Registreer uw emailadres om onze nieuwsberichten te ontvangen:

KIDS TROPHY - HAMME #4/2009

De vierde manche van de Kids Trophy O2BIKERS komt naar Vlaanderen. De WaaslandMTBschool staat in voor de organisatie te HAMME in Oost-Vlaanderen. En naast de klassieke XCO-wedstrijd staat nu ook een MTB CHRONORACE op een supertechnisch MIRA-parcours op het programma.

We hadden een gesprek met Patrick MEERSSCHAERT, meervoudig MTB Wereldkampioen bij de Masters. En Patrick is samen met Kris HENDERIECKX en Kris HERTSENS de bezieler van de succesrijke WaaslandMTBschool.
MTB KIDS BLOG:
Vorig jaar waren er op de wedstrijden in Vlaanderen problemen met de verschillende regionale wetgevingen. De wedstrijd in Kessel was voor de renners een maat voor niets ! Zowel winnaar als laatste kreeg dezelfde punten toegewezen. Hoe gaan jullie dit aanpakken ?

"Wij houden ons aan de Vlaamse wetgeving, dus: géén deelname voor kids van 7 jaar. Om de discussie en het probleem van andere categorieënindeling te ontlopen, hebben we de tijdrit ingevoerd. Deze tijdrit zal meetellen voor het klassement van de Kid's Trophy: probleem opgelost. Bovendien hebben wij een ideale omloop om de tijdrit te organiseren: ongeveer 1 km lang met daarin ongeveer 20 bochten waarvan 10 spectaculaire kombochten, 9 korte klimmetjes en korte afdalingen. De omloop is voor 80% zichtbaar voor de toeschouwers. Let op: de tijdritomloop is slechts een gedeelte van de XC-omloop !" vertelt Patrick.


Wij van MTB KIDS BLOG zijn voorstander van een multidisciplinaire aanpak. Wat zijn de pluspunten van een chronorace ?

Patrick: "voor de kids is dit eens iets anders en een nieuwe uitdaging! Zij kunnen in een tijdrit ook héél wat leren: hoe kan ik mij goed concentreren, de juiste versnellingen en een juiste lijn kiezen is hier héél belangrijk. Nog veel belangrijker dan in een gewone XCO-wedstrijd. Bovendien is het op deze omloop enorm belangrijk om véééél te schakelen (20 bochten en 9 klimmetjes en afdalingen) op amper 1 km."


MTB KIDS BLOG: hoe gaan jullie de chronorace aanpakken want de Kids Trophy heeft meestal meer dan 100 deelnemertjes ?

"Wij hebben een laptop aan start en finish van de tijdrit. En de medewerkers van de organisatie zullen de commissarissen van Wielerbond Vlaanderen bijstaan. Elke 30 seconden laten we een rennertje starten in omgekeerde volgorde van de klassementen Kids Trophy en MTB Kids Challenge. Hierdoor hopen we dat de bikers uitzonderlijk in het vaarwater van hun voorganger zullen terechtkomen. Eerst starten de 8-jarigen, gevolgd door de 9-jarigen enz. zodat iedereen voldoende tijd heeft om te recupereren voor de eigenlijke XCO-wedstrijd. Uiteraard zal bij een groot aantal inschrijvingen de start van de eerste XCO-wedstrijd een beetje later aanvangen dan 13.00. Eigenlijk hopen we dat een beetje want dat zou betekenen dat er veel kids zijn afgezakt naar Hamme!


MTB KIDS BLOG: bedankt Patrick voor de leuke babbel en tot zaterdag in Hamme.


Programma:

Inschrijvingen: vanaf 11.00u

Chronorace: vanaf 12.00u (!!! VERPLICHT voor iedereen !!!)

XCO: na tijdrit, ten vroegste vanaf 13.00u

Locatie, parking, douches:

sporthal MEULENBROEK, Kaaistraat te Hamme