Registreer uw emailadres om onze nieuwsberichten te ontvangen:

KIDS MTB CHALLENGE - BAMBRUGGE - #4/2009

Op een deel van het Flanders Cup parcours werd de vierde manche van de MTB Kids Challenge gereden. Een mindere opkomst dan de voorgaande wedstrijden, maar dat zal grotendeels te wijten zijn aan de examens, het slechte weer en de concurrentie van de Kids Trophy die even verderop in het Kluisbos zijn tenten had opgeslagen. Wie zijn keuze laat afhangen van het parcours moest niet lang nadenken waar hij zou starten. Maar het is jammer dat de kids zo'n keuze moeten maken ... Toch vonden nog 56 bikertjes de weg naar Bambrugge en gezien de omstandigheden is dat een mooi aantal.

ASPIRANTEN

Bij de 14-jarigen was enkel Mathias VAN GOMPEL van de top vijf aanwezig. Maar materiaalpech (gebroken achterderailleur) dwong Mathias tot opgave. Zo kon Ward VAN LAER naar zijn eerste overwinning rijden en duikt hierdoor op in de top drie van het tussenklassement. Nieuwkomers Jonas DE GROOTE en Arno VAN DER SCHEUREN werd tweede en derde en mochten dus mee op het podium.

Gianni VAN DONINK won voor de vierde maal op rij een manche van het Vlaams Kampioenschap. Ook Jens TEIRLINCK, Belgisch kampioen veldrijden, kon Gianni geen strobreed in de weg leggen en moest vrede nemen met de tweede plaats. Stijn CALUWE werd derde. Elias VAN HECKE en Laszlo FEYS vervolledigden in die volgorde de top vijf. Gianni VAN DONINK blijft dus de autoritaire leider in het tussenklassement met het maximaal aantal punten.

Arnaud BEECKMAN, van het organiserende MTB DREAMTEAM, won de wedstrijd bij de twaalfjarigen. Leider Remco VAN DER KEMP was niet opgewassen tegen het talent uit Oordegem en werd knap tweede. Stef VAN GESTEL mocht als derde mee op het podium. Yordy LEAERTS en Gerben DE KEVER werden vierde en vijfde.

Leiders bij de aspiranten: Remco VAN DER KEMP & Gianni VAN DONINK

MINIEMEN

Bij de wielerproeven van negenjarigen kwam Axel OLIVIER als eerste over de aankomstlijn, gevolgd door Jordy MEERSCHAERT en Jitse VAN THILLO. Robin STICKENS was de sterkste bij de tienjarigen. Robbe PLATTEEUW en Jonathan VAN SAEN werden tweede en derde. Emile VERHULST was de beste bij de elfjarigen. Matteo FEYS en Lennert VAN DE VOORDE vervolledigden het podium. Een opvallend sterke prestatie van Lotte VAN THILLO die tweede werd in de scratch bij de elfjarige jongens !

Ook de niet-vergunninghouders kwamen aan bod in Bambrugge.