Registreer uw emailadres om onze nieuwsberichten te ontvangen:

MTB KIDS CHALLENGE - MOERBEKE - #8/2009

Herinnering op vraag van Wielerbond Vlaanderen aan alle Oostvlaamse bikers: "deze wedstrijden tellen als provinciaal kampioenschap van Oost-Vlaanderen in alle categorieën vanaf 12 jaar tot Elite. Renners die MTB hebben aangekruist als hoofddiscipline (lijst beschikbaar bij WBV) zijn verplicht aan deze wedstrijd deel te nemen. Bij niet-deelname zonder voorafgaandelijke gemotiveerde afzegging zal een SCHORSING van één week worden opgelegd."



De achtste manche van de MTB Kids Challenge is te gast in Moerbeke-Waas. Deze manche geldt tevens als provinciaal kampioenschap voor de Oostvlaamse deelnemers bij de aspiranten.

Er worden ZES kampioenentruien voorzien voor de 12-, 13- en 14-jarigen. Zowel de jongens als de meisjes strijden dus voor de provinciale titel !

De organiserende club De Bosbikers is niet aan zijn proefstuk toe. Op het circuit De Zandberg organiseren ze reeds voor de achtste keer een mountainbikewedstrijd dat vooral in het bos ligt. Hoogtemeters liggen er niet voor het rapen, maar toch is het parcours door de vele korte bochten en kunstmatige hindernissen technisch genoeg om een leuke wedstrijd te rijden.

De kidswedstrijden vinden plaats op zaterdag, maar ook op zondag zijn er provinciale kampioenschappen voor alle andere negen categorieën. Een buitenbeentje is de recreantenrace voor de bewoners van het Waasland !

Programma zaterdag 20 juni 2009

12.00 u. Miniemen 8 tot 11 jaar zonder vergunning

13.00 u. Miniemen 8 tot 11 jaar met vergunning

14.30 u. Nieuwelingen en Junioren 15 tot 18 jaar zonder vergunning

14.31 u. Aspiranten 12 tot 14 jaar zonder vergunning

15.30 u. Aspiranten 12 tot 14 jaar met vergunning MTB Kids Challenge