Registreer uw emailadres om onze nieuwsberichten te ontvangen:

KIDS MTB CHALLENGE - HOFSTADE - #1/2009

VERNIEUWDE KIDS CHALLENGE METEEN EEN SCHOT IN DE ROOS !


De nieuwe aanpak van MTB KIDS CHALLENGE voorspelde al veel goeds. Maar vandaag kon iedereen in Hofstade vaststellen dat er achter de schermen hard is gewerkt om deze challenge te laten uitgroeien tot een succesnummer in Vlaanderen!

Het aantal inschrijvingen overtrof de stoutste verwachtingen: meer dan 100 deelnemers zijn aantallen die enkel bij de Kids Trophy van O2bikers worden gehaald. WBV en initiatiefnemer André Coppers waren uitermate gelukkig met deze opkomst. En het moet gezegd: de gemoedelijke ambiance op een mountainbikewedstrijd blijft een lust voor het oog. En het was een blij weerzien voor alle betrokkenen na de winterslaap.

Alle ingrediënten voor een sportieve namiddag waren aanwezig: de eerste zonnestralen in weken, een enthousiaste speaker, een mooie omloop met een paar technische stukjes, vlekkeloze inschrijvingen, mooie kaderplaten, geschenken na de wedstrijd, leiderstruien, medailles voor de podiumplaatsen, maar niet te vergeten de onverdroten inzet van alle rennertjes …


ASPIRANTEN

De bikers van de koninginneklasse van de MTB KIDS CHALLENGE kwamen allen wat zenuwachtig aan de start van de eerste wedstrijd van het seizoen. Iedereen is benieuwd hoe ver hij staat na de voorbereiding in de winterperiode. Een eerste test na de lange periode zonder competitie ! Heel wat nieuwe namen en gezichten wat zeker zal bijdragen tot de spankracht van het Vlaams Kampioenschap. Het valt ook toe te juichen dat de drie leeftijdscategorieën met een apart klassement ook apart starten. Eerst de oudsten: de veertienjarigen; drie minuten later de dertienjarigen gevolgd door de twaalfjarigen.

14 jaar


Bij de veertienjarigen verliep het grootste gedeelte van de wedstrijd in pelotonvorm. Een kopgroep van een zestal renners met alle favorieten bleef ronde na ronde aan elkaar gewaagd. Een gesloten wedstrijd dus en het leek op een sprint uit te draaien. Maar bij het ingaan van de laatste ronde kon Brecht BERGS (Team BAX) versnellen na een hapering van één van de koplopers. Alexander LOQUET (Team SAECO) probeerde nog Brecht BERGS bij te benen, maar Brecht was vandaag beresterk en won met een geruststellende voorsprong. Op de derde plaats vinden we Jéremy DUBOIS (Cycle Dynamic Team) uit Courcelles terug. Jay BYTEBIER (KMC-TREK) liet een zeer goede indruk en reed meermaals vooraan in de kopgroep, maar strandde net naast het podium. De vijfde plaats werd beslecht in een beklijvende sprint. Deze werd gewonnen door spurtbom Matthias Van Gompel (Balen BC) voor Jochen DE VOCHT (Team Saeco).
13 jaar


Bij de 13-jarigen waren er welgeteld ook 13 deelnemers … een mooi toeval ! Ook hier lieten de favorieten zich niet verschalken. De verwachte tweestrijd tussen Gianni VAN DONINK (Hageland Cycling Team) en Vlaams kampioen Thomas VAN DE VELDE (Isorex) hebben we niet écht gezien. Gianni koos al vroeg in de wedstrijd het hazenpad en Thomas had er weinig tegen in te brengen. Een knappe derde plaats was weggelegd voor Elias VAN HECKE (Rudyco Cycling Team). Jordi DEGREEF en Laszlo FEYS (Cycling Team Oost West) vervolledigden de top vijf.
12 jaar


Met vijftien deelnemers aan de startlijn was het uitkijken hoe de jongste aspiranten de eerste bocht doorkwamen. Met de stuurmanskunst zit alles goed, want iedereen kwam zonder kleerscheuren weg. Jasper KNAEPS, Belgisch Kampioen veldrijden, nam onmiddellijk de koppositie en zou deze niet meer afstaan. Arnaud BEECKMAN (VanoMobil) volgde een paar ronden op tientallen meters, maar kon de kloof niet dichten. Nieuwkomer Stef VAN GESTEL (Lotto Olympia Tienen) kwam nog voorbij Arnaud en werd zo knap tweede. Arnaud moest vrede nemen met de derde plaats. Remco VAN DER KEMP (Kon. Hoboken) uit Sint-Gillis-Waas kwam binnen als vierde, gevolgd door Maxim PIRARD uit Sint-Martens-Latem.

Bij de meisjes noteerden we de deelname van Mieke MOMBAERTS (Lotto Olympia) uit Huldenberg die als enig meisje aan de start kwam bij de aspiranten. Een oproep dus aan alle meisjes om in Zolder wat weerwerk te komen bieden!


winnaars aspiranten: vlnr.: Jasper Knaeps (12j), Mieke Mombaerts (12j), André Coppers (WBV), Gianni Van Donink (13j), Brecht Bergs (14j) met hun Vlaamse leiderstrui


Top drie Vlaams Kampioenschap Aspiranten te Hofstade:

12 jaar: Jasper Knaeps - Stef Van Gestel - Arnaud Beeckman
13 jaar: Gianni Van Donink - Thomas Van De Velde - Elias Van Hecke
14 jaar: Brecht Bergs - Alexander Loquet - Jeremy Dubois


MINIEMEN

De wielerproeven bij de miniemen waren een grandioos succes. Niet minder dan 45 deelnemers kwamen naar het domein in Hofstade afgezakt. Bij de 11-jarigen kwam Cedric BECK als eerste over de finish gereden, gevolgd door Tijl PAUWELS en Alex COLMAN. Pieter JANSSENS was de sterkste bij de 10-jarigen. Timo KIELICH en Robbe PLATTEEUW vulden het podium aan. Louis DE COSTER voerde de ranglijst aan bij de negenjarigen. Axel OLIVIER en Dries JANSSENS kwamen als twee en drie over de streep. Bij de allerkleinsten, de achtjarigen, bewees Robbe STRUYF zijn kunnen. Ook Jef VANDEPUTTE en Joppe LEYSEN kunnen een aardig stukje fietsen. En bij de allerkleinsten ook nog een meisje: Tessa ZWAENEPOEL.


DIKKEBANDENRACES

De dikkebandenraces zijn promotionele wielerproeven voor niet-vergunninghouders. En ook hier mocht de organisatie rekenen op heel wat interesse. Meer dan 15 jongeren kwamen kennismaken met het mountainbiken.


Na afloop werden alle categorieën op het podium gehuldigd. Applaus op alle banken en glunderde gezichten bij de kids. De eerste leiders van het tussenklassement bij de aspiranten ontvingen hun Vlaamse leiderstrui die ze volgende week aan het publiek kunnen tonen. Dus afspraak volgende week op het racecircuit van Zolder !