Registreer uw emailadres om onze nieuwsberichten te ontvangen:

REGIONALE KAMPIOENSCHAPPEN MTB

Op ons bericht over de gewijzigde MTB-reglementering kwamen in onze mailbox nogal wat reacties binnen over het Provinciaal en Vlaams Kampioenschap. Daarom staken we ons licht op bij WBV.

PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP

We vernamen dat de provinciale kampioenschappen een louter provinciale aangelegenheid zijn. Het zijn dus de provinciale afdelingen van WBV die beslissen of er al dan niet een PK voor de betrokken provincie wordt georganiseerd.

Op de vraag van WBV aan de provinciale afdelingen om een wedstrijd aan te duiden, kwam momenteel van drie provincies een antwoord. Maar het blijft de bedoeling en intentie van WBV om in ELKE provincie een kampioenschap in te richten, MET verplichte deelname zoals gemeld in vorig bericht.

OOSTVLAAMS KAMPIOENSCHAP MTB: 20 juni te Moerbeke-Waas
WEST-VLAAMS KAMPIOENSCHAP MTB: 13 april te Zillebeke
VLAAMS-BRABANTS KAMPIOENSCHAP MTB: 30 mei te Kortenaken


VLAAMS KAMPIOENSCHAP

Het is voor de meesten bekend dat de wedstrijden van de MTB KIDS CHALLENGE voor de aspiranten-vergunninghouders gelden als Vlaams Kampioenschap. De winnaar van het eindklassement wordt immers in elke leeftijdscategorie (12-13-14 jaar en zowel jongens als meisjes) uitgeroepen tot VLAAMS KAMPIOEN.

Maar het gaat hier niet om een ééndagswedstrijd, maar om een regelmatigheidscriterium ('challenge'). In dit kader wordt de reglementering niet strikt toegepast wat theoretisch wel zou kunnen indien met een selectie wordt gewerkt. Het is dus niet verplicht om aan alle wedstrijden van de challenge deel te nemen. Om in aanmerking te komen voor het eindklassement dient de renner aan minimaal 8 van de 13 wedstrijden te hebben deelgenomen. Voor alle duidelijkheid: de tien beste resultaten + BK tellen mee voor het eindklassement.

Voor vragen en verdere informatie kan je terecht bij de heer André COPPERS.