Registreer uw emailadres om onze nieuwsberichten te ontvangen:

KIDS MTB CHALLENGE - MOERBEKE - #8/2009

De achtste manche van de MTB KIDS CHALLENGE kon opnieuw rekenen op veel bijval van de aanwezige kids en ouders.

En opnieuw mocht WBV veel niet-vergunninghouders tellen onder de deelnemertjes. Het wordt dus écht tijd om een promotiefoldertje te maken voor de niet-vergunninghouders zodat zij niet zelf op zoek moeten gaan naar informatie over het mountainbiken en de opleidingscentra. En met bijna 60 vergunninghouders was de opkomst een geweldig succes midden in de examenperiode.

De Bosbikers uit Moerbeke zorgden zoals vorgaande jaren voor een zeer geslaagde namiddag. Het parcours werd hier en daar wat gewijzigd en van een paar hindernissen voorzien. Geen hoogtemeters, maar het zanderig bochtige parcours is een fysieke uitdaging voor elke mountainbiker. Ook WBV weet dat het kan rekenen op de plaatselijke organisatoren en vertrouwde de Bosbikers het provinciaal Oostvlaams kampioenschap toe voor alle categorieën, van aspirant tot elite.

Aspiranten 14 jaar - Alexander LOQUET pakt de volle buit


Bij de oudste aspiranten kon leider Alexander LOQUET (Team SAECO) zijn favorietenrol waarmaken en mocht na winst de provinciale kampioenentrui aantrekken. Samen met ploegmaat Jochen DE VOCHT (Team SAECO) nam Alexander de wedstrijd van in het begin in handen. De foto van een persfotograaf bracht uitsluitsel over de millimetersprint tussen Alexander en Jochen. Het was Alexander die met een tiental centimeter als eerste over de aankomststreep kwam. Een collectief sterke prestatie van de SAECO-renners. Jay BYTEBIER (Trek-KMC) ging onderuit in één van de vele bochten en zag zo zijn kansen op de provinciale titel verloren gaan. Jarno WEEMAES (Trek-KMC) werd mooi vierde na Jay BYTEBIER. Arne POELVOORDE (Tieltse Renners) miste zijn start en kon nooit meer in de buurt komen van de koplopers en werd nog vijfde.



Aspiranten 13 jaar - andermaal winst voor Gianni VAN DONINK

Met Gianni VAN DONINK (Hageland Cycling Team) aan de start is het voor de andere renners meteen duidelijk dat ze voor de tweede plaats mogen rijden. Gianni is nog steeds ongeslagen en is té sterk voor zijn leeftijdsgenoten. Stijn CALUWE (Kon. Hoboken) groeit stilaan uit als runner-up bij de dertienjarigen, al mag Thomas VAN DE VELDE (Isorex) daar ook bij worden gerekend. Thomas moest door een valpartij in de laatste ronde vrede nemen met derde plaats na Stijn. De provinciale trui ging naar Thomas VAN DE VELDE. Hammenaar Elias VAN HECKE (Rudyco) strandde net naast het podium op een vierde plaats. Wout ALLEMAN (VanoMobil) sloot de top vijf af.



Aspiranten 12 jaar - Arnaud BEECKMAN aan het feest



Arnaud BEECKMAN plaatste na een paar ronden een aanval en was vanaf dan op weg naar winst en de provinciale titel. Een sterke Stijn SIEMONS was heel tevreden met een tweede plaats. Leider Remco VAN DER KEMP (Kon. Hoboken) mocht vandaag terug op het podium maar moet snel wat meer punten verzamelen om zijn leidersplaats te verdedigen. Ward JASPERS werd vierde, gevolgd door Joren ALLEMAN (VanoMobil).


Mieke MOMBAERTS (Olympia Tienen) had geen concurrentie in Moerbeke en pakte dus het maximaal aantal punten en staat onbedreigd aan de leiding in het Vlaams Kampioenschap.

Miniemen

Bij de vergunninghouders waren Tijl PAUWELS, Jonas SMET, Axel OLIVIER, Joran WYSEURE, Sarah SIEMINS, Lotte VAN THILLO en Tessa ZWAENEPOEL de besten.

Dikkebandenraces


Bij de niet-vergunninghouders (meer dan 60!) zagen wij heel wat talent rondrijden. Hopelijk vinden deze rennertjes de weg naar de opleidingen van WBV voor een wedstrijdlicentie en maken ze volgend jaar het mooie weer in de kidswedstrijden. We schreven het al een paar weken terug. Deze dikkebandenraces zijn voor de jeugdverantwoordelijken van de MTB-clubs een ideale manier om toekomstig MTB-talent te scouten.

De huisfotograaf van MTB KIDS BLOG heeft in Moerbeke speciale aandacht geschonken aan de niet-vergunninghouders. Deze foto's kan je zien in de diavoorstelling hiernaast.