Registreer uw emailadres om onze nieuwsberichten te ontvangen:

TRJV Giromagny - Brecht BERGS en Arnaud BEECKMAN stunten in La Douce France !

De nationale selectie voor de TFJV nam in het weekend van 28-29 juni deel aan een manche van de Trophée Regional des Jeunes Vetetistes (TRJV) in Giromagny, een plaatsje in de Vogezen net boven de Zwitserse grens.

In de XCO-wedstrijd kwam Brecht BERGS (BAX MTB Team) uit Assebroek heel sterk uit de hoek. Na de oriëntatie en de downhill op de eerste dag stond Brecht zesde in het algemeen klassement. Meteen kopstart om daarna met twee Fransen weg te rijden van de rest van het peleton.

Na drie proeven stond Brecht op de derde plaats in het algemeen klassement, maar dan kwam de trial. En deze discipline is voor de meeste Vlamingen een ramp. Toch kon Brecht nog behoorlijk zijn plan trekken en eindigde na alle disciplines op een achtste plaats ! En het mag gezegd: dit is een huzarenstukje !

Gianni VAN DONINK had een slechte startpositie maar werd in de XCO-wedstrijd nog knap vijfde. Maar in de andere disciplines verging het Gianni iets minder waardoor hij op een vierentwintigste plaats verzeilde in het algemeen klassement.

Bij de benjamins was er ook een glansrol weggelegd voor Arnaud BEECKMAN (MTB Dreamteam) die bekend staat voor zijn trialtalent. Hij wist zowaar in Frankrijk met de winst te gaan lopen. Mits een betere oriëntatieproef moet Arnaud in staat worden geacht om zo'n multidisciplinaire wedstrijd te winnen ! Want ook in de Downhill strandde hij op de vierde plaats op twee seconden van de winnaar. En in de XCO-wedstrijd weet Arnaud steeds vooraan te finishen en dat was nu in Frankrijk ook het geval. Arnaud werd mooi tweede. In het algemeen klassement eindigde Arnaud op een schitterende derde podiumplaats !