Registreer uw emailadres om onze nieuwsberichten te ontvangen:

MTB KIDS CHALLENGE - KORTENAKEN - #7/2009

De zevende manche van de MTB KIDS CHALLENGE vond plaats in Kortenaken. Deze gemeente in het Hageland is de thuishaven van André COPPERS, Voorzitter van de Vlaamse MTB-commissie en de bezieler van de huidige MTB KIDS CHALLENGE. Op de met boomgaarden bezaaide hellingen werd een zware omloop uitgetekend.

En met terug bijna 100 deelnemers was ook deze manche een groot succes. Vooral het groot aantal niet-vergunninghouders (55) is het beste bewijs dat deze challenge héél belangrijk is voor het Vlaamse mountainbiken. Hopelijk krijgen enkelen de smaak te pakken en stappen ze over naar het échte werk. Wij zagen hier en daar zeker heel wat enthousiast talent rijden op de Kalenberg. WBV moet dringend werk maken van een informatiefolder MTB om deze nieuwkomers wegwijs te maken in het wielermilieu. Ook voor de talentscouten van de MTB-clubs zijn de wedstrijden en wielerproeven van de MTB KIDS CHALLENGE een visvijver van jong talent.

ASPIRANTEN

De vaste waarden bij de aspiranten-vergunninghouders waren deze keer massaal afwezig. Diegenen die wel aanwezig waren kregen een uitgelezen kans om heel wat punten te verzamelen. Vanaf de start namen Gianni VAN DONINK (Hageland Cycling Team) en Alexander LOQUET (Team SAECO) de wedstrijd in handen. Beide leiders in het Vlaams Kampioenschap zaten halfweg de eerste ronde al comfortabel aan de leiding. Thomas VAN DE VELDE (Isorex Cycling) en Stijn CALUWE (Kon. Hoboben) reden in de achtervolging. Wat verderop volgden Elias VAN HECKE (Rudyco Cycling), Jarvid LEMMENS (MTB Langdorp) en Kenneth COOMANS (Trek-KMC). Gianni VAN DONINK won de wedstrijd, gevolgd door Alexander LOQUET die de volle buit pakte bij de 14-jarigen. Opnieuw een sterke Stijn CALUWE die een aanwinst is voor het Vlaamse mountainbike en als tweede over de aankomstlijn bolde bij de dertienjarigen, op afstand gevolgd door Thomas VAN DE VELDE. Elias VAN HECKE miste net het podium. Jarvid LEMMENS sloot de top vijf af. De 14-jarige Myck SALENS (Demerspurters Haacht) ondervond aan de lijve dat mountainbiken een zware wielerdiscipline is, maar behaalde wel de provinciale titel voor Erno MC CRAE (Scott-Goeman).



In de tussenstand voor het Vlaams Kampioenschap wijzigt er niet zo veel in de stand. De leiders verstevigen wel hun voorsprong !

14-jaar: 1. Alexander LOQUET 2. Mathias VAN GOMPEL 3. Jochen DE VOCHT

13-jaar: 1. Gianni VAN DONINK 2. Elias VAN HECKE 3. Stijn CALUWE

12-jaar: 1. Remco VAN DER KEMP 2. Stef VAN GESTEL 3. Arnaud BEECKMAN


MINIEMEN


Bij de vergunninghouders waren Tessa ZWAENEPOEL (8-jarigen), Axel OLIVIER (9-jarigen), Jens VERTONGEN (10-jarigen) en Tijl PAUWELS (11-jarigen) de besten bij de wielerproeven.


Volledige uitslagen zijn terug te vinden op http://www.mtbkidschallenge2009.be/