Registreer uw emailadres om onze nieuwsberichten te ontvangen:

PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP MTB VLAAMS-BRABANT

In de thuishaven van André COPPERS werd op en rond de Kalenberg het provinciaal kampioenschap van Vlaams-Brabant gereden. Het Hageland wordt gekenmerkt door een heuvelend landschap met vele fruitboomgaarden en dat was in Kortenaken niet anders. Na spannende wedstrijden waar de Brabantse bikers in elkaar buurt voor de titel streden ontvingen de kampioenen een prachtige trofee en kampioenentrui.Bij de 12-jarigen kwamen vijf bikers in aanmerking voor de titel. Maar Stef VAN GESTEL wist de rest te verschalken en mocht naar huis met de provinciale kampioenentrui. Yordy LEAERTS (Demerspurters Haacht)werd tweede en Cedric LUYCKX vervolledigde het podium.

Kenneth COOMANS (Trek-KMC) en Jarvid LEMMENS (MTB Langdorp) reden de ganse wedstrijd samen. Kenneth nam heel veel kopwerk voor zijn rekening en werd daar niet voor beloond. Uiteindelijk kon Jarvid LEMMENS in de sprint de provinciale titel veroveren.

Ook bij de 14-jarigen reden de Vlaams Brabantse bikers zij aan zij in de wedstrijd. Ook hier werd in de laatste rechte lijn de provinciale titel beslecht. Myck SALENS (Demerspurters Haacht) haalde het voor Erno MC Crae (Scott-Goeman).

Mieke MOMBAERTS (Lotto Olympia Tienen) won bij de meisjes.