Registreer uw emailadres om onze nieuwsberichten te ontvangen:

KIDS TROPHY - LA REID #6/2009

De zesde manche van de Kids Trophy werd eind mei gereden in La Reid, een deelgemeente van de gemeente Theux in de provincie Luik. Met 107 deelnemers, waarvan een dertigtal vlaamse bikers, waren de organisatoren tevreden. Iedereen was lovend over het bosrijke parcours met voldoende technische passages. De start werd nu gegeven op de asfaltweg omdat vorig jaar een aantal valpartijen de start ontsierden in de aflopende weg met diepe sporen. Dat was om problemen vragen... maar de organisatie had hieruit duidelijk lessen getrokken en zo hoort het ook.

MINIEMEN - Augustin BRUYR wint de sprint tegen kersvers Waals kampioen Remy MERTZ


Remy MERTZ (Red Bikers) werd daags voordien in Eupen de nieuwe Waalse kampioen en kwam met de gloednieuwe FCWB-trui aan de start. Maar Augustin BRUYR (RVCO Blanc Gilets) wou vandaag bewijzen dat ook hij nog één van de beste bikers is bij de miniemen. De ganse wedstrijd reden de twee tenoren zij aan zij en de strijd werd beslecht in een beklijvende sprint. Augustin won de sprint en mocht nog eens op het hoogste schavotje van het podium plaats nemen en dat was geleden van in Orroir. De dertienjarige Scott SEYKENS (RVCO Blanc Gilets) etaleert elke wedstrijd opnieuw zijn mountainbiketalent en wist ook vandaag op het podium te eindigen. Jérémy DUBOIS (Kangourou Velo Trial Club) werd vierde en Mathieu DEHAEZE (Lingier-Versluys) werd een handvol seconden later vijfde. Jarno WEEMAES (Trek-KMC), Jochen DE VOCHT (Team SAECO) en Brecht BERGS werden respectievelijk zevende, achtste en negende. De 13-jarige tweelingbroertjes Niels en Nick VANPOL kwamen als tiende en elfde over de streep. Jay BYTEBIER (Trek-KMC) werd twaalfde. De 13-jarige Wout ALLEMAN (VanoMobil MTB Cycling Team) sloot de top 20 af.

Bij de meisjes won uiteraard de ongeslagen Clémence BAUDE (Windose Houffalize) voor Tamara MARAITE (Corractec-Reuter) en Sophie DANIELS (Super Bikers).

BENJAMINS - Alexander BUNN uit Duitsland zorgt voor vuurwerk in de finale

We zagen dit jaar al meermaals spannende wedstrijden bij de benjamins met verschillende winnaars. Het was in La Reid zeker niet anders. Arnaud BEECKMAN (VanoMobil MTB Cycling Team) en Jasper KNAEPS (Kempns Wielerverbond) leken op weg naar de overwinning, maar in de laatste ronde kwamen Alexander BUNN (Firebike Junior Team) en Louis JAMIN (Super Bikers) aansluiten in de kopgroep. In de daaropvolgende sprint toonde de 11-jarige Alexander BUNN zich de sterkste van het viertal. Arnaud BEECKMAN werd tweede en Louis Jamin mocht als derde mee op het podium. Jasper KNAEPS was de ongelukkige die net naast het podium viel. West-Vlaams kampioen Niels DERVEAUX sloot de top vijf af. Maxim PIRARD (Cyclingteam Oost-West), Cedric LUYCKX (circuit Zolder), Jarne DRIESEN (Hageland Cycling Team) en Axel HAMERIJCK (Afd. Oost-Vlaanderen) werden dertiende, veertiende, vijftiende en zestiende. Joren ALLEMAN (VanoMobil MTB Cycling Team) kwam als negentiende over de streep.

Bij de meisjes was Léonie MERTZ (Red Bikers) duidelijk sterker dan Lize STRUYF (Kon. Hoboken) en Ophélie HOYAUX (Red Bikers)

PUPILLEN - andermaal winst voor Jens VERTONGEN

Jens VERTONGEN (DCM-GB Vorselaar) reed van start tot finisch aan de leiding maar kreeg de overwinning zeker niet kado. De 9-jarige Louis DECOSTER (Kon. Brugse) en Laurens REX (RSK Eupen) bleven steeds in het vaarwater van Jens volgen. Dries JANSSENS (Super Bikers) kwam nadien nog aansluiten en werd nog derde. Laurens REX strandde op negen seconden van Jens VERTONGEN op een tweede plaats. Louis DECOSTER miste net het podium. Pieter JANSSENS (Super Bikers) reed een sterke inhaalrace en sloot de top vijf af. Brian DE GRAEVE (Afd. Oost-Vlaanderen) reed een goede wedstrijd en was tevreden met de zesde plaats. Arne VRACHTEN (Windose Houffalize) en Thibault VUYLSTEKE (Lingier-Versluys) werden achtste en negende. Nog wat later kwamen Jason DE GRAEVE (Afd. Oost-Vlaanderen) en Nico POLFLIET (VanoMobil MTB Cycling) als twaalfde en achttiende binnen.



Cathérine FRENAY (Windose Houffalize) won bij de meisjes, voor Audrey PIRARD (Afd. Oost-Vlaanderen) en Valérie DEMUYLDER (RVCO Blanc Gilets) uit Overijse.



POUSSINS - Robbe STRUYF blijft de sterkste van de allerkleinsten

Geen verrassingen bij de poussins. Robbe STRUYF (Kon. Hoboken) is de zo goed als ongeslagen leider bij de poussins. Benjamin BANTUELLE (Super Bikers) is de enige die Robbe het vuur aan de schenen kan leggen maar moet meestal tevreden zijn met de tweede stek. En ook Philippe GOERGEN (Red Bikers) mengt zich regelmatig in de debatten en werd derde.

Bij de meisjes was Laurence VUYLSTEKE (Lingier-Versluys) uit Moen opnieuw te sterk. Delya SEYKENS en Jennifer DEMOULIN van RVCO Blanc Gilets mochten mee op het podium.

Foto's Fred Seykens