei

8.00-14.00 uur: Belgacom MTB Tour (recreatieve MTB tocht : 20-40-60km)
12.00 - 16.00 uur: MTB Kids Challenge + Dikkebandenrace
16.00 uur: Fun Class A
17.30 uur: Fun Class B/Open Class

Zondag 10 mei
9.30 uur: Masters 1
9.35 uur: Masters 2
11.30 uur: Dames Elite (UCI) & Dames U23
11.33 uur: Juniors Heren
11.35 uur : Nieuwelingen Heren - Juniors & Nieuwelingen Dames
14.00 uur : Elite Heren & Heren U23