Registreer uw emailadres om onze nieuwsberichten te ontvangen:

KIDS TROPHY - THIEUSSIES #2/2009

De wedstrijd in Thieusies is één van de meest pittoreske locaties van de Kids Trophy. Start en aankomst op de binnenplaats van de Abdij van Saint-Denis. Het is er zeker met zonnig weer aangenaam vertoeven en dus alleen maar glunderende gezichten in Thieusies. Met bijna 100 deelnemers mogen de organisatoren tevreden zijn.

MINIEMEN – Remy MERTZ de sterkste in de sprint

In de eerste zware beklimming namen een vijftal renners meteen het hazenpad, ook mede door de opstopping die werd veroorzaakt door een te smalle passage in de startklim. Remy MERTZ (Red Bikers), Augustin BRUYR (RVCO Blanc Gilets), thuisrijder Jeremy DUBOIS (Kangourou Velo Trial), Scott SEYKENS (RVCO Blanc Gilets) en Brecht BERGS (BAX MTB Team) waren de tenoren van de eerste ronde. Brecht moest in de tweede ronde het viertal laten gaan en kon ook niet meer aansluiten met de achtervolgers. Ronde na ronde reed het viertal aan kop van de wedstrijd. In de laatste ronde moest de dertienjarige Scott terrein prijsgeven op het drietal die sprintten voor de eindzege. Daarin was Remy MERTZ de sterkste, gevolgd door Augustin en Jeremy. Twee minuten later kwamen Mathieu DEHAEZE (Lingier-Versluys) en Jay BYTEBIER (TREK-KMC) schouder aan schouder over de eindstreep. De dertienjarige Nick VANPOL reed opnieuw een sterke wedstrijd: tweede dertienjarige en zevende in de scratch. Jarno WEEMAES uit Nederland (TREK-KMC) wordt een vaste waarde in de top tien. Broer Niels VANPOL sloot de top tien af.

Bij de meisjes was Clémence BAUDE (Windose Houffalize) wederom veruit de sterkste. Tamara MARAITE (Corratec) werd op afstand mooi tweede, en op twee minuten gevolgd door Sophie DANIELS (Superbikers).

BENJAMINS – Jasper KNAEPS zegeviert

Vorige week moest de talentrijke 12-jarige Jasper KNAEPS (Kempens Wielerverbond en ook Belgisch Kampioen Veldrijden) de winst laten aan Arnaud BEECKMAN (MTB Dreamteam). Maar vandaag stelde Jasper orde op zaken en knoopt opnieuw aan met de overwinning. Niels DERVEAUX (VanoMobil) liet een sterke indruk in Dinant en vandaag bewees Niels dat er met hem rekening zal moeten worden gehouden. Op luttele seconden van Jasper werd Niels tweede. Louis JAMIN (Super Bikers) vervolledigde het podium. Jarne DRIESEN kwam als eerste over de streep bij de elfjarigen, gevolgd door Alexander BUNN (Firebike Junior Team). Vincent VAN DE PERRE (Kempens Wielerverbond) en Arnaud BEECKMAN werden achtste en negende. Remco VAN DER KEMP (Kon. Hoboken) werd tiende.

Bij de meisjes noteerden we de zoveelste overwinning van Mieke MOMBAERTS die het seizoen heel goed gestart is. Ook Lize STRUYF (Kon. Hoboken) heeft een abonnement op de hoogste podiumplaatsen. Ophélie HOYAUX (Red Bikers) werd derde.


PUPILLEN – Louis DECOSTER en Cathérine FRENAY aan het feest !

Niemand twijfelt aan het talent van Louis DECOSTER (Kon. Brugse). In het nieuwe seizoen moet Louis opboksen tegen de één jaar oudere pupillen, maar dat schijnt Louis niet te deren. Na de mooie vierde plaats vorige week in Dinant wist Louis in Thieussies uit te pakken met de overwinning. Een zeer sterk nummer ! Pieter JANSSENS (Super Bikers) werd tweede. Jens VERTONGEN (DCM-GB Vorselaar), winnaar in Dinant, vervolledigde het podium. Arne VRACHTEN (Windose Houffalize) en Thibault VUYLSTEKE (Lingier-Versluys) eindigden op vier en vijf. Dries JANSSENS (Super Bikers) en Brian DE GRAEVE moesten tevreden zijn met een zesde en zevende stek.


Cathérine FRENAY (Windose Houffalize) won voor Audrey PIRARD en Corinna SOKOLL uit Duitsland.


POUSSINS – Robbe STRUYF of wie anders ?

Robbe STRUYF, jawel het kleinere broertje van Lize, wint zowat alle wedstrijden waar hij aan de start komt met grote voorsprong. Net als in Dinant werd ook nu Laurens BROUNS (Super Bikers) tweede, gevolgd door Benjamin BANTUELLE (Super Bikers).


Bij de meisjes is Laurence VUYLSTEKE (Lingier-Versluys) de sterkste. Laurence werd op het podium geflankeerd door Noémie KNOTT (Windose Houffalize) en Héloïse DEGIVES (RVCO Blanc Gilets).


Met dank aan Fred voor de foto’s ! Voor meer foto’s van Thieussies kan je een kijkje nemen op http://gallery.atpic.com/26238