Registreer uw emailadres om onze nieuwsberichten te ontvangen:

BELGISCH KAMPIOENSCHAP MALMEDY - ASPIRANTEN 14 JAAR - REMY MERTZ


De strijd bij de 14-jarige aspiranten was een tweestrijd tussen uittredend kampioen Augustin BRUYR (RVCO Blanc Gilets) en Remy MERTZ (Red Bikers Bastogne), de revelatie van 2009.

Remy werd al Waals kampioen en won in 2009 al meer dan vijftien wedstrijden. Hij was voor velen de favoriet bij uitstek voor de Belgische titel.

Al in de eerste klim etaleerde Remy zijn kracht en talent en was de rest al op achtervolgen aangewezen. Augustin verweerde zich en reed een knappe wedstrijd maar moest in Remy MERTZ opnieuw zijn meerdere erkennen. Remy bouwde stelselmatig zijn voorsprong uit en kon met een geruststellende voorsprong het zegegebaar maken.



Dolle taferelen aan de aankomstlijn waar alle Red Bikers zich hadden verzameld om de nieuwe Belgische Kampioen in de armen te sluiten ! Remy MERTZ zelf bleef er rustig bij en mag terecht pronken met de tricolore trui. Een mooie kampioen !


De strijd voor de bronzen medaille lag voor de wedstrijd helemaal open. Een 7-tal bikers mochten er aanspraak op maken. Jérémy DUBOIS (Kangourou Velo Trial) nam te veel hooi op zijn vork en moest al vlug Mathieu DEHAEZE lossen. Mathieu reed een sterke wedstrijd en werd nooit meer bedreigd voor de bronzen medaille. Na het zilver vorig jaar mocht Mathieu voor het tweede jaar op rij opnieuw op het podium plaatsnemen. Jochen DE VOCHT (Team SAECO) had zijn wedstrijd heel goed ingedeeld en schoof elke ronde een paar plaatsen vooruit. Even zag het er naar uit dat hij nog Mathieu kon bedreigen, maar toen waren de beste krachten opgebruikt. De top vijf werd afgesloten door Jérémy. Jay BYTEBIER (Trek-KMC) vond in Malmedy een parcours op zijn lijf geschreven en eindigde knap zesde. Quentin STEPIEN (7e, Red Bikers), Alexander LOQUET (8e, Team SAECO) en vooral Brecht BERGS (11e, BAX MTB Team) bleven ver onder hun normale niveau.

Bij de meisjes ontving solorijdster Sophie DANIELS (Super Bikers) de tricoloretrui.

Volledige uitslag op http://www.chronorace.be/web2/Files/4422.pdf