Registreer uw emailadres om onze nieuwsberichten te ontvangen:

KIDS TROPHY - MONT DE L'ENCLUS #3/2009

Iedereen was het er volmondig over eens dat het parcours op de Waalse flank van Mont de l'Enclus een voorbeeld was voor veel organisaties. Het team van de Beachbikers Lingier-Versluys organiseerden een manche van de Kids Trophy op verplaatsing en dus niet in de thuishaven van het team. Een schitterende locatie die alles te bieden heeft wat een mountainbiker in een wedstrijd wil terug vinden: steile technische met wortels bezaaide afdalingen, lange klimmen, bochtenwerk, singletracks, en nog zo veel meer ! We hopen dat deze wedstrijd een vaste waarde kan worden in de Kids Trophy. Het parcours en de locatie zijn zeker een meerwaarde voor de challenge van bezieler Jacques Ninane.

Omdat de uitslagen heel wat fouten bevatten en de officiële uitslag nog altijd op zich laat wachten, beperken we ons deze keer tot de podia waarvan we zekerheid hebben. Vandaar ook het late verslag ...

MINIEMEN

De vier tenoren van Thieussies namen ook in het Kluisbos meteen het hazenpad, maar lang hielden de vier elkaar geen gezelschap. Enkel Jérémy DUBOIS kon Augustin BRUYR volgen. Scott SEYKENS en Remy MERTZ verloren terrein op de twee koplopers. Ondertussen hielden Jay BYTEBIER en Mathieu DEHAEZE elkaar gezelschap in de strijd voor de vijfde plaats. Augustin was gebrand op een nieuwe overwinning en kon in de voorlaatste ronde wegrijden van Jérémy die tevreden was met de tweede plaats. Scott en Remy bleven steken op drie en vier. Jay BYTEBIER is bezig aan een sterke periode en werd vijfde. Mathieu DEHAEZE kwam als zesde over de streep gebold.


Bij de meisjes won Clémence BAUDE (Windose Houffalize) opnieuw en is momenteel de sterkste van alle meisjes in deze categorie. Tweede werd Sophie DANIELS (Super Bikers), Tamara MARAITTE (Corractec) was tevreden met de derde plaats.


BENJAMINS


De 11-jarige Théo SCIUS voelde zich duidelijk in zijn sas op het parcours in het Kluisbos. Maar ook Niels DERVEAUX wist opnieuw te bevestigen met een mooie tweede plaats.

Ook Mieke MOMBAERTS is momenteel onklopbaar. Lize STRUYF werd tweede en Léonie MERTZ vervolledigde het podium.


PUPILLEN

Na de winst in Thieussies reed Louis DE COSTER zich terug in de kijker met een tweede plaats. Jens VERTONGEN laat zien dat hij van alle markten thuis is en won opnieuw overtuigend. Arne VRACHTEN mocht plaatsnemen op de derde plek van het podium.

Het zat er al weken aan te komen en in Mont de l'Enclus won Audrey PIRARD haar eerste wedstrijd van het seizoen.



POUSSINS

Winnaars bij de poussins werden Robbe STRUYF en Laurence VUYLSTEKE. Hieronder de verzamelde poussins bij het podium.