Registreer uw emailadres om onze nieuwsberichten te ontvangen:

KIDS TROPHY - HAMME #4/2009

De WaaslandMTBschool was de gastheer van de vierde manche van de Kids Trophy. Het was meteen ook de eerste keer dat de Kids Trophy in 2009 in Vlaanderen kwam. Jacques NINANE, de coördinator van de Kids Trophy, loofde vooral de initiatiefnemers van het project in het Waasland. De WaaslandMTBschool is een initiatief van meervoudig wereldkampioen Patrick MEERSSCHAERT, Kris HERTSENS en Kris HENDERIECKX. Om de unieke MTB-school in Vlaanderen te steunen nam Jacques NINANE vorig jaar contact op om in Hamme een wedstrijd te organiseren.


In Hamme werd tevens een nieuwigheid ingevoerd: een chronorace voor alle categorieën op het in de regio bekende MIRA-parcours. In de namiddag stond nog een gewone XCO-wedstrijd op het programma.

CHRONORACE

Het MIRA-parcours bevat een twintigtal bochten waaronder een tiental kombochten. Ook een tiental kleine maar pittige klimmetjes en afdalingen maken het parcours uitermate geschikt voor een tijdrit. En bovendien is het parcours voor de supporters goed te volgen. De chronorace begon bij de allerkleinsten waar Robbe STRUYF en Laurence VUYLSTEKE de beste tijd liet noteren. Bij de pupillen waren Arne VRACHTEN en Emeline DETILLEUX de snelsten. Alex COLMAN en Lize STRUYF waren goed voor de snelste tijd bij de benjamins. Bij de 13- & 14-jarigen waren Alexander LOQUET en Clémence BAUDE goed voor de beste tijd.


MINIEMEN

Het singeltracks van het MIRA-parcours zorgde in de tweede ronde al voor een breuk in de kopgroep. Remy MERTZ en Jérémy DUBOIS versnelden en de Scott SEYKENS moest een gat laten vallen. Alexander LOQUET probeerde nog samen met Quentin STEPIEN om naar het duo vooraan te rijden maar dat lukte niet meer. Remy MERTZ won in een felle sprint voor de vierde keer dit seizoen. Jérémy moest tevreden zijn met de tweede plek. Quentin STEPIEN rijdt een sterk seizoen en was Alexander LOQUET te snel af. Brecht BERGS werd vijfde.

Bij de meisjes was de winst voor Clémence BAUDE die Tamara MARAITE vooraf ging.


BENJAMINS

De tenoren van bij de benjamins reden zo goed als de volledige wedstrijd samen. In de laatste ronde kon Jasper KNAEPS toch nog met enige voorsprong Arnaud BEECKMAN en Niels DERVEAUX achter zich laten. Alex COLMAN reed een sterke wedstrijd en werd vierde als eerste elfjarige.
Net als in de chronorace was ook Lize STRUYF terug de beste bij de meisjes, voor Mieke MOMBAERTS en Léonie MERTZ.

PUPILLEN

Bijna dertig deelnemers bij de pupillen. De drie tenoren van de afgelopen wedstrijden streden ook in Hamme voor de ereplaatsen. Uiteindelijk was het opnieuw Jens VERTONGEN die met de winst ging lopen. En wederom een sterke Louis DECOSTER die tweede werd. Arne VRACHTEN vervolledige het podium met de derde plaats. Florian VERMEERSCH van het Bodysol-Lotto Cycling Team werd vierde. Pieter JANSSENS sloot de top vijf af. Ook in de XCO was Emeline DETILLEUX te sterk voor Catherine FRENAY en Lisa SMET.


POUSSINS

Al weken is Robbe STRUYF onklopbaar bij de poussins. En ook in Hamme was dat opnieuw het geval. Benjamin BANTUELLE werd tweede, gevolgd door Gianni DE CRAECKER.
Bij de meisjes won Laurence VUYLSTEKE alweer voor Jennifer DEMOULIN.