Registreer uw emailadres om onze nieuwsberichten te ontvangen:

MTB KIDS LOTTO CUP - KELMIS - #1/2009

De MTB KIDS LOTTO CUP werd in Kelmis (Calamine) op gang geschoten op een snelle weinig uitdagende omloop. Deze challenge is een organisatie van de VOR, de Wielerbond van Oost-Belgïe. Op de kalender van onze Duitstalige landgenoten staan ook een paar wedstrijden in Duitsland zelf op het menu. Ook deze challenge begint meer en meer bekend te geraken bij de Vlaamse kids ! In tegenstelling tot vorige jaren tellen we nu heel wat meer Vlaamse kids bij de deelnemers. De jeugdinitiatieven van Wielerbond Vlaanderen en ook de WaaslandMTBschool hebben daar heel zeker hun steentje toe bijgedragen. En het is en was ook het doel van deze blog ...


MINIEMEN - Red Bikers Bastogne aan het feest !

Het wordt nu stilaan duidelijk dat Remy MERTZ (Red Bikers) de huizenhoge favoriet is voor het komende Waals Kampioenschap in Eupen. Ook in Kelmis was Remy veruit de sterkste van het deelnemersveld. In de tweede ronde koos Remy terug het hazenpad en pakte zijn zevende overwinning van het seizoen. Quentin STEPIEN (Red Bikers) en Belgische kampioenen Augustin BRUYR (RVCO Blanc Gilets) en Scott SEYKENS (RVCO Blanc Gilets) vonden elkaar in de achtervolging, maar Remy reed zelfs solo de beste rondetijden ! Quentin haalde het in de sprint tegen Scott Seykens, want Augustin was ronde na ronde verder van het duo teruggevallen. Jarno WEEMAES (Trek-KMC) werd vijfde op één ronde. Jarvid LEMMENS (MTB Team Langdorp) viel net buiten de top tien.



Bij de meisjes stond er uiteraard geen maat op Clémence BAUDE (Windose Houffalize) die elke wedstrijd naar haar hand weet te zetten. Zoals gewoonlijk werd Tamara MARAITE (Corratec)tweede. Pauline BRASSEUR (RVCO Blanc Gilets) vervolledigde het podium.


BENJAMINS - Jasper KNAEPS opnieuw de beste !

Geen makkelijke winst voor Jasper KNAEPS (Kempens Wielerverbond). Jasper had de handen vol met Quentin DEBY (Ardennes Mountainbike) die hij slechts in de sprint kon verschalken. Ook Rémi CARA (Windose Houffalize) kwam in Kelmis sterk voor de dag en kon beslag leggen op een derde plaats. Grégory GRUN (Eifel Biker Bütgenbach) werd vierde, gevolgd door Arthur BAUDE (Windose Houffalize). Maxim PIRARD (Cyclingteam Oost West) werd verdienstelijk zevende.

De meeste waarnemers weten dat Lize STRUYF (Kon. Hoboken) haar mannetje kan staan en ook vandaag wist Lize op een negende plaats in de scratch bij de jongens te eindigen. Het leverde haar uiteraard de winst op. Léonie MERTZ (Red Bikers) werd tweede en Pauline REICHLING (Red Bikers) derde.


PUPILLEN

Laurenz REX (RSK Eupen) reed van start tot finish aan de leiding ! Brian DE GRAEVE uit Eeklo had lange tijd uitzicht op de tweede plaats. Maar in de voorlaatste ronde kwam Timo KIELICH (Circuit Zolder) sterk opzetten en werd tweede, gevolgd door Brian. Theo SEMAL (RVCO Blanc Gilets) werd vierde en Jordan MAQUET (Windose Houffalize) vijfde.

Ook Audrey PIRARD uit Sint-Martens-Latem liet zich tussen de jongens gelden. Met een vierde (!) plaats tussen de jongens was zij veruit het beste meisje bij de pupillen. Julie VAN HOLDERBEKE (15e scratch) werd tweede, gevolgd door Natisa REICHLING.


POUSSINS

Robbe STRUYF (Kon. Hoboken) maakte zijn comeback na zijn armbreuk. En Robbe reeds als vanouds aan de leiding en won overtuigend. Zo lijkt alle leed geleden ! Benjamin BANTUELLE (Super Bikers) werd tweede, gevolgd door Konstatin REX (RSK Eupen).

Bij de meisjes noteerden we winst voor Venus MULLER (Eifel Biker Bütgenbach). Elly Bulteel werd tweede en Delya SEYKENS (RVCO Blanc Gilets) werd derde.


Foto's: Fred SEYKENS