Registreer uw emailadres om onze nieuwsberichten te ontvangen:

TJV - BOUTONVILLE - #3/2009

Op en rond het domein van Moulin de L'haye, een verblijfplaats in een voormalige watermolen, werd door parcoursbouwer Patrick Meersschaert een prachtige omloop onde de wielen geschoven. Alle ingrediënten zijn aanwezig om een vaste waarde te worden in het MTB-circuit: lange steile klimmen, technische passages, rivierbedding, wortelstroken, kombochten, ... en nog meer van al dat fraais. Zelfs een doortocht door de veestallen werd niet geschuwd. Ook de gerestaureerde gebouwen van de veeboerderij zijn een charmante locatie voor start- en aankomstzone.

Remy MERTZ pakt negende overwinning van het seizoen

De lange startklim zorgde onmiddellijk voor een breuk in het deelnemersveld. Waals Kampioen Remy MERTZ (Red Bikers), Jérémy DUBOIS (Kangourou Velo Trial Club) en Quentin STEPIEN (Red Bikers) reden na de klim al onmiddellijk met wat voorsprong in de kop van de wedstrijd. Augustin BRUYR (RVCO Blanc Gilets), Scott SEYKENS (RVCO Blanc Gilets), Alexander LOQUET (Team SAECO) en Brecht BERGS (Bax MTB Team) waren de naaste achtervolgers. Al gauw bleek Augustin de sterkste van het achtervolgende viertal. Maar de kloof met de koplopers kon Augustin niet dichten. Halfweg koers kon kersvers Waals kampioen Remy MERTZ voldoende afstand nemen en pakte zo zijn negende (!) overwinning van het seizoen. In de voorlaatste ronde had Augustin de beste krachten en eindigde op een knappe tweede plaats. Jeremy DUBOIS werd derde en Quentin STEPIEN vierde. Scott SEYKENS (RVCO Blanc Gilets) moest zich vandaag tevreden stellen met een vijfde plaats. Jochen DE VOCHT (Team SAECO) kwam opnieuw sterk voor de dag en kwam als beste Vlaming als zesde over de streep. En na een snelle laatste ronde kon Alexander LOQUET (Team Saeco) nog een paar plaatsen opschuiven en als zevende finishen op een handvol seconden van Jochen. Even later werd Brecht BERGS (Bax MTB Team) achtste.

Kersvers Waals Kampioen Clémence BAUDE (Windose Houffalize) demonstreerde andermaal haar mountainbiketalent. Zij is de sterkste dame bij de miniemen, daar is iedereen het volmondig over eens.


BENJAMINS - Louis JAMIN wint overtuigend


Louis JAMIN (Super Bikers) voelde zich opperbest op het zware parcours in Boutonville. Reeds in de tweede ronde reed Louis comfortabel aan de leiding en bouwde zijn voorsprong uit. Andreas DALHAUG (RVCO Blanc Gilets) reed één van zijn beste wedstrijden van het seizoen en werd beloond met een knappe tweede plaats. Alexander BUNN (Fire Bike) vervolledigde het podium. Cedric BECK (Kon. Hoboken) miste net het podium en werd vierde, gevolgd door Ward JORIS op vijf.



PUPILLEN - glansrol voor de broertjes JANSSENS

Bij de pupillen reden de broers JANSSENS zich in de kijker. Pieter won de wedstrijd en broer Dries volgde op een tweede plaats. François HYON mocht als derde mee op het podium. Jordy MEERSCHAERT werd vierde, gevolgd door Ewout VERHULST. Owen VALCKE en Senne JORIS werden zesde en zevende. Bij de meisjes was Valérie DEMUYLDER de sterkste.



POUSSINS - Loris BROUNS is de sterkste bij de allerkleinsten

Niet Robbe STRUYF (Kon. Hoboken) maar Loris BROUNS was de sterkste in Boutonville. Robbe moest vrede nemen met een tweede plaats. Philippe GOERGEN werd derde.

Delya SEYKENS (RVCO Blanc Gilets) was de sterkste bij de meisjes.