Registreer uw emailadres om onze nieuwsberichten te ontvangen:

BELGISCH KAMPIOENSCHAP MALMEDY ASPIRANTEN 13 JAAR - GIANNI VAN DONINK

Bij de 13-jarigen was het uitkijken naar het duel tussen uittredend kampioen Scott SEYKENS (RVCO Blanc Gilets) en Vlaams kampioen Gianni VAN DONINK (Hageland Cycling Team).

Het beloofde een bikkelhard duel te worden, maar Gianni liet van meetaf aan geen twijfel over zijn winstkansen bestaan. Na een razendsnelle start van Gianni kon Scott SEYKENS even aan de leiding komen, maar Gianni zette de situatie onmiddellijk recht bij het ingaan van de tweede ronde.

Gianni sprintte zich in de aankomstzone naar het wiel van Scott. Het was 'er op en er over' en Gianni kon zijn inspanning volhouden en bouwde zo een gerustellende voorsprong op die tot meer dan twee minuten zou oplopen ! Indrukwekkend ... Scott SEYKENS kon zijn tweede plaats vasthouden maar kon zijn ontgoocheling niet verbergen.

Belgisch Kampioen veldrijden Jens TEIRLINCK (Jonge Rakkers Vollezele) bewees nogmaals zijn mountainbiketalent op dit toch wel zeer zware parcours. Hij werd heel knap derde en mocht met de bronzen medaille huiswaarts keren.


De broertjes VANPOL (Nick en Niels) reden in Malmedy een sterke wedstrijd en sloten als vierde en vijfde de top-5 af.

Kenneth COOMANS (KMC-Trek) eindigde verdienstelijk zesde na kettingproblemen bij aanvang van de eerste ronde.

Thomas VAN DE VELDE (7e; Isorex Cyling Team), Stijn CALUWE (8e; Kon. Hoboken) en Thomas COUDERE (9e; La Bicyletta) hadden net iets meer verwacht van het BK.

Elias VAN HECKE (Rudyco Cycling Team) moest vrede nemen met de twaalfde stek, en Wout ALLEMAN (Vanomobil MTB Cycling Team) werd veertiende.

Bij de MEISJES won Clémence BAUDE (Windose Houffalize) met één ronde voorsprong op Tamara MARAITE (Corractec-Reuter) en Justine TOURNAY (Super Bikers). Clémence is al het hele jaar outstanding en is opnieuw de verdiende Belgische Kampioen.

Volledige uitslagen:

http://www.chronorace.be/web2/Files/4421.pdf